Overleg:Vooruitgangsgeloof

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Onderwerp toevoegen
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Laatste reactie: 15 jaar geleden door Marrakech in het onderwerp Prediceren

Prediceren[brontekst bewerken]

Maurits,

Het probleem is niet alleen dat jij zoveel mogelijk 'moeilijke' woorden in je artikelen probeert te proppen, maar ook en vooral dat je die woorden vaak niet goed begrijpt en daardoor niet goed gebruikt. Je grijpt voortdurend boven je macht. Neem in dit geval jouw gebruik van 'prediceren', dat je blijkbaar per se gehandhaafd wil zien in dit artikel:

"De mogelijkheid van vooruitgang wordt ontkend door nihilisten, die beweren dat het niet mogelijk is logische, morele of esthetische waarden te prediceren aan hoedanigheden en gebeurtenissen."

Hieraan zijn twee dingen mis. Ten eerste kan het werkwoord 'prediceren' in deze betekenis alleen onovergankelijk gebruikt worden, en ten tweede is het bijbehorende voorzetsel 'over' in plaats van 'aan'. je kunt bijvoorbeeld wél schrijven: "In de zin De man is ziek prediceert 'ziek' over 'de man'".

Het is tot daaraan toe dat je zulke 'moeilijke' woorden niet goed gebruikt, maar het gaat echt veel te ver dat je mijn verbeteringen vervolgens aanmerkt als vandalisme en getreiter en gewoon terugdraait.

En waarom zou je trouwens überhaupt naar 'prediceren' grijpen als er ook heel gangbare en duidelijke woorden als 'toekennen' of 'toeschrijven' voorhanden zijn? --Marrakech 21 dec 2008 21:55 (CET)Reageren