Overleg:Zaadmantel

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Onderwerp toevoegen
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Laatste reactie: 10 jaar geleden door Kulter20

Ik had enkel de intentie om bij het artikel over zaadrokken een constructieve inbreng te leveren.

De arillus van Taxus is eetbaar en aangezien er bij de foto op de giftigheid van het zaad gewezen werd leek het mij opportuun dit in verband te brengen met de niet-giftigheid van de zaadrok. Ik weet dit feit uit eigen ondervinding en het staat bovendien nog eens geschreven in het artikel over Taxus baccata onder de kop Algemeen.


Verder dacht ik een schoonheidsfoutje te ontwaren en diende het "een voor de mens belangrijke zaadmantel" te zijn, wat ik dan ook heb willen aanpassen, zou er hiernaar gekeken kunnen worden? – De voorgaande bijdrage werd geplaatst door 213.119.55.38 (overleg · bijdragen)

Het is een lekker smakend en voedzaam hapje dat dient als beloning voor het verspreiden van het (onverteerbare) zaad. Vaak oogt de zaadmantel ook aantrekkelijk, om als uithangbord te dienen, maar bij leden van de familie Sapindaceae (als Aki, Kapoelasan, Longan en Ramboetan) bevindt de zaadmantel zich niet in het zicht. Volgens mij is daar wel duidelijk dat het gegeten kan worden? Dit gaat daarbij ook over de Zaadmantel, niet over de Taxus Baccata. Kulter20 (overleg ) 3 dec 2013 09:52 (CET)Reageren