Overleg Wikipedia:Hoofdpagina/Speciaal/Wikipedia 10 jaar

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Onderwerp toevoegen
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Laatste reactie: 13 jaar geleden door Lolsimon in het onderwerp Leidt bewerken tot een steeds betere versie?

Leidt bewerken tot een steeds betere versie?[brontekst bewerken]

In het artikel staat momenteel: "Iedereen kan de artikelen bewerken en gezamenlijk komen de vrijwilligers tot steeds betere versies." Ik heb daarbij verzocht om een bron, en Annabel vraagt zich vervolgens af of dat nodig is. Ja, dat lijkt mij van wel. (Daarom heb ik ook om een bron verzocht, en in die zin is de vraag van Annabel een beetje naar de bekende weg.)

De bewering dat Wikipedia-artikelen als gevolg van diverse edits steeds beter worden is omstreden. Er wordt ook wel beweerd dat de voortdurende bewerkingen nu juist leiden tot een soort middelmatigheid, vooral wanneer ze worden uitgevoerd door personen die de materie niet beheersen - wat gezien het open karakter van Wikipedia nogal eens het geval zal zijn. Ik ken zelf ook verschillende artikelen die als gevolg van diverse bewerkingen aan informatiewaarde hebben verloren en zeker niet beter zijn geworden.

Wie toch beweert dat het bewerken an sich schijnbaar als vanzelf tot steeds betere versies van een artikelen leidt dient deze bewering te staven. Zoals idealiter elke niet-neutrale bewering in een artikel dient te worden gestaafd.

Muijz (overleg) 15 jan 2011 09:21 (CET)Reageren

je plaats toch geen bron sjabloon op de hoofdpagina?! beter zelf veranderen als je er grote twijfels bij hebt. Maar ik denk dat dat niet nodig is. Ik ben van mening dat de kwaliteit van wikipedia de afgelopen jaren is toegenomen, misschien niet op alle vlakken, maar wel op het merendeel. Ik heb daar uiteraard geen bron voor, maar ik geloof niet dat al het werk van de afgelopen jaren gezorgd heeft voor slechtere versies. Druifkes (overleg) 15 jan 2011 09:50 (CET)Reageren
a) waarom niet? b) maar dat staat er niet. Er staat niet 'de kwaliteit van Wikipedia is toegenomen'; er staat dat er steeds betere versies van artikelen komen. Dat is nu juist de vraag.
Verder maak ik van de gelegenheid gebruik om op te merken dat momenteel in de tekst staat: "Voor deze gelegenheid is het logo tijdelijk vervangen door het eerste logo van de Nederlandstalige Wikipedia." Ik zie echter nog steeds het recente logo - misschien een cache-probleem? (De oude logo's zijn te vinden op Geschiedenis van Wikipedia.)
Muijz (overleg) 15 jan 2011 12:14 (CET)Reageren
Dat is dan inderdaad een cache-probleem, als je je cache goed leegt komt het logo vanzelf tevoorschijn. Wat betreft die 2 zinnetjes: of verwijderen of behouden, maar liever geen {feit}. Groeten, LolSimon -?- 15 jan 2011 12:23 (CET)Reageren