Naar inhoud springen

Overleg Wikipedia:Wikiproject/Standaardisatie van parameters

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Onderwerp toevoegen
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Laatste reactie: 9 jaar geleden door Bemoeial in het onderwerp Nog suggesties

Wat suggesties (1)[brontekst bewerken]

  1. In sommige infoboxen moet je [[Bestand:... etc. intypen om een afbeelding te krijgen, zou het niet beter zijn om overal gewoon bestandsnaam.jpg genoeg te laten zijn?
  2. Het valt me ook op in de persoons-infoboxen de standaard-gegevens (geboorte, sterfte, plaats, tijd) niet gelijk zijn. Die rechttrekken zou ook handig zijn. Dan kan je namelijk de ene infobox in de andere vervangen zonder dit soort dingetjes aan te hoeven passen.

De kans dat ik veel tijd aan dit project ga besteden is niet zo groot, maar toch enkele suggesties om het werk aan te wakkeren. - FakirNLoverleg 16 mei 2012 22:14 (CEST)

Nog suggesties[brontekst bewerken]

(Na bewerkingsconflict.)

Prachtig idee, Harrie! Hopelijk kan dit wat worden.

Zomaar uit de losse pols signaleer ik een aantal andere problemen dan afbeeldingen:

  1. km2 / oppervlak / oppervlakte: vandaag nog ontdekte ik dat bijvoorbeeld voor sjabloon:infobox plaats in Albanië oppervlak moet gebruikt worden, oppervlakte werkt niet.
  2. gesticht / stichting: in diezelfde infobox stonden hier en daar beide parameters (!). Maar stichting werkt niet, het moet gesticht zijn.
  3. coa / wapen: misschien consequent vernederlandsen?
    coa voor bestandsnaam, wapen voor volledige link (flag/vlag, map/kaart image/foto idem) - B.E. Moeial 18 okt 2014 13:11 (CEST)Reageren
  4. census / jaar / meetjaar: census is ook Nederlands, dus maakt me niet uit. Maar wel standaardiseren graag.
  5. www / website: daar had ik eerder de indruk dat het gebruik afhangt van de gekozen parameter.
    'www' geeft [http://<WWW> <WWW>] met 'website' moet je zelf nog invullen
  6. area, subarea: alsjeblieft afvoeren. Als er voor elk land een afzonderlijke infobox is, waarom dan ook niet de juiste termen gebruiken? Gelukkig werken voor Albanië (met excuus voor de eentonigheid, maar met die infobox ben ik de laatste maanden intens bezig geweest) de parameters prefectuur en district prima.
    superarea/area/subarea halen de gegevens uit de betreffende locatiemap. Zijn parameters op een lager nivo. {{Infobox generiek}} ← {{Infobox plaats}} ← {{Infobox plaats in land}} ← {{Infobox plaats in Albanië}}. Consequent gebruik van deze 'cascade' maakt onderhoud simpeler - B.E. Moeial 18 okt 2014 13:11 (CEST)Reageren
  7. vlagartikel en wapenartikel: soms zit de link 'er al in', soms niet. Moet ik steeds verifiëren.
  8. Aantal afbeeldingen: in sommige infoboxen kan er eentje, in andere twee, in andere weer drie (of meer?). Misschien overal beperken tot twee?
    In {{Infobox generiek}} is rekening gehouden met een hele rits plaatjes. Afhankelijk van de toepassing (eenvoud/gemak) zijn er meer of minde toegankelijk gemaakt - B.E. Moeial 18 okt 2014 13:11 (CEST)Reageren
  9. Waarom bestaat er voor Belgische plaatsen zoals Battincourt geen parameter deelgemeente? Dat is toch eenvoudig in te voeren? (Hier vooralsnog geen enkele reactie gekregen...)
    België is een verhaal apart :-) - B.E. Moeial 18 okt 2014 13:11 (CEST)Reageren
  10. Is er een reden waarom plaatsinfoboxen bovenaan een vlagje krijgen en eilandinfoboxen niet?
    nee (denk ik) - B.E. Moeial 18 okt 2014 13:11 (CEST)Reageren

In het algemeen stel ik voor op termijn alle Engelse parameters af te voeren en deze te vervangen door Nederlandse. Dit hoeft niet allemaal ineens gedaan te worden, maar kan bij ander botwerk worden meegenomen om de volglijsten een beetje te sparen.

Bovenstaande opmerkingen kaderen in je (Harries) oproep tot "opsporen", ik weet niet of dit hier moet staan of op de projectpagina, doe er maar mee wat je wil Knipoog Mijn technische kennis is vrijwel onbestaande, ik zal dus niet bijster veel kunnen bijdragen aan het oplossen van de meeste problemen, maar hoop een steentje te kunnen bijdragen door de problemen "vanop het veld" te signaleren.

Groet, Gertjan R 16 mei 2012 22:22 (CEST)Reageren