Overleg gebruiker:2001:1C01:40C8:DC00:65E1:5043:7274:49B4

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Onderwerp toevoegen
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Laatste reactie: 3 jaar geleden door Rickie97 in het onderwerp Big Brother 2021
Hallo, en welkom op de Nederlandstalige Wikipedia!
Vlag van Verenigd Koninkrijk Welcome message in English

Hartelijk dank voor je belangstelling voor Wikipedia! We werken hier aan het ideaal van een vrij beschikbare, vrij bewerkbare, volledige en neutrale gemeenschapsencyclopedie. We waarderen het enorm als ook jij hieraan wilt bijdragen!

De Nederlandstalige Wikipedia is sinds 19 juni 2001 online en telt inmiddels 2.157.320 artikelen. In de loop van de jaren zijn er voor het schrijven of bewerken van artikelen en voor de onderlinge samenwerking een aantal uitgangspunten en richtlijnen geformuleerd. Neem die als nieuwkomer ter harte. Lees ook eerst even de informatie in dit venster voordat je aan de slag gaat. Geen van de richtlijnen heeft kracht van wet, want Wikipedia is en blijft vóór alles vrij bewerkbaar, maar een beetje houvast voordat je in het diepe springt kan nooit kwaad.

Je bijdragen worden nu geregistreerd onder je IP adres. Aanmelden biedt veel voordelen. Na vier dagen krijg je ook de mogelijkheid om semi-beveiligde pagina's te bewerken en verdwijnt de verplichting om een bewerking eerst te controleren.

Deze pagina, die nu op je scherm staat, is trouwens je persoonlijke overlegpagina, de plaats waar je berichten van andere Wikipedianen ontvangt en ze kunt beantwoorden. Iedere gebruiker heeft zo'n pagina. Wil je een nieuw overleg met iemand anders beginnen, dan kan dat dus op zijn of haar overlegpagina. Sluit je bijdragen op overlegpagina's altijd af met vier tildes, dus zo: ~~~~. Een druk op de handtekeningknop (zie afbeelding) heeft hetzelfde effect: je bericht wordt automatisch ondertekend met je gebruikersnaam en de datum en tijd waarop je je boodschap voltooide. Versturen doe je met de knop "Wijzigingen publiceren".

Big Brother 2021[brontekst bewerken]

Beste anonieme gebruiker,

Ik heb al een aantal keer de vermelding dat Liese en Ziko in week 1 de exit room zaten uit de opdrachtentabel gehaald. Dit is geen opdracht en hoort daar niet in thuis: het is een tabel met opdrachten. Bovendien staat in de tekst boven de tabel ook al vermeld dat kandidaten in week 1 naar de exit room gingen.

Ik heb je bewerking opnieuw ongedaan gemaakt omdat je niet reageert op wat ik zeg. Alsook de bewerking over de geheime opdracht van Jill. De opdracht in de gameroom die volgde op de geheime opdracht, was niet geheim, dus deze dient in de gewone tabel beschreven te worden. De geheime opdracht bestond in het memoriseren van de beelden die in het huis verschenen zonder dat medebewoners dit doorhadden, wat gelukt is. Zoals ik in mijn bewerkingssamenvatting aangaf, weet ik niet op welke plaats in de opdrachtentabel de opdracht van Jill zou moeten staan, dus heb ik deze niet toegevoegd, maar WP:VJVEGJG dit te doen. Graag zelfs Glimlach

Met vriendelijke groeten, Rickie97 (overleg) 1 apr 2021 11:53 (CEST)Reageren


Beste Ricky97,

Ik ben het niet (helemaal) met u eens, mag dat? 1. Liese en Ziko gingen niet uit zichzelf naar de exit room, dit was een opdracht: verlaat mijn huis! Dat was voor de genomineerden en de bewoners een hele schok, niemand wist wat er ging gebeuren. Het had veel impact.

2. Ook Els en Rene gingen niet uit zichzelf naar de Gameroom: ook zij kregen daar een opdracht voor van Big Brother. Zij waren op dat moment genomineerd en kregen een opdracht. Alleen had Big Brother dit toen in deze fase nog niet benoemd tot Kamer van de waarheid, dat gebeurde pas in week 3. Maar de basis is hetzelfde, alleen het element is verder uitgebreid (de spelregels veranderden tijdens het spel).

Het is voor de incidentele gebruiker die deze pagina bezoekt veel overzichtelijker om de opdrachten (of zo u wilt: momenten) van week 1 en week 2 toch oranje te kleuren. Hiermee wordt gewoon duidelijker wat in het hele spel elke week gedaan is door de genomineerden en in welke fase ze zich op dat moment bevonden.

Of zou het wel uw instemming kunnen krijgen als we een extra element toevoegen: eliminatiemoment! Dan voegen we toch de exit room toe in week 1 en geven die een lichtere oranje kleur en doen dan ook die exit opdracht in week 2 dezelfde behandeling geven.

(als je het vervolg van de nominaties wilt volgen selecteer je de oranjevlakken en zie je van week tot week wat er gebeurd is, dat ga je niet uitvlooien tussen de omschrijvingen in een notitie. Dat ze geen inspanning hebben hoeven doen in de exit room staat er los van (in mijn ogen).

3. De geheime opdracht van Jill was inderdaad geheim in het Big Brother huis. Ze moest die informatie goed in zich opnemen om er later een spel mee te doen. Ik heb inmiddels deze opdracht toegevoegd: week 2: sleutelhangerspel Ik hoop dat deze wel uw goedkeuring zal krijgen. ik ben benieuwd.

Met vriendelijke groet, de grote onbekende ;)


Beste,

Uiteraard mag u het oneens met mij zijn, geen enkel probleem! Ik had er louter een probleem mee dat u steeds terugplaatste zonder te zeggen waarom, ik gaf meermaals aan in de bewerkingssamenvatting waarom ik die regels uit de tabel haalde, en ze werden steeds weer teruggezet zonder enige argumentatie. Ik wist ook niet of u mijn samenvattingen wel gelezen had, vandaar dat ik nu dit overleg startte. Dus om te beginnen, bedankt voor uw antwoord.

Ik kan zeker volgen in uw argument, maar ik blijf wel van mening dat dit geen "opdracht" is. Ze zijn bijvoorbeeld ook elke week verplicht om in de zetel te gaan zitten tijdens de liveshow, is dat ook een opdracht? Net zoals in de Kamer van de Waarheid moet men ook hier vragen van de presentatoren beantwoorden, wat zelfs gevolgen kan hebben voor de groep (zie maar hoe Nick is beginnen nadenken over Zoey na een liveshow).

Om de Exit Room te vergelijken, wanneer Julie en Jill naar de White Room moesten, wisten bewoners ook niet wat er zou gebeuren. Maar zij speelden er een opdracht, dus hoort het in die tabel (valt eigenlijk nog over te discussiëren of het niet in de andere tabel hoort, want Big Brother noemde het een "geheime opdracht" Glimlach). Dat Liese en Ziko in week 1 afgezonderd werden vind ik absoluut het vermelden waard, maar niet in die tabel. En het staat daarbij ook al in de tekst erboven vermeld. Net zoals week 3 overigens. Voorts heeft het ook niks met "de Kamer van de Waarheid" te maken, want ze kregen noch vragen over zichzelf, noch over medebewoners, of kregen niet de nominatieredenen te zien. Idem voor René en Els in week 2. Ze speelden wel een opdracht, dus het hoort vermeld te worden in de tabel met opdrachten, maar dit was nog niet de Kamer van de Waarheid, dus hoort de cel niet oranje gekleurd te worden. En dat bedoel ik ook richting de incidentele bezoeker van de pagina: het lijkt mij net verwarrend als er in de tekst boven de tabel staat dat de Kamer van de Waarheid in week 3 werd geïntroduceerd, en in de tabel in week 2 dan ook een oranje rij is. Dus daarom haalde ik hier de kleur weg. Ook de alternatieve opdracht in week 5 (Winkel van de Verleiding) is bijvoorbeeld niet oranje gekleurd, om dezelfde reden. Maar zoals u zegt, als in de legenda de naam "Kamer van de Waarheid" iets algemener benoemd zou worden, kunnen deze twee wat mij betreft perfect ook oranje gekleurd worden.

Uw voorstel om hier "eliminatiemomenten" van te maken vind ik dus zeker een goed idee (ik heb er eerder ook al over gedacht, maar wist niet meteen een goeie term). Ik zie dat u de regel voor week 3 "bezinning op nominatie" hebt genoemd, dat lijkt me wel een goeie naam waar bv ook week 5 onder kan vallen. Maar ik blijf er wel bij dat zaken die geen opdracht zijn, niet in de opdrachtentabel thuishoren. Ook het feit dat die tabel reeds zo groot is, is voor mij een argument om er zéker geen andere zaken meer in op te nemen.

Mijn voorstel zou eigenlijk zijn om van de eliminatiemomenten / bezinningsmomenten ook een apart kopje te maken op de pagina. De algemene tekst boven de opdrachtentabel kan dan onder dat kopje, en kan ook gestructureerder worden weergegeven dan zo'n op elkaar gepakt stukje tekst met 2 (of 3) noten in een opsomming. Dan kan elke week ook gelijkwaardig besproken worden, mét de exit room, mét de opdracht van René en Els, en mét de 2 laatste Kamers van de Waarheid waar ook weer geen opdracht aan gekoppeld was. De Kamer van de Waarheid-opdrachten kunnen dan ook nog steeds in de opdrachtentabel blijven staan zoals nu, maar wel enkel die waar een opdracht aan gekoppeld was (dus week 4 - 10). Vanaf het nieuwe kopje zou dan kunnen verwezen worden naar de opdrachtentabel.

Zou u zich hierin kunnen vinden?

Betreft punt 3: perfect zo, daar heb ik niks aan toe te voegen Glimlach

Nog een fijne avond en met vriendelijke groeten, Rickie97 (overleg) 1 apr 2021 19:22 (CEST)Reageren