Overleg gebruiker:217.235.204.68

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Onderwerp toevoegen
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie

Trivia - Bekende fans[brontekst bewerken]

Beste,

Ik vraag me af waarom de aanvullende tekst bij René Shuman op de wikipedia pagina niet ok zou zijn. Hij is in Nederland de meest bekende Elvis vertolker / fan en heeft zijn sporen in het genre ruimschoots verdiend.

Ook John Lennon vond ik zelf een goede aanvulling, inclusief zijn legendarische woorden: "before Elvis there was nothing".

Ik ben een grote Elvis fan en vind eigenlijk dat mensen als ene Judith Visser niet thuis horen in het artikel... Maar, dat is natuurlijk smaak. Maar ja, René Shuman is toch wel de allerbekendste in het hele gebeuren...

Misschien ben je als moderator niet zo thuis in het Elvis genre? Ik wil je best nog wel wat tips en aanvullingen geven. (Positief bedoeld)

Groeten, John


Beste gebruiker:217.235.204.68,

Ooit was ik een enorme Beatlesfan. Door de jaren wat gesleten, omdat er zich andere interesses aandienden. Toch, ongeveer alles wat er op band staat, heb ik wel gehoord. Erg veel heb ik ook gelezen. Ik denk daarom dat ik een kanttekening mag maken. Genoemde uitspraak ("before Elvis there was nothing") van Lennon heb ik ècht nooit gehoord. Inderdaad zegt dit helemaal niets. Toch bekruipt mij 'het gevoel' dat dit een bepaald mythische interpretatie is van wat er over Lennon gezegd wordt dat hij gezegd zou hebben... Ik hoor vaak mensen dit soort zaken verkondigen, en verheug mij op een lang leven: dan maak ik nog mee dat Lennon heilig wordt verklaard... Krijgt hij postuum zijn gelijk grijnzzz. Maar ik ben erg benieuwd naar de documentatie van deze uitspraak.

Wèl herinner ik mij Lennon's uitspraak: "Elvis died when he joined the Army". Die heb ik, met een paar uurtjes zoeken, "zo" gevonden! (Het laatste interview van 6 december 1980?) Hetgeen inderdaad wel aangeeft dat Lennon Elvisfan was, dan wel, dat hij hem op zijn minst bewonderde vóórdat hij in het leger ging... Maar: op zijn LP Rock 'n Roll staan -voor zover mij bekend- géén Elvis nummers. Overigens vermoed ik dat wanneer Lennon zich onder de Elvisfans schaarde, de resterende fabs (P, G & R) zich dan óók wel Elvisfans zullen hebben genoemd. Voor zover ik weet heeft in elk geval Macca zich hier nooit (duidelijk) over uitgelaten. Misschien een vraag voor een toekomstige interviewer? Verder zal ik hierover informeren bij "een echte Beatles diehard tot ver na zijn crematie" die ik ken. Hij weet vast meer! ;-)

Ik vraag mij alleen zeer ernstig af wat een dergelijk onderwerp, hoe trivia trivia trivia ook, hier doet? Ik ben erg benieuwd wanneer de schoenmerken en zakdoeken van Elvis hier ook genoteerd gaan worden...

Groetselen --Allardo 21 dec 2009 15:08 (CET)