Overleg gebruiker:2A02:A03F:424D:2500:F4AF:30F9:EE1B:10A

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Onderwerp toevoegen
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Laatste reactie: 3 jaar geleden door Daniuu in het onderwerp Vlaamse Economische Kring
Welkom op Wikipedia, gebruiker vanaf het IP-adres 2A02:A03F:424D:2500:F4AF:30F9:EE1B:10A! Om te beginnen

Hartelijk dank voor je belangstelling voor Wikipedia! We werken hier aan het ideaal van een vrij beschikbare, vrij bewerkbare, volledige en neutrale gemeenschapsencyclopedie. We waarderen het enorm als ook jij hieraan wilt bijdragen.

De Nederlandstalige Wikipedia is sinds 19 juni 2001 online en telt inmiddels 2.159.280 artikelen. In de loop van de jaren zijn er voor het schrijven of bewerken van artikelen en voor de onderlinge samenwerking een aantal uitgangspunten en richtlijnen geformuleerd. Neem die als nieuwkomer ter harte. Lees ook eerst even de informatie in dit venster voordat je aan de slag gaat. Geen van de richtlijnen heeft kracht van wet, want Wikipedia is en blijft vóór alles vrij bewerkbaar, maar een beetje houvast voordat je in het diepe springt kan nooit kwaad.

Deze pagina, die nu op je scherm staat, is trouwens je persoonlijke overlegpagina, de plaats waar je berichten van andere Wikipedianen ontvangt en beantwoordt. Iedere gebruiker heeft zo'n pagina. Wil je een bericht voor iemand anders achterlaten, dan doe je dat dus op zijn of haar overlegpagina. Sluit je bijdragen op overlegpagina's altijd af met vier tildes, dus zo: ~~~~. Een druk op de handtekeningknop (zie afb.) heeft hetzelfde effect: je bericht wordt automatisch ondertekend met je gebruikersnaam en de datum en tijd waarop je je boodschap voltooide. Versturen doe je met de knop "Wijzigingen publiceren". Je bijdragen worden nu geregistreerd onder je IP-adres. Aanmelden biedt veel voordelen. Na vier dagen krijg je ook de mogelijkheid om semi-beveiligde pagina's te bewerken en verdwijnt de verplichting om een bewerking eerst te controleren.

Registreren
De vijf zuilen
Verken Wikipedia
Een overzicht van hulppagina's
Jargon en afkortingen
Aan de slag
Coachingsprogramma
De snelcursus
Bronvermelding

Vlaamse Economische Kring[brontekst bewerken]

Beste anonieme gebruiker

Welkom op Wikipedia. Ik zie dat u een aantal bewerkingen hebt uitgevoerd op het artikel over de Vlaamse Economische Kring, waarvoor hartelijk dank. Zoals u in de bewerkingsgeschiedenis van het artikel kan zien, heb ik een aantal aanpassingen gedaan aan het artikel, die ik hieronder kort zal bespreken.

  • Ik heb in eerste instantie een groot aantal externe links uit de lopende tekst verwijderd. Het betrof hier voornamelijk links naar de website van de VEK (en de verschillende deelpagina's over de activiteiten die ze organiseert). Zoals u kan lezen in de richtlijn WP:EXL, is het niet de bedoeling om al in de lopende tekst (bijvoorbeeld bij de naam van een bepaalde activiteit) direct een link te voorzien naar een webpagina met meer informatie over de activiteit. Als de website waarnaar u graag zou willen verwijzen een meerwaarde biedt bij het artikel, kan u die onderaan het artikel plaatsen, bij het kopje Externe links. Merk op dat het sterk aangeraden wordt om met deze mogelijkheid eerder zuinig om te springen, en slechts links te voorzien naar de belangrijkste en meest relevante websites (zoals bijvoorbeeld de officiële website van de vereniging/kring).
  • Ik heb een alinea waarin u aangeeft dat VEK een dopende vereniging is verwijderd. Dit omdat de informatie erin een bijzonder beperkte meerwaarde bood aan het artikel. Om de meerwaarde van de toevoeging te beoordelen, zou ik u graag attent willen maken op twee overwegingen. In eerste instantie is er natuurlijk het feit dat de gang van zaken die u beschrijft vrij algemeen is binnen de (dopende) verenigingen binnen het FK. In tweede instantie dient ook opgemerkt te worden dat een doop niet gezien kan worden als een gegeven dat de vereniging zelf typeert, als in beschouwd kan worden als een van de voornaamste activiteiten (vanuit het standpunt van de neutrale, externe lezer).
  • Ik heb ook een aantal passages verwijderd waarvan ik vond dat u een open deur intrapte. Een voorbeeld hiervan is de passage een openingsfuif om het academiejaar te starten. Hierbij doet de naam van de fuif namelijk al vermoeden dat deze in het begin van het academiejaar wordt georganiseerd.
  • De paragraaf over de boekenverkoop die de VEK organiseert heb ik verwijderd. Ook hier zou ik graag willen meegeven dat dit een activiteit is die typerend is voor alle kringen binnen het FK. Het spreekt binnen het FK ook voor zich dat de boekenverkoop toegankelijk is voor iedereen die dit wil (om vrij evidente redenen zijn dit hoofdzakelijk studenten aan de FEB), zonder dat je daarvoor lid of gedoopt moet zijn van/bij de kring. Het spreekt voor zich dat u de boekenverkoop kort zou kunnen aanhalen in het artikel (bijvoorbeeld om de activiteiten in het kader van de opleiding verder te illustreren). Hierbij zou ik u graag willen vragen om het woordje 'kort' met een zekere nadruk te lezen.
  • Bij de verschillende activiteiten heb ik ook een aantal passages aangepast of verwijderd die eerder wervend van aard waren (en als dusdanig als reclame aanzien konden worden). Een voorbeeld hiervan is "Op de woensdagfeestjes zijn er altijd promoties voor iedere student in kader van het thema."

Verder zou ik nog enkele opmerkingen van eerder algemene aard willen formuleren:

  • U vermeldt bij de opleidingen die VEK vertegenwoordigt de opleidingen Handelswetenschappen en Bedrijfskunde, die typisch onder Moeder Lies vallen om het zo uit te drukken. Er zou inderdaad een zekere fusie tussen de twee verenigingen in gang gezet zijn geweest, maar ik zou u toch willen vragen om hier wat meer info over te geven (bij voorkeur ook met een onafhankelijke bron).
  • Op dit moment is het artikel te sterk gefocust op de activiteiten die de kring organiseert, en te weinig op de geschiedenis en waarvan VEK zich onderscheid van andere verenigingen en relevant maakt voor deze encyclopedie. Mogelijks kan de pagina WP:REL u meer inzicht hierin verschaffen.
  • Mijn laatste, en wellicht tevens belangrijkste, opmerking is dat uw artikel een zeer sterke promotioneel karakter kent. Om het anders uit te drukken, bestaat nu een bijzonder sterke indruk dat het artikel voornamelijk bedoeld is als reclame voor VEK (zie bijvoorbeeld hierboven, met de uitgebreide opsomming van de activiteiten - ook al zijn ze niet altijd even bijzonder - de sterk wervende passages zoals hierboven reeds besproken en het feit dat het zeker niet de eerste keer is dat een pagina over een vereniging aangemaakt wordt die leest als een slecht gecamoufleerde reclamefolder om het zo maar te stellen). Verder doet uw schrijfstijl (De VEK) vermoeden dat u zelf zeer nauw betrokken bent bij de vereniging. Ik zou dat ook ten zeerste willen aanbevelen om WP:ZP en WP:POV eens door te nemen. Die pagina's geven u meer informatie over hoe u respectievelijk best een artikel schrijft over een onderwerp waarbij u zelf sterk betrokken bent en hoe een neutraal, objectief Wikipedia artikel eruit hoort te zien.

Ik hoop dat ik u met deze zeer uitgebreide uitleg meer inzicht heb kunnen verschaffen over Wikipedia en hoe u het artikel kan verbeteren. Als u nog verdere vragen zou hebben, kan u die altijd hieronder stellen.

PS: ik heb de uitleg hier geplaatst omdat dit het laatst bekende contactadres van een bewerker van de pagina is. Het kan zijn dat uw IP ondertussen gewisseld is, en dat daardoor de persoon in kwestie het artikel ondertussen vanop een ander IP zal lezen. Mede om die reden zou ik graag willen aanbevelen om u te registreren, en zo de potentiële myserie van de wisselende IP's te vermijden. Mede hierom zal ik dit bericht ook onder de aandacht van de geregistreerde gebruiker die het artikel aanmaakte brengen. Met vriendelijke groet, Daniuu 9 sep 2020 12:01 (CEST)Reageren