Overleg gebruiker:62.166.169.32

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Onderwerp toevoegen
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Laatste reactie: 1 jaar geleden door Bertux in het onderwerp Chen Jining

Chen Jining[brontekst bewerken]

Beste Wikipedia-gebruiker,

Dank voor het aanpassen van de naam van de burgemeester van Beijing/Peking! Degene die vermeld stond (Guo Jinlong) was de voor-vorige burgemeester, zag ik. Na 2010 heeft daar kennelijk niemand meer naar omgekeken. Beschamend, maar dat soort dingen krijg je als je met een betrekkelijk kleine groep mensen een enorme encyclopedie in stand houdt.

Ik zag dat je toontekens had toegevoegd aan enkele woorden; ik meen dat we dat gewoonlijk niet doen; als de uitspraak duidelijk moet zijn, gebruiken we het IPA. Ik twijfelde, dus ik heb het maar zo gelaten. Het vervelende van dergelijke specialistische aanpassingen is, dat ze de drempel voor nieuwe bewerkers verhogen en daardoor de vrije bewerkbaarheid van de encyclopedie beïnvloeden, terwijl ze voor de westerse lezer weinig meerwaarde hebben.

Wel heb ik Beijing weer veranderd in Peking; voor de achtergronden zie Wikipedia:Buitenlandse geografische namen. En 'pagod' heb ik weer veranderd in 'pagode'. Dat was misschien een ongelukje?

Ik zie dat je vandaag met meer Oost-Aziatische taalgerelateerde zaken bezig bent geweest. Ligt daar vooral je belangstelling?

Met vriendelijke groet →bertux 5 jun 2022 22:38 (CEST)Reageren

Een reactie op dit bericht is niet nodig, maar is hieronder welkom. Ik zie dat via mijn volglijst, een mogelijkheid die alleen bestaat voor ingelogde gebruikers  →bertux