Overleg gebruiker:83.84.22.65

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Onderwerp toevoegen
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Laatste reactie: 1 jaar geleden door RonnieV in het onderwerp Martyn van den Hoek

Hallo, gebruiker vanaf het IP-adres 83.84.22.65, van harte welkom op de Nederlandstalige Wikipedia!

Hartelijk dank voor je belangstelling voor Wikipedia! We werken hier aan een encyclopedie die vrij beschikbaar, vrij bewerkbaar, en zo volledig en neutraal als mogelijk is. We waarderen het enorm dat ook jij hieraan wilt bijdragen!

In het menuutje hiernaast zie je enkele handige pagina's. Geen van de richtlijnen die in die pagina's beschreven staan moet overigens gezien worden als wet, want Wikipedia is en blijft vóór alles vrij bewerkbaar. Ze zijn alleen bedoeld als houvast.

Je bijdragen worden nu geregistreerd onder je IP-adres. Aanmelden biedt veel voordelen. Zo krijg je na vier dagen de mogelijkheid om semi-beveiligde pagina's te bewerken.

Deze pagina, die nu op je scherm staat, is trouwens de overlegpagina behorend bij deze IP-aansluiting. Op deze plaats ontvang je berichten van andere Wikipedianen en kan je deze beantwoorden. Iedere geregistreerde gebruiker heeft zo'n pagina. Wil je een bericht voor iemand anders achterlaten, dan doe je dat dus op zijn of haar overlegpagina. Sluit je bijdragen op overlegpagina's altijd af met vier tildes, dus zo: ~~~~. Je bericht wordt dan automatisch ondertekend met je gebruikersnaam en de datum en tijd waarop je je boodschap voltooide.

Ga vooral aan de slag!

Met vriendelijke groet,
RonnieV (overleg) 30 aug 2022 10:29 (CEST)Reageren

Martyn van den Hoek[brontekst bewerken]

Beste niet-ingelogde bewerker,

Ik zag uw bijdragen aan het artikel over uw vriend Martyn van den Hoek. Allereerst wil ik u condoleren met het verlies van deze vriend.

Wikipedia is een encyclopedie en probeert zo veel mogelijk goede, neutrale informatie bij elkaar te brengen op een voor de lezer toegankelijke wijze. Afspraak daarbij is dat deze informatie zo goed mogelijk van bronnen wordt voorzien, bronnen die betrouwbaar zijn en verifieerbaar (hoeft niet per se voor iedereen). Rond het overlijden van Martyn van den Hoek doet zich het 'probleem' voor dat er verschillende artikelen zijn in de media die informatie geven. Sommige praten elkaar na, anderen doen eigen onderzoek. Een zoektocht op internet levert dan onder meer het artikel in Trouw[1] op, dat 7 september 1954 aangeeft, en 25 augustus 2022. Maar ook het artikel op de site van NPO4[2], waar 1957 staat en 24 augustus. Op de eigen site van Martyn[3] staat dan weer 1954. Op het (doorgaans minder betrouwbare) Facebook schrijft de VPRO[4] 25 augustus, maar ook 1957.

Ik wil zonder meer aannemen dat u, als goede vriend, over de juiste informatie beschikt en graag wil dat Wikipedia de juiste informatie verspreidt. Helaas kan ik u niet op uw blauwe ogen geloven, net als veel andere media heeft Wikipedia ook te maken met personen die proberen zo veel mogelijk desinformatie te verspreiden. Als er een overlijdensbericht verschijnt in de media, richten wij ons graag daar op. Mocht u een rouwkaart ontvangen, dan zouden wij het op prijs stellen als u deze deelt met ons Contactpunt, bereikbaar op info-nl@wikimedia.org. Daar zit een aantal betrouwbare bewerkers die netjes zullen omgaan met eventuele informatie van de nabestaanden op de kaart (denk aan een adres), maar wel kunnen verifiëren voor de gemeenschap dat de informatie daadwerkelijk klopt. Ik hoop dat u gelooft in de beste intenties van de bewerkers van Wikipedia om te vechten tegen onjuiste informatie.

Ik zal ondertussen kijken hoe ik de informatie in het artikel beter kan laten aansluiten bij de stroom aan bronnen.

Met vriendelijke groeten, RonnieV (overleg) 30 aug 2022 10:29 (CEST)Reageren

  1. Martyn van den Hoek: de Lisztvertolker die zocht naar diepgang (26 augustus 2022). Geraadpleegd op 30 augustus 2022.
  2. Pianist, pedagoog en componist Martyn van den Hoek overleden (25 augustus 2022). Geraadpleegd op 30 augustus 2022.
  3. Martyn van den Hoek (1954) and contemporary (Dutch) music. Geraadpleegd op 30 augustus 2022.
  4. In memoriam Martyn van den Hoek (25 augustus 2022). Geraadpleegd op 30 augustus 2022.