Overleg gebruiker:84.28.29.5

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Onderwerp toevoegen
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Laatste reactie: 6 jaar geleden door RonnieV in het onderwerp bnp en bron

bnp en bron[brontekst bewerken]

Hoi, zou je bij dit soort wijzigingen een bron willen noemen in je bewerkingssamenvatting? Ik zet nu de vopige versie terug, omdat je informatie niet te controleren is voor mij. Ciell 13 apr 2018 18:38 (CEST)Reageren

Ook vandaag heb je een aantal wijzigingen doorgevoerd, met een verwijzing naar een algemene bron ("World Economic Outlook Database". International Monetary Fund. 24 October 2017).
Ik ben gaan kijken op https://www.imf.org/external/pubs/ft/weo/2017/02/weodata/index.aspx, wat volgens mij de door jou aangegeven bron is. Ik krijg daar de mogelijkheid om te kiezen uit een groot aantal variabelen en landen. Gross national product, de Engelse vertaling van Bruto nationaal product staat daar niet tussen. Uiteindelijk heb ik de hele dataset binnengehaald en daarin gekeken of ik een aansluiting kon vinden voor de genoemde waarde van '296.073' voor Israel. Dat kon ik niet. Daarna zag ik dat je in de volgende bewerking hier '348.006' van hebt gemaakt. Die waarde is wel terug te vinden bij Israel voor 2017. Alleen is de omschrijving dan: Gross domestic product, current prices Values are based upon GDP in national currency converted to U.S. dollars using market exchange rates (yearly average). Exchange rate projections are provided by country economists for the group of other emerging market and developing countries. Exchanges rates for advanced economies are established in the WEO assumptions for each WEO exercise. Expenditure-based GDP is total final expenditures at purchasers? prices (including the f.o.b. value of exports of goods and services), less the f.o.b. value of imports of goods and services. [SNA 1993]. Het 'Gross domestic product' is het Bruto binnenlands product (bbp), een andere grootheid. Het bbp is, in combinatie met het aantal inwoners, van belang voor Lijst van landen naar bbp per hoofd van de bevolking, maar niet voor deze lijst.
Ik ga je wijzigingen terugdraaien, en als er meer zicht is op correcte waarden voor het bnp, dan ben je van harte welkom die hier op te nemen. Ben je overigens bij je bewerkingen van 2014, 2015 en 2016 van dezelfde bron uitgegaan? Dan hebben we er nog een (gezamenlijke) uitdaging bij, want dan zou dat ook het bbp zijn in plaats van het bnp.
Je hulp is van harte welkom.
Met vriendelijke groet, RonnieV (overleg) 14 apr 2018 21:25 (CEST)Reageren
Bedankt voor je reactie op mijn overlegpagina. Ik zal daaronder antwoorden. Met vriendelijke groet, RonnieV (overleg) 16 apr 2018 01:12 (CEST)Reageren