Overleg gebruiker:92.65.99.34

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Onderwerp toevoegen
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Laatste reactie: 15 jaar geleden door 92.65.99.34 in het onderwerp Linkspam
Welkom op Wikipedia, gebruiker vanaf het IP-adres 92.65.99.34! Om te beginnen

Hartelijk dank voor je belangstelling voor Wikipedia! We werken hier aan het ideaal van een vrij beschikbare, vrij bewerkbare, volledige en neutrale gemeenschapsencyclopedie. We waarderen het enorm als ook jij hieraan wilt bijdragen!

De Nederlandstalige Wikipedia is sinds 19 juni 2001 online en telt inmiddels 2.158.517 artikelen. In de loop van de jaren zijn er voor het schrijven of bewerken van artikelen en voor de onderlinge samenwerking een aantal uitgangspunten en richtlijnen geformuleerd. Neem die als nieuwkomer ter harte. Lees ook eerst even de informatie in dit venster voordat je aan de slag gaat. Geen van de richtlijnen heeft kracht van wet, want Wikipedia is en blijft vóór alles vrij bewerkbaar, maar een beetje houvast voordat je in het diepe springt kan nooit kwaad.

Deze pagina, die nu op je scherm staat, is trouwens je persoonlijke overlegpagina, de plaats waar je berichten van andere Wikipedianen ontvangt en beantwoordt. Iedere gebruiker heeft zo'n pagina. Wil je een bericht voor iemand anders achterlaten, dan doe je dat dus op zijn of haar overlegpagina. Sluit je bijdragen op overlegpagina's altijd af met vier tildes, dus zo: ~~~~. Een druk op de handtekeningknop (zie afb.) heeft hetzelfde effect: je bericht wordt automatisch ondertekend met je gebruikersnaam en de datum en tijd waarop je je boodschap voltooide. Versturen doe je met de knop "Wijzigingen publiceren".

Je bijdragen worden nu geregistreerd onder je IP-adres. Aanmelden biedt veel voordelen. Na vier dagen krijg je ook de mogelijkheid om semi-beveiligde pagina's te bewerken en verdwijnt de verplichting om een bewerking eerst te controleren.


Registreren
De vijf zuilen
Verken Wikipedia
Een overzicht van hulppagina's
Jargon en afkortingen
Aan de slag
Coachingsprogramma
De snelcursus
Bronvermelding

Linkspam[brontekst bewerken]

Beste anonieme gebruiker,

De externe link(s) die je hebt geplaatst bij een of meerdere artikelen, waaronder Milas, zijn verwijderd.

Wij waarderen je bijdrages aan Wikipedia. Het streven is echter om het aantal externe links op Wikipedia tot een minimum te beperken. Wikipedia is in de eerste plaats een encyclopedie, en geen verzameling van links naar andere sites. We zien relevante encyclopedische informatie liever in de artikelen zelf verwerkt. We vragen je begrip hiervoor. Het zonder overleg en argumentatie weer plaatsen van de link kan gezien worden als vandalisme.

Je kunt links als deze aanmelden bij de vele startpagina's en linkpagina's op het internet.
Lymantria overleg 14 nov 2008 10:04 (CET)Reageren

Zie ook: Wikipedia:Welkom voor nieuwkomers & Wikipedia:Wanneer extern linken.

English version

Whoisinformatie / Bijdragen (en/de/fr/alle projecten) / overzicht


Da's heel apart. Bovenstaande toevoeging naar een bedrijf wat ik ken in mijn regio onder de naam milas op http://nl.wikipedia.org/wiki/Milas zou linkspam zijn, maar op de pagina http://nl.wikipedia.org/wiki/Philips is het wel toegestaan? ik zie daar niet veel anders, dus het lijkt erop dat hier met 2 maten gemeten word!!

92.65.99.34 21 nov 2008 00:08 (CET)Reageren

Zoals ik al zei op Overleg gebruiker:Lymantria#milas / philips, alwaar je een vergelijkbare reactie plaatste: zie Wikipedia:Relevantie voor een overzicht van welke bedrijven we of juist niet op Wikipedia thuishoren. Wikipedia is een serieuze en neutrale encyclopedie, oftewel geen reclamefolder. Als je de gegeven interne links had gevolgd, had je geweten dat je reactie hier weinig hout snijdt. Lokaal bekende bedrijven horen niet in een encyclopedie als deze; wil je links daaheen plaatsen, probeer het dan eens bij buurtlink e.d.
Vriendelijke groeten, Erik'80 · 21 nov 2008 01:09 (CET)Reageren
Helaas kon ik je reactie daar niet (meer) vinden. maar ja, alsof het bedrijf philips niet een lokaal bedrijf is.
of is jullie 'relevantie' soms gebaseerd op werkgebied? of beter nog, pompt philips soms geld in de knip, waardoor ze ineens geen commercieel bedrijf meer zijn? neutraal wil blijkbaar zeggen: WILLEKEUR. en of mijn reactie hout snijdt daar kunnen we wel even achter komen...
92.65.99.34 14 dec 2008 12:21 (CET)Reageren