Naar inhoud springen

Overleg gebruiker:Apenjoeng/Kladblok

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Onderwerp toevoegen
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie

Jim Jan Krawinckel (aug 1997-...) Is een Belgische kunstenaar. Het werk van Krawinckel kunnen we plaatsen onder het expressionisme.


Leven Jim Krawinckel is geboren op 5 aug 1997 te Hasselt. Een groot deel van zijn jeugd heeft hij doorgebracht in het kleine dorpje Wellen. Hier kwam hij dankzij zijn grootmoeder en vriendenkring in contact met diverse kunst disciplines. Uiteindelijk zal zijn familie verhuizen naar Beringen, hier zal de jonge Jim kiezen voor een opleiding binnen het grafisch ontwerp. Dit zal hij een groot deel van zijn studenten tijd doen. Bij aanvang van zijn master krijgt hij een oneenigheid met zijn docenten binnen het grafisch ontwerp. Dit omdat zij het werk te veel kunst vonden en te weinig ontwerp. Jim vertrekt daarom ook uit het grafisch ontwerp en zal zich voegen bij de beelddenkers. Aan het begin twijfelde de docenten van de beeldenkers over de geloofwaardigheid van zijn werk. Jim zal echter erg zijn best doen om hen te overtuigen van het tegendeel.

Werk Het werk van Jim Krawinckel kunnen we zien als expressionistische, dit vooral door de techniek die gehanteerd word. Er zijn ook surrealistische invloeden te bekennen. Het werk kunnen we vergelijken met dat van Frans Masereel. Krawinckel echter voegt in tegenstelling tot Masereel tekst toe die de toeschouwer voortdurend doet twijfelen. Het is ook uit dit spel dat Krawinckel het plezier uit. Voor hem is een werk pas geslaagd wanneer er verwarring ontstaat bij de toeschouwers