Overleg gebruiker:Arjen Lock

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Hallo Arjen Lock, en welkom op de Nederlandstalige Wikipedia!
Vlag van Verenigd Koninkrijk Welcome message in English

Hartelijk dank voor je belangstelling voor Wikipedia! We werken hier aan het ideaal van een vrij beschikbare, vrij bewerkbare, volledige en neutrale gemeenschapsencyclopedie. We waarderen het enorm als ook jij hieraan wilt bijdragen!

De Nederlandstalige Wikipedia is sinds 19 juni 2001 online en telt inmiddels 2.156.971 artikelen. In de loop van de jaren zijn er voor het schrijven of bewerken van artikelen en voor de onderlinge samenwerking een aantal uitgangspunten en richtlijnen geformuleerd. Neem die als nieuwkomer ter harte. Lees ook eerst even de informatie in dit venster voordat je aan de slag gaat. Geen van de richtlijnen heeft kracht van wet, want Wikipedia is en blijft vóór alles vrij bewerkbaar, maar een beetje houvast voordat je in het diepe springt kan nooit kwaad.

Deze pagina, die nu op je scherm staat, is trouwens je persoonlijke overlegpagina, de plaats waar je berichten van andere Wikipedianen ontvangt en ze kunt beantwoorden. Iedere gebruiker heeft zo'n pagina. Wil je een nieuw overleg met iemand anders beginnen, dan kan dat dus op zijn of haar overlegpagina. Sluit je bijdragen op overlegpagina's altijd af met vier tildes, dus zo: ~~~~. Een druk op de handtekeningknop (zie afbeelding) heeft hetzelfde effect: je bericht wordt automatisch ondertekend met je gebruikersnaam en de datum en tijd waarop je je boodschap voltooide. Versturen doe je met de knop "Wijzigingen publiceren".

Sikjes (overleg) 30 apr 2015 14:28 (CEST)[reageer]

Taalvaardighedenbox[brontekst bewerken]

Taalvaardigheid

nl Deze gebruiker heeft het Nederlands als moedertaal.
ru-4 Этот участник говорит на русском языке почти как на родном.
fi-3 Tämä käyttäjä osaa suomea erinomaisesti.
tpi-3 Dispela yusa i save gut tru long Tok Pisin.

Beste Arjen Lock, misschien vind je het leuk om op je gebruikerspagina een Babelsjabloon neer te zetten. Dit is een sjabloon waarin je aangeeft welke talen je spreekt en op welk niveau. Dat ziet er bijvoorbeeld als volgt uit:

Je voegt deze box toe op je gebruikerspagina door het volgende toe te voegen: {{Babel|nl|ru-4|fi-3|tpi-3}} Je gebruikt de taalcode van de taal die je spreekt en vervolgens kies je een getal van 1 t/m 4 dat aangeeft hoe goed je de taal spreekt. Hierin is 1 op basisniveau en 4 op near-native niveau. Als een taal je moedertaal is, voeg je geen getal toe, maar zet je alleen de taalcode neer. Het is een sjabloon dat door veel gebruikers op Wikipedia wordt gebruikt om aan te geven in welke talen ze (eventueel) kunnen communiceren. Op deze pagina vind je meer informatie over het sjabloon, de taalniveaus en de verschillende taalcodes.

Als je hulp nodig hebt, kun je dat hier laten weten! Groet, Sikjes (overleg) 30 apr 2015 14:50 (CEST)[reageer]

Hallo Arjen, ik heb je vertaalde artikel nog wat bewerkt en heb het 'in de hoofdnaamruimte geplaatst' (m.a.w. ik heb er een 'echt' Wikipedia-artikel van gemaakt). Mijn belangrijkste wijzigingen waren de volgende:

  • Nog wat tekstredactie.
  • Ik heb een aantal wikilinks in de tekst aangebracht - dit is gebruikelijk bij Wikipedia-artikelen, maar dat hoef jij als vertaler dus niet te doen.
  • De afbeeldingen aangepast. Op de illustratie van de Tataren zag ik geen ontvoering ?
  • Een apart kopje gewijd aan je opmerking over het lied - dat vond ik wel een mooie toevoeging namelijk.
  • Nog een paar voetnoten toegevoegd.

Dank je wel voor je inzet! Om nog op je vraag te antwoorden: ik kwam deze ontdekkingsreiziger vorig jaar tegen, toen ik Wikipedian in Residence was rond het thema expedities en ontdekkingsreizen. Daarbij heb ik een aantal illustraties uit zijn boek geupload naar Wikimedia Commons, de beeldbank van Wikipedia. Ik merkte toen dat hij wel al een biografie had op de Russische Wikipedia, maar nog niet op de Nederlandstalige, en vond dat erg fascinerend. Hartelijke groet en doe zo voort, Spinster (overleg) 8 mei 2015 22:50 (CEST)[reageer]

suggestie: email-optie aanzetten[brontekst bewerken]

Dag Arjen,

voor sommige dingen in Wikipedia is het handig om elkaar te kunnen emailen, dus zonder dat het voor iedereen leesbaar in Wikipedia komt. Daarvoor is een mogelijkheid via de Wikipedia-site, zonder dat je mailadres bekend wordt gemaakt. Dat werkt als volgt: Ga naar Speciaal:Voorkeuren en onder tab 'Gebruikersprofiel' vind je het onderaan. Als je daar 'E-mail van andere gebruikers toestaan' aanvinkt, komt er in de marge op je gebruikerspagina een knopje 'deze gebruiker emailen'. Niet verplicht uiteraard, maar misschien wel handig voor directe communicatie. Groet, Erik Wannee (overleg) 4 jun 2015 18:21 (CEST)[reageer]

Hallo Erik, ik ontdekte deze mededeling vandaag pas. Intussen mogelijk met succes je aanwijzingen gevolgd. Gegroet uit Utrecht.Arjen Lock (overleg) 23 jun 2015 11:39 (CEST)[reageer]

Bij deze is je lemma eindelijk naar de hoofnaamruimte verhuist. SvenDK (overleg) 10 jul 2017 13:02 (CEST)[reageer]