Overleg gebruiker:Bant diet

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Onderwerp toevoegen
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Laatste reactie: 15 jaar geleden door Bant diet in het onderwerp Vandalismebestrijding

Colossus[brontekst bewerken]

Heb een antwoordje achtergelaten op het Overleg:Colossus en de tekst over de pentium aangepast. Bedankt! Drdefcom 12 jun 2007 20:42 (CEST)Reageren

Bedankt, mijn volglijst is nog overzichtelijk, dus ik had het al gezien. Wel een goed idee om bij antwoorden de vraagsteller even te waarschuwen. Bant diet 12 jun 2007 23:07 (CEST)Reageren

Zwarte zaterdag[brontekst bewerken]

Hoi Bant diet,

Ik heb zwarte zaterdag (verkeer) uitgebreid n.a.v. je opmerkingen op de overlegpagina. Het was oorspronkelijk een Nederlandse uitdrukking, maar dankzij de verkeerswebsite Bison Futé kennen de Fransen nu ook hun samedi noir en de wintersportfiles in zuid-Duitsland worden inderdaad ook al als zwarte zaterdag te worden aangeduid (al is het begrip toch bij de meesten bekend als de vakantiefiles in Frankrijk).

Groetjes, Brinkie 5 jul 2007 12:00 (CEST)Reageren

Bedankt. --Bant diet 5 jul 2007 17:22 (CEST)Reageren

Wiskunde[brontekst bewerken]

Ik zag dat je iets plaatste op Overleg:Orange County (Californië). Die 30,76 procent lijkt inderdaad teveel en het is afkomstig van de Latino's. Op zich zijn deze geen echte bevolkingsgroep, maar aangezien deze soort meestal een groot deel van de bevolking uitmaakt, wordt deze erbij geplaatst. JojoParis 10 jul 2007 13:08 (CEST)Reageren

Vandalismebestrijding[brontekst bewerken]

Ik zie dat je sinds kort bezig bent met vandalismebestrijding. Bedankt hiervoor. Misschien een idee om Wikipedia:Vandalismebestrijding door te lezen. Denk er ook o.a. aan dat je het vandalisme markeert als gecontroleerd wanneer je het terugdraait, en dat je het dossier van de anonieme gebruiker aanvult met informatie. Groet, LolSimon -?- 22 dec 2008 13:44 (CET)Reageren

Oke, ik zal er proberen aan te denken. --Bant diet 22 dec 2008 16:54 (CET)Reageren

Lijst van duitse woorden.....[brontekst bewerken]

Hallo Bant

Ik zie dat je de term "ach du liebe" weer hebt verwijderd. De lijst wordt samengesteld op grond van het feit of de term in nederlandse spreek- of schrijftaal wordt gebruikt, en dan niet als citaat.

Uit persoonlijke ervaring weet ik dat deze uitdrukking in twente, drente en groningen in de spreektaal veel wordt gebruikt.

In publicaties is het minder te vinden, maar na uitvoerige controles van de lijst, die ik regelmatig met een bevriend neerlandicus uitvoer, is de uitdrukking nooit door de mand gevallen.

Overigens wordt de term vaak uitgesproken als "och du liebe", in beide gevallen drukt het ontzetting uit, meestal over een gebeurtenis.

Ik ga er straks nog wat extra onderzoek in steken, en zal de term weer terugplaatsen, en stel het zeer op prijs als je dat zo zou willen laten, tenzij je natuurlijk zwaarder wegende argumenten dan de mijne hebt, dan zullen we dat bespreken.

Groet,

Hans Libbers, initiatief-nemer van het lemma.