Naar inhoud springen

Overleg gebruiker:Boekenvrouw

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Onderwerp toevoegen
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Laatste reactie: 5 jaar geleden door Rode raaf in het onderwerp Beoordelingsnominatie Howard Donald
Hallo Boekenvrouw, en welkom op de Nederlandstalige Wikipedia!
Vlag van Verenigd Koninkrijk Welcome message in English

Hartelijk dank voor je belangstelling voor Wikipedia! We werken hier aan het ideaal van een vrij beschikbare, vrij bewerkbare, volledige en neutrale gemeenschapsencyclopedie. We waarderen het enorm als ook jij hieraan wilt bijdragen!

De Nederlandstalige Wikipedia is sinds 19 juni 2001 online en telt inmiddels 2.159.829 artikelen. In de loop van de jaren zijn er voor het schrijven of bewerken van artikelen en voor de onderlinge samenwerking een aantal uitgangspunten en richtlijnen geformuleerd. Neem die als nieuwkomer ter harte. Lees ook eerst even de informatie in dit venster voordat je aan de slag gaat. Geen van de richtlijnen heeft kracht van wet, want Wikipedia is en blijft vóór alles vrij bewerkbaar, maar een beetje houvast voordat je in het diepe springt kan nooit kwaad.

Deze pagina, die nu op je scherm staat, is trouwens je persoonlijke overlegpagina, de plaats waar je berichten van andere Wikipedianen ontvangt en ze kunt beantwoorden. Iedere gebruiker heeft zo'n pagina. Wil je een nieuw overleg met iemand anders beginnen, dan kan dat dus op zijn of haar overlegpagina. Sluit je bijdragen op overlegpagina's altijd af met vier tildes, dus zo: ~~~~. Een druk op de handtekeningknop (zie afbeelding) heeft hetzelfde effect: je bericht wordt automatisch ondertekend met je gebruikersnaam en de datum en tijd waarop je je boodschap voltooide. Versturen doe je met de knop "Wijzigingen publiceren".

Peter Hein van Mulligen[brontekst bewerken]

Dag Boekenvrouw en welkom! Ter info: hier staat een toelichting mbt de nominatie. Wellicht ook interessant voor jou (mocht je het nog niet al gelezen hebben natuurlijk).

Succes verder en bij eventuele vragen: stel ze gerust hieronder of aan onze helpdesk. Mvg, Encycloon (overleg) 28 nov 2018 23:02 (CET)Reageren

Hallo Boekenvrouw. Ik zie hier, noch in de gelinkte pagina een duidelijke uitleg wat hier aan de hand is. Met "man met baan" wordt bedoeld dat Van Mulligen zich in zijn werk (ongetwijfeld) verdienstelijk maakt, maar daarmee nog niet verdienstelijk genoeg om een pagina te verdienen. Niet elke man/vrouw die een baan heeft, is daarmee bijzonder genoeg om in de encyclopedie te worden opgenomen. Het is een soms wat ongrijpbare afweging, maar het houdt in dat we normen hebben vastgesteld waaraan een onderwerp moet voldoen om opname in Wikipedia te rechtvaardigen. Dat zegt dus niets over de kwaliteit van het artikel. Inzicht in die normen vindt u op Relevantie en meer informatie op Wat Wikipedia niet is.
Na de nominatie staat het artikel twee weken op de beoordelingslijst. Daar is gelegenheid tot inbrengen van (tegen)argumenten - ook voor u. (Meestal geeft één zo'n pagina al een redelijk beeld van hoe het daar toegaat). Ondertussen kunt u trachten het artikel te verbeteren of uit te breiden, als u dat wilt. Na die 14 dagen beslist de afhandelend moderator over het artikel, op basis van de ingebrachte argumenten, de inhoud en de richtlijnen.
Wellicht heeft u bij deze kwestie iets aan de volgende links:
Daarnaast kunt u mij een vraag stellen, direct hieronder, dan kom ik er zo spoedig mogelijk op terug. U krijgt antwoord op de plek waar u de vraag stelt. Met vriendelijke groet, SanderO (overleg) 2 dec 2018 09:25 (CET)Reageren
PS. Vanaf het IP-adres waarmee het artikel is aangemaakt, werken meerdere mensen aan verschillende dingen. Het zou een organisatie-IP kunnen zijn, maar ook een gezinsadres: er zit wat scholierengeklieder bij en "iets met Harry Potter". Een (zakelijke) relatie met het CBS is echter wel aannemelijk. Het wordt op Wikipedia ontraden om bij te dragen aan onderwerpen waarbij men persoonlijk of zakelijk betrokken is, omdat het dan veel moeilijker is om neutraal te blijven.
Daarmee is niet direct een relatie aan te wijzen tussen het IP en Boekenvrouw, dus u hoeft het u niet aan te trekken. Toch wijs ik u graag even op deze richtlijn. Groet, SanderO (overleg) 2 dec 2018 10:23 (CET)Reageren

Beoordelingsnominatie Howard Donald[brontekst bewerken]

Hallo Boekenvrouw, ik zag dat je een artikel hebt geschreven over Howard Donald. Dit artikel is naar mijn mening nu (nog) niet geschikt voor Wikipedia. Het is daarom op de beoordelingslijst geplaatst en daar is ook de mogelijkheid op de geuite bezwaren te reageren. De komende twee weken kan iedereen daar zijn of haar mening geven. Bovendien kan iedereen het artikel in die periode nog verbeteren. Daarna beslist een van de moderatoren op grond van de argumenten op de beoordelingslijst en de richtlijnen of het artikel op Wikipedia kan blijven staan. Meer achtergrondinformatie is te vinden op Waarom staat mijn artikel op de beoordelingslijst, Conventies waaraan artikelen na verloop van tijd (zouden moeten) voldoen, Relevantie van het onderwerp voor Wikipedia. Zie ook WP:BLP en WP:RPO Rode raaf (overleg) 3 dec 2018 09:55 (CET)Reageren

Hallo Rode Raaf, ik heb een begin gemaakt met het artikel over Howard Donald en ben inmiddels het artikel aan het uitbreiden aan de hand van het artikel dat er al in het Engels is: https://en.wikipedia.org/wiki/Howard_Donald. Ik ga er vanuit dat het artikel dan wel voldoende body heeft en geschikt is voor Wikipedia.
Ik heb het artikel op m'n volglijst geplaatst, ik houdt het in de gaten. Voor in de toekomst, misschien een idee om zoiets eerst uit te werken op je persoonlijke kladblok, of via sjabloon {{bezig}}. Succes ermee! MVG, Rode raaf (overleg) 3 dec 2018 12:11 (CET)Reageren