Naar inhoud springen

Overleg gebruiker:Charlotte Wouters

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Onderwerp toevoegen
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Laatste reactie: 4 jaar geleden door Encycloon in het onderwerp MOOOV
Hallo Charlotte Wouters, en welkom op de Nederlandstalige Wikipedia!
Vlag van Verenigd Koninkrijk Welcome message in English

Hartelijk dank voor je belangstelling voor Wikipedia! We werken hier aan het ideaal van een vrij beschikbare, vrij bewerkbare, volledige en neutrale gemeenschapsencyclopedie. We waarderen het enorm als ook jij hieraan wilt bijdragen!

De Nederlandstalige Wikipedia is sinds 19 juni 2001 online en telt inmiddels 2.159.845 artikelen. In de loop van de jaren zijn er voor het schrijven of bewerken van artikelen en voor de onderlinge samenwerking een aantal uitgangspunten en richtlijnen geformuleerd. Neem die als nieuwkomer ter harte. Lees ook eerst even de informatie in dit venster voordat je aan de slag gaat. Geen van de richtlijnen heeft kracht van wet, want Wikipedia is en blijft vóór alles vrij bewerkbaar, maar een beetje houvast voordat je in het diepe springt kan nooit kwaad.

Deze pagina, die nu op je scherm staat, is trouwens je persoonlijke overlegpagina, de plaats waar je berichten van andere Wikipedianen ontvangt en ze kunt beantwoorden. Iedere gebruiker heeft zo'n pagina. Wil je een nieuw overleg met iemand anders beginnen, dan kan dat dus op zijn of haar overlegpagina. Sluit je bijdragen op overlegpagina's altijd af met vier tildes, dus zo: ~~~~. Een druk op de handtekeningknop (zie afbeelding) heeft hetzelfde effect: je bericht wordt automatisch ondertekend met je gebruikersnaam en de datum en tijd waarop je je boodschap voltooide. Versturen doe je met de knop "Wijzigingen publiceren".

Voorbeeld[brontekst bewerken]

Beste Charlotte Wouters,

Zie Holebifilmfestival voor de stijl die verwacht wordt van een encyclopedisch artikel. Wat nog wel iets beter kan aan dat artikel is het gebruik van onafhankelijke bronnen: we beschrijven zo veel mogelijk wat (betrouwbare) onafhankelijke bronnen over een onderwerp gemeld hebben, niet wat de eigen organisatie gezegd heeft. De eigen organisatie zal immers graag een positief plaatje willen geven van zichzelf (zie ook deze pagina). Met vriendelijke groet, Encycloon (overleg) 6 aug 2019 10:27 (CEST)Reageren

Beste,

Dankjewel voor de info en opmerkingen. Ik heb op basis van het jaarverslag (https://issuu.com/mooov/docs/jaarverslag-issuu) dat over MOOOV geschreven werd heel beknopte info toegevoegd over de organisatie. De info in de vorige versie klopte helemaal niet. De verwijzing naar Holebi Filmfestival is heel nuttig, maar het filmfestival is slechts een klein onderdeel van de complexe organisatie die MOOOV is. Daarom heb ik het ook op die manier opgelost ('MOOOV is:'). Er kan nog een stukje geschiedenis over het ontstaan van de organisatie bij, dat kan helpen.

Het filmfestival heb ik hernoemd naar MOOOV Filmfestival. Voor de organisatie achter het filmfestival kun je beter het artikel MOOOV vzw aanmaken (of inderdaad op MOOOV), of beknopt in het artikel over het filmfestival (kopje 'Organisatie'). Mvg, Encycloon (overleg) 6 aug 2019 10:52 (CEST)Reageren

Terugdraaiingen op MOOOV[brontekst bewerken]

Goedemorgen Charlotte Wouters,

Allereerst van harte welkom op Wikipedia! Ik zie dat uw stappen hier op moeilijkheden stuiten, vandaar dat ik u wat duidelijkheid wil scheppen. Een collega heeft dat hierboven ook al gedaan, maar dat zie ik pas nu mijn tekst klaar is.

Op een overlegpagina van iemand anders beklaagde u zich dat uw veranderingen steeds teruggedraaid werden als promotioneel, terwijl u dat anders ziet. Hieronder citeer ik de eerste drie zinnen in uw versie van het artikel. Daarin zie ik ettelijke aanprijzingen: kwaliteit, relevant, sterk, goed. Dit kan zo niet. Waar men op Facebook zelf de inhoud van de 'eigen' pagina kan bepalen, kan op Wikipedia alleen gepubliceerd worden wat anderen van MOOOV vinden. U zult dus een gezaghebbende, onafhankelijke bron moeten vinden, die het onderwerp MOOOV met enige diepgang behandelt en schrijft dat MOOOV kwaliteit en relevantie levert. Zolang u dergelijke bronnen niet vermeldt, zullen dergelijke kwalificaties geschrapt blijven worden. Regionale media zijn meestal niet gezaghebbend genoeg, u kunt denken aan landelijke media en aan standaardwerken en wetenschappelijke publicaties.

Daarnaast zijn er nog andere manieren waarop uw tekst verbeterd kan worden. Ik geef hieronder enkele suggesties:

  1. Overal in de wereld worden films gemaakt. Slechts een klein deel daarvan komt tot bij ons in de bioscoop of op ons scherm.
    Niet geschikt voor Wikipedia. Een encyclopedische tekst moet onmiddellijk ter zake komen en het onderwerp in de eerste paar woorden noemen.
  2. MOOOV vzw selecteert anders en gaat in de hele wereld op zoek naar films en regisseurs die kwaliteit combineren met relevante inhouden.
    Een encyclopedisch artikel beschrijft wat iets is. Wat het doet komt pas veel later aan de orde. Het is blijkbaar een filmfestival en een organisatie daarachter, die daarnaast kennelijk nog meer doet. Lastig om kort samen te vatten, maar wel noodzakelijk. Overigens zie ik, dat een collega het artikel intussen gesplitst heeft, met een apart lemma voor MOOOV Filmfestival, wat ruimte geeft om de achterstaande organisatie in haar eigen artikel te beschrijven, mits gezaghebbende, onafhankelijke derden over die organisatie geschreven hebben.
  3. MOOOV vzw wil zo een sterk merk zijn voor goede films uit de hele wereld en in heel Vlaanderen.
    Wat een organisatie wil zijn, kan zelden onderdeel zijn van een encyclopedische beschrijving, het gaat om wat zij daadwerkelijk is, hier en nu en in het verleden. In een tamelijk uitgebreid artikel kunnen doelstellingen vermeld worden, maar er moeten dan wel feiten aangedragen worden waaruit dat streven onomstotelijk blijkt. Statuten van de organisatie kunnen genoemd worden, maar bevestiging door externe bronnen is nodig.

Ik hoop dat u hiermee een indruk hebt gekregen van de eisen die aan een encyclopedisch artikel gesteld worden. Uw eventuele antwoord kunt u hieronder plaatsen, ik word er automatisch van verwittigd.

Met vriendelijke groet — bertux 6 aug 2019 11:09 (CEST)Reageren

MOOOV[brontekst bewerken]

Beste Charlotte Wouters, omdat ik twijfel aan de encyclopedische relevantie (en ook de verifieerbaarheid in betrouwbare bronnen) heb ik dit artikel ter beoordeling voorgelegd. Over op zijn vroegst twee weken zal er op basis van de dan aanwezige versie en gegeven argumenten / aangedragen bronnen een besluit genomen worden over wel/niet de inhoud verwijderen. Bij wel verwijderen zou dit artikel mijns inziens een redirect moeten worden naar MOOOV Filmfestival. Mvg, Encycloon (overleg) 7 aug 2019 23:39 (CEST)Reageren