Overleg gebruiker:Dirk Bontes

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Onderwerp toevoegen
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Laatste reactie: 4 jaar geleden door Ymnes in het onderwerp Stephen Foster en Oh! Susanna
Hallo Dirk Bontes, en welkom op de Nederlandstalige Wikipedia!
Vlag van Verenigd Koninkrijk Welcome message in English

Hartelijk dank voor je belangstelling voor Wikipedia! We werken hier aan het ideaal van een vrij beschikbare, vrij bewerkbare, volledige en neutrale gemeenschapsencyclopedie. We waarderen het enorm als ook jij hieraan wilt bijdragen!

De Nederlandstalige Wikipedia is sinds 19 juni 2001 online en telt inmiddels 2.157.757 artikelen. In de loop van de jaren zijn er voor het schrijven of bewerken van artikelen en voor de onderlinge samenwerking een aantal uitgangspunten en richtlijnen geformuleerd. Neem die als nieuwkomer ter harte. Lees ook eerst even de informatie in dit venster voordat je aan de slag gaat. Geen van de richtlijnen heeft kracht van wet, want Wikipedia is en blijft vóór alles vrij bewerkbaar, maar een beetje houvast voordat je in het diepe springt kan nooit kwaad.

Deze pagina, die nu op je scherm staat, is trouwens je persoonlijke overlegpagina, de plaats waar je berichten van andere Wikipedianen ontvangt en ze kunt beantwoorden. Iedere gebruiker heeft zo'n pagina. Wil je een nieuw overleg met iemand anders beginnen, dan kan dat dus op zijn of haar overlegpagina. Sluit je bijdragen op overlegpagina's altijd af met vier tildes, dus zo: ~~~~. Een druk op de handtekeningknop (zie afbeelding) heeft hetzelfde effect: je bericht wordt automatisch ondertekend met je gebruikersnaam en de datum en tijd waarop je je boodschap voltooide. Versturen doe je met de knop "Wijzigingen publiceren".

Met vriendelijke groet, Ymnes (overleg) 10 aug 2019 10:03 (CEST)Reageren

Stephen Foster en Oh! Susanna[brontekst bewerken]

Vandaag zette je een stuk tekst in de artikelen Stephen Foster (componist) en Oh! Susanna (Foster). In beide gevallen lijkt er niet veel rekening gehouden te zijn met het artikel dat er al stond. Hierdoor komt het nogal slordig over omdat er geen samenhangend verhaal staat, maar eigenlijk twee artikelen in één. Het lijkt me niet dat de lezer hier veel aan heeft. Je geeft daarbij aan dat ze gebaseerd zijn op een boek dat je aan het schrijven bent. Ik neem aan dat dat boek zelf ook weer gebaseerd is op bronnen. Dan denk ik dat het niet al te moeilijk voor je moet zijn om ook de bronnen voor je beweringen in het artikel te vermelden.
Ik zou je daarom graag willen vragen, of je de artikelen met de nodige zorgvuldigheid wilt nalopen en verbeteren? Mocht je vragen hebben, laat het dan gerust weten. Dat mag ook hieronder of op de overlegpagina van de twee pagina's. Met vriendelijke groet, Ymnes (overleg) 10 aug 2019 10:03 (CEST)Reageren

P.S. Voor een zo beladen onderwerp als Zwarte Piet volstaat het op Wikipedia niet om je eigen boek als bronvermelding te noemen, maar is een onafhankelijke bron nodig. Ymnes (overleg) 10 aug 2019 10:08 (CEST)Reageren

De bron is Wikipedia zelf; dat had ik er toch bij gezet? Ik wil het ook wel weghalen, hoor. Dirk Bontes (overleg) 21 aug 2019 03:47 (CEST)Reageren

Ik zag dat er inderdaad bij staan, maar wist niet wat ik ervan moest denken (omdat je dat in het Engels meldde). Heel persoonlijk, lijkt het me geen goed idee om je boek op teksten uit Wikipedia te baseren, zeker niet indien het zo zou zijn (is niet gezegd hoor) dat je de onderliggende bronnen op de Engelse Wikipedia niet hebt beoordeeld en nagelezen. Zelfs op Wikipedia zijn we daar heel kritisch over en moet het expliciet vermeld worden. Nog afgezien van dat een vertaling van een Engels artikel een Angelsaks gekleurd verhaal geeft. Daarbij lijken in het Engels dingen soms verzonnen en er zonder de gebruikte bronnen ingeplakt te zijn.
Wat O Susanna betreft, heb ik het stuk er kortgeleden weer meteen uitgehaald, omdat na de staande tekst het artikel ineens weer opnieuw begon. Dat vond ik te slordig om aan de lezer te presenteren.
Wanneer je werk van een andere Wikipedia vertaalt, dan moet de bronvermelding trouwens gebeuren met behulp van het volgende sjabloon (de uitleg staat erbij): Sjabloon:Bronvermelding anderstalige Wikipedia.
Als je het allemaal met zorg wilt doen, dan ben je zeker van harte welkom om mee te helpen op Wikipedia!! Als je vragen hebt, laat het dan ook gerust weten, dan wil ik gerust helpen.
Succes! Ymnes (overleg) 21 aug 2019 18:38 (CEST)Reageren