Overleg gebruiker:DustSpinner/Artikel direct verwijderd

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Onderwerp toevoegen
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
FAQ:
Mijn artikel is direct verwijderd! Waarom?


Mijn artikel is direct verwijderd en heeft dus niet 2 weken op de verwijderlijst gestaan. Waarom?

Uw artikel is direct verwijderd. Hieronder vindt u een overzicht van de meest voorkomende redenen van directe verwijdering van artikelen.

Schending van auteursrecht[brontekst bewerken]

Uw artikel is verwijderd omdat uw artikel direct overgenomen is van een externe bron. Op Wikipedia wordt gebruik gemaakt van de CC-BY-SA en GFDL licentie. Deze open-source licenties botsen met het Nederlands auteursrecht. Alle artikelen op Wikipedia zijn vrijgegeven onder deze open-source licenties. Dit houdt onder andere in dat iedereen deze teksten mag overnemen, (commercieel) mag gebruiken of mag wijzigen voor eigen gebruik zonder hiervoor enige vergoeding te betalen. Wel zijn de voorwaarden van de open-source licenties van toepassing.

U heeft teksten letterlijk overgenomen van een externe bron. Hier rust (Nederlands) auteursrecht op, waardoor het botst met onze licenties. Ter (juridische) bescherming van de encyclopedie is uw artikel daarom direct verwijderd.

U heeft 2 opties indien u toch vind dat uw onderwerp een artikel behoeft:

U bent de auteur of rechtmatige eigenaar van de letterlijk overgenomen tekst. U kunt deze tekst dan vrijgeven onder de CC-BY-SA en GDFL-licenties. Zie voor de regeling omtrent het vrijgeven van eigen teksten hier
Opmerking 1: Het vrijgeven van uw eigen tekst kan gevolgen hebben voor uw tekst. Iedereen zal deze tekst mogen gebruiken, ook commercieel.
Opmerking 2: De meeste teksten van externe bronnen zijn niet vanuit een neutraal standpunt geschreven. Het artikel kan nadien alsnog verwijderd worden omdat het niet geschreven is vanuit een neutraal standpunt. Zie voor onze richtlijnen omtrent een neutraal standpunt hier.
Schrijf uw eigen tekst! Gebruik uw eigen tekst als naslagmiddel en schrijf volgens onze richtlijnen een nieuw artikel die voldoet aan onze richtlijnen. Op deze manier voorkomt u schending van auteursrechten en weet u zeker dat uw artikel volgens de geldende regels is geschreven. Zie voor meer informatie onze snelcursus!.

Expliciete promotie[brontekst bewerken]

Uw artikel is verwijderd omdat dit artikel een bedrijf, persoon of instelling expliciet promootte.

Wikipedia is een vrije en open encyclopedie. Wij verschaffen vanuit een neutraal standpunt informatie aan gebruikers over de hele wereld. Wikipedia is uitdrukkelijk geen gratis reclameplaats. Wij zijn onafhankelijk en proberen op een neutrale manier informatie te verschaffen. Reclame of promotie past hier niet in.

Denkt u toch dat uw artikel relevant is? Pas dan of uw tekst aan zodat deze neutraal is of schrijf een volledig nieuw artikel vanuit een neutraal standpunt. Leest u alstublieft wel onderstaande opmerkingen alvorens hieraan te beginnen.

Opmerking 1: Wikipedia is geen gouden gids / telefoonboek. Wij zijn geen verzameling van bedrijven of personen. Lees daarom goed onze richtlijnen m.b.t. uw onderwerp door. Uw artikel kan nadien alsnog verwijderd worden -ookal voldoet deze aan onze richtlijnen- omdat het onderwerp niet relevant is voor Wikipedia. Relevantie voor bedrijven, instellingen en organisaties & Relevantie voor personen.
Opmerking 2: De ervaring leert dat het neutraal schrijven over een onderwerp over uzelf of waar u nauw bij betrokken bent zeer moeilijk is. Wees daarom altijd bedacht dat uw artikel nadien alsnog verwijderd kan worden omdat het alsnog niet neutraal is.

Privacyschending[brontekst bewerken]

Wanneer er sprake is van grove privacyschending, wordt het artikel ter bescherming van de encyclopedie en het betreffende persoon direct verwijderd.

Vermeld nooit telefoonnummers, e-mailadressen en adressen van personen op Wikipedia.

Cyberpesten[brontekst bewerken]

Wanneer er in een artikel grove of beledigende teksten van één of meerdere personen staan, beschouwen wij dat als Cyberpesten. Het artikel zal direct verwijderd worden.

Cyberpesten wordt op Wikipedia als een grove overtreding van onze richtlijnen gezien. Wanneer de auteur blijft doorgaan met het aanmaken van dit soort artikelen, zal een blokkade volgen.

Geklieder / onzin[brontekst bewerken]

Artikelen waarvan overduidelijk is dat deze geen enkele encyclopedische waarde hebben en ook niet bedoeld zijn als 'serieus' zullen direct verwijderd worden.