Overleg gebruiker:Enguerrand von Ditzickhausen

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Onderwerp toevoegen
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Laatste reactie: 11 jaar geleden door E85Bot in het onderwerp Beoordelingsnominatie Directe taalhandeling

Ik betwijfel of de eerste alinea helemaal correct weergeeft wat de bedoeling is.

Die alinea is: Een taalhandeling of taaldaad (Engels: speech act) is een handeling die plaatsvindt omdat men iets zegt en enkel daarom. Een goed voorbeeld van een taalhandeling is een belofte. Een belofte bestaat bij gratie van het uitspreken ervan.

Ik zou zeggen dat een goed voorbeeld van een locutie de geschreven uitspraak "Ik beloof morgen langs te komen." is. De illocutie is de belofte. Ik begrijp de hele tijd dat we de locutie in zich zelf als iets betekenisloos moeten zien, het slechts produceren van klanken dan wel schrijven van symbolen. Enguerrand von Ditzickhausen 21 feb 2006 11:11 (CET)Reageren

Welkom + enkele bemerkingen[brontekst bewerken]

Hallo Enguerrand von Ditzickhausen, en welkom op de Nederlandstalige Wikipedia!
Vlag van Verenigd Koninkrijk Welcome message in English

Hartelijk dank voor je belangstelling voor Wikipedia! We werken hier aan het ideaal van een vrij beschikbare, vrij bewerkbare, volledige en neutrale gemeenschapsencyclopedie. We waarderen het enorm als ook jij hieraan wilt bijdragen!

De Nederlandstalige Wikipedia is sinds 19 juni 2001 online en telt inmiddels 2.157.785 artikelen. In de loop van de jaren zijn er voor het schrijven of bewerken van artikelen en voor de onderlinge samenwerking een aantal uitgangspunten en richtlijnen geformuleerd. Neem die als nieuwkomer ter harte. Lees ook eerst even de informatie in dit venster voordat je aan de slag gaat. Geen van de richtlijnen heeft kracht van wet, want Wikipedia is en blijft vóór alles vrij bewerkbaar, maar een beetje houvast voordat je in het diepe springt kan nooit kwaad.

Deze pagina, die nu op je scherm staat, is trouwens je persoonlijke overlegpagina, de plaats waar je berichten van andere Wikipedianen ontvangt en ze kunt beantwoorden. Iedere gebruiker heeft zo'n pagina. Wil je een nieuw overleg met iemand anders beginnen, dan kan dat dus op zijn of haar overlegpagina. Sluit je bijdragen op overlegpagina's altijd af met vier tildes, dus zo: ~~~~. Een druk op de handtekeningknop (zie afbeelding) heeft hetzelfde effect: je bericht wordt automatisch ondertekend met je gebruikersnaam en de datum en tijd waarop je je boodschap voltooide. Versturen doe je met de knop "Wijzigingen publiceren".

Welkom op wikipedia, Enguerrand! In het bovenstaande kadertje vind je alvast enkele links en tips die ongetwijfeld nog van pas kunnen komen. Ik zag daarnaast ook dat je zopas bijdragen geleverd hebt aan het artikel over John Searle en een nieuw artikel bent gestart over Intentionaliteit. Voor bijkomende informatie over die onderwerpen kan je terecht op de engelstalige artikels (m.n. en:John Searle en en:Intentionality. Met de informatie daar kan je eventueel de artikelen nog aanvullen. (zo is bijvoorbeeld de betekenis van het begrip intentionaliteit breder dan de invulling ervan bij Searle.) Let er echter steeds op dat de informatie betrouwbaar is! Daarnaast is het ook belangrijk dat je rekening houdt met de stijl van je artikelen. Voor het leesgemak is het best dat de lay-out van het artikel verzorgd is en dat er wikilinks worden aangebracht (de blauwe of roodgekleurde links in de tekst). Dit kan je doen door een woord of begrip tussen dubbele vierkante haken te zetten (bijvoorbeeld [[XYZ]] (dit wordt dan automatisch omgezet in een link) Dit alles is uiteraard bedoeld als opbouwende kritiek. Ten slotte wil ik je nog even uitnodigen om een kijkje te nemen op Portaal:filosofie en Wikipedia:wikiproject filosofie als je geïnteresseerd bent om in de toekomst nog meer artikelen te schrijven die verband houden met filosofie. (ps: ik zag dat je op je gebruikerspagina en overlegpagina een opmerking aangaande speach act theory hebt geplaatst. Het is doorgaans de gewoonte dat opmerking over een bepaald onderwerp of artikel op de overlegpagina van het desbetreffende artikel te plaatsen. Voor John Searle wordt dat dan Overleg:John Searle. Je kan er ook geraken door naar het artikel John Searle te gaan en bovenaan het scherm op het tabblad 'overleg' te klikken. Sommige artikelen hebben nog geen overlegpagina en de link zal dan bijgevolg nog rood gekleurd zijn. Je mag deze overlegpagina's altijd starten wanneer je iets te melden hebt. Dit kan door gewoon op de rode link te klikken en je bemerkingen te typen. ) Alvast veel plezier op wikipedia ! Groet ! - Phidias 13 aug 2006 22:51 (CEST)Reageren

Hallo Enguerrand von Ditzickhausen! Bedankt voor je bijdragen aan Wikipedia. Als je wilt meedenken en discussiëren op overlegpagina's, is het echter de bedoeling dat je je bericht ondertekent door middel van vier tildes (~~~~). Hiermee wordt automatisch je gebruikersnaam en het tijdstip onder je bericht gezet na het drukken op "Pagina opslaan". Alleen zo krijg je een dialoog die deze naam ook waardig is.

Het invoegen van vier tildes kan op meerdere manieren, namelijk zo:

  • Klik op Ondertekening en tijdstempel (Ondertekening en tijdstempel). Deze knop is te vinden op de pictogrammenbalk boven het bewerkingsveld.
  • Klik op de groep van vier tildes onder het bewerkingsveld bij de Speciale tekens.
  • Met je toetsenbord:
    • Qwerty-toetsenbord: typ de tilde met [Shift] plus de toets links van de [1] of de [Z];
    • Azerty-toetsenbord: typ de tilde met [Alt gr] (rechts van spatiebalk) plus de [=~+]-toets (schuin rechts boven [Alt gr]).
Let wel, de tildetoets reageert op de meeste toetsenborden als een accenttoets: reactie na twee aanslagen (tweede aanslag op dezelfde toets of op de spatiebalk).

Zie de toepasselijke hulppagina Ondertekening.

Alvast hartelijk bedankt!10 jul 2009 13:51 (CEST)

Illocutionaire handeling[brontekst bewerken]

Beste Enguerrand von Ditzickhausen, bedankt voor uw bijdragen aan het artiel illocutionaire handeling. Ik heb wat kleine, niet-inhoudelijke aanpassingen gedaan, omdat vorm waarin u het presenteerde afweek van de standaardwikipedia opmaak. Zie daarvoor ook Help:Tekstopmaak. Ik hoop dat u akkoord ben met de wijzigingen. Vriendelijke Groeten, Meglosko (overleg) 30 jan 2013 11:55 (CET)Reageren

Beoordelingsnominatie Directe taalhandeling[brontekst bewerken]

Een Wikipedia-gebruiker heeft één of meer artikelen die u hebt gestart of waar u aan hebt gewerkt genomineerd voor beoordeling. Dit betekent dat deze gebruiker het artikel op dit moment niet geschikt acht voor Wikipedia. Het gaat om Directe taalhandeling dat is genomineerd door Vis met 1 oog. De reden hiervoor staat op Wikipedia:Te beoordelen pagina's/Toegevoegd 20130130 en dat is ook de plek waar u kunt reageren op de nominatie. Wellicht hebt u er iets aan om de conventies door te lezen; daar kunt u zien hoe een artikel er uit hoort te zien. Zie ook Help:Waarom staat mijn artikel op de beoordelingslijst. Mocht het het artikel na 2 weken als niet voldoende worden beoordeeld zal het worden verwijderd.

N.B. dit is een automatisch bericht geplaatst door een bot. Ik heb niets met de nominatie te maken en kan er niets aan doen. Als u vragen hebt, kunt u die het beste stellen aan de gebruiker die het artikel genomineerd heeft. --E85Bot (overleg) 31 jan 2013 01:02 (CET)Reageren