Overleg gebruiker:Eriksatie

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Onderwerp toevoegen
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Laatste reactie: 15 jaar geleden door E85Bot in het onderwerp Verwijderingsnominatie Moderne westerse astrologie

Etruskisch en Lemnisch[brontekst bewerken]

Beste Hans,

De classificatie van het Lemnisch is nog steeds een punt van discussie. Ondanks het werk van Wylin is de communis opinio dat het Lemnisch geen archaïsche vorm van het Etruskisch is. Verder dan een sterke verwantschap tussen het Etruskisch en het "Lemnisch" (feitelijk de taal op de stèle van Kaminia; overeenkomsten in getal en bepaalde grammaticale uitgangen) zou ik momenteel niet willen gaan. Het Lemnisch wordt nog steeds als individuele taal ondergebracht onder de Tyrreense talen, tezamen met o.a. het Etruskisch.

De classificatie is met name interessant voor de herkomst van de Etrusken. De bevindingen van Wylin kunnen pleiten voor een herkomst uit het oostelijk Egeïsch gebied (die zienswijze ondervindt overigens meer steun door recent DNA-onderzoek door onderzoekers uit Turijn), maar de interpretatie van het Lemnisch blijft niettemin problematisch. Volgens Carlo de Simone (I Tirreni a Lemnos. evidenza linguistica e tradizioni storiche. Florence, 1996) bijvoorbeeld hebben sommige uitgangen een typisch Italisch karakter. Dit zou betekenen dat het Lemnisch een jongere variant van het Etruskisch zou kunnen zijn (m.a.w. Lemnos bezocht door Etrusken vanuit Etrurië). Bovendien vermeldt Homeros dat er op Lemnos geen Etrusken (Tyrrhènoi)wonen maar Thracische Sintiërs.

Lemnos is inderdaad een klein eiland maar door zijn archeologica in combinatie met zijn geografische positie speelt het eiland een belangrijke rol in deze discussie.

Leuk dat je je hierin verdiept! Ik sta altijd open voor discussie.

Groetjes,

Niels Steensma

Niels 28 mrt 2008 11:39 (CET)Reageren

Etruskische literatuur[brontekst bewerken]

Beste Hans,

Ik deel je mening dat we waarschijnlijk nooit een Etruskische Hesiodos of Homeros vinden, maar die zienswijze past niet in een objectief artikel van een encyclopedie. We kunnen enkel vaststellen dat dergelijke literatuur -als die bestaan heeft- niet is overgeleverd, en het eventuele bestaan ervan niet in de antieke en andere bronnen wordt bevestigd.

Wat het vermeende gebrek aan kritische en filosofische mentaliteit betreft: dat idee is nog steeds gebaseerd op de bevooroordeelde beschrijvingen van antieke auteurs. We kunnen er momenteel (helaas) vrijwel niets zinnigs over zeggen.

Met je goedvinden heb ik je bericht verplaatst van mijn gebruikerspagina naar de (daarvoor meer geschikte) overlegpagina.

Groeten, Niels Steensma 11 apr 2008 02:13 (CEST)Reageren

Carthago[brontekst bewerken]

Beste Hans,

Mijn excuses dat ik nu pas reageer, ik zat een tijdje in Italië. Ik heb even voor je gezocht in mijn boekenkast maar heb geen recente wetenschappelijke gegevens gevonden. Zoek voor betrouwbare internetgegevens op http://scholar.google.nl (de wetenschappelijke variant van Google, waarmee je wetenschappelijke publicaties kunt zoeken, vaak in PDF dus gewoon thuis achter je scherm te lezen). Zoek op "(Ancient) Carthago" + population, o.i.d. Succes! Gr. Niels 25 apr 2008 17:11 (CEST)Reageren

Verwijderingsnominatie Moderne westerse astrologie[brontekst bewerken]

Beste Eriksatie, één of meerdere pagina's die u hebt gestart zijn genomineerd voor verwijdering. Dit betekent dat iemand het artikel op dit moment niet geschikt acht voor Wikipedia. Het gaat om Moderne westerse astrologie. De reden hiervoor staat op Wikipedia:Te verwijderen pagina's/Toegevoegd 20090419 en dat is ook de plek waar u kunt reageren op de verwijderingsnominatie. Wellicht hebt u er iets aan om de conventies door te lezen; daar kunt u zien hoe een artikel er uit hoort te zien. Aangezien dit bericht automatisch is geplaatst, heeft het geen zin hier te reageren. Als u vragen hebt, kunt u die stellen aan de helpdesk. --E85Bot 20 apr 2009 02:15 (CEST)Reageren

Chapter Wikimedia Belgium[brontekst bewerken]

Chapter Wikimedia Belgium[brontekst bewerken]

Hello,

We want to create a Belgian wikimedia chapter. This chapter would work in 3 languages : Dutch, French, and English as administrative language. An effort of translation would be made towards the French and the Dutch. If you're interested by the creation of Belgian section, you can join us on http://meta.wikimedia.org/wiki/Wikimedia_Belgium/Members .

Hallo,

Wij willen een Belgisch Wikimedia-chapter oprichten. Dat chapter zou drie werktalen hebben: Nederlands, Frans en - als administratieve taal - Engels. Een inspanning van de vertaling zou worden gemaakt op weg naar Frans en Nederlands. Indien u geïnteresseerd bent in de oprichting van een Belgisch chapter, dan kunt u dat kenbaar maken op http://meta.wikimedia.org/wiki/Wikimedia_Belgium/Members .

Bonjour,

Nous voulons mettre sur pied, une section wikimedia Belgium. Cette section fonctionnerait en 3 langues : le Néerlandais, le Français, et l'Anglais comme langue administrative. Un effort de traduction serait effectué vers le Français et le Néerlandais. Si la création de cette section belge vous intéresse, vous pouvez nous rejoindre sur http://meta.wikimedia.org/wiki/Wikimedia_Belgium/Members .

-- M0tty 12 aug 2009 21:01 (CEST)