Overleg gebruiker:FluisterWind

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Onderwerp toevoegen
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Laatste reactie: 3 maanden geleden door Bertux in het onderwerp Reclame voor Dymo
Hallo FluisterWind, en welkom op de Nederlandstalige Wikipedia!
Vlag van Verenigd Koninkrijk Welcome message in English

Hartelijk dank voor je belangstelling voor Wikipedia! We werken hier aan het ideaal van een vrij beschikbare, vrij bewerkbare, volledige en neutrale gemeenschapsencyclopedie. We waarderen het enorm als ook jij hieraan wilt bijdragen!

De Nederlandstalige Wikipedia is sinds 19 juni 2001 online en telt inmiddels 2.157.698 artikelen. In de loop van de jaren zijn er voor het schrijven of bewerken van artikelen en voor de onderlinge samenwerking een aantal uitgangspunten en richtlijnen geformuleerd. Neem die als nieuwkomer ter harte. Lees ook eerst even de informatie in dit venster voordat je aan de slag gaat. Geen van de richtlijnen heeft kracht van wet, want Wikipedia is en blijft vóór alles vrij bewerkbaar, maar een beetje houvast voordat je in het diepe springt kan nooit kwaad.

Deze pagina, die nu op je scherm staat, is trouwens je persoonlijke overlegpagina, de plaats waar je berichten van andere Wikipedianen ontvangt en ze kunt beantwoorden. Iedere gebruiker heeft zo'n pagina. Wil je een nieuw overleg met iemand anders beginnen, dan kan dat dus op zijn of haar overlegpagina. Sluit je bijdragen op overlegpagina's altijd af met vier tildes, dus zo: ~~~~. Een druk op de handtekeningknop (zie afbeelding) heeft hetzelfde effect: je bericht wordt automatisch ondertekend met je gebruikersnaam en de datum en tijd waarop je je boodschap voltooide. Versturen doe je met de knop "Wijzigingen publiceren".

TheGoodEndedHappily (overleg) 5 dec 2023 21:04 (CET)Reageren

Reclame voor Dymo[brontekst bewerken]

Dank voor je bericht. Ik zie dat je mijn toevoegingen op Wikipedia bij de pagina over Dymo hebt verwijderd. Jammer want volgens mij waardevolle informatie die de pagina goed kan gebruiken. Als reden zie ik "reclame" maar die kan ik niet helemaal plaatsen? FluisterWind (overleg) 5 dec 2023 22:47 (CET)Reageren
Hallo FluisterWind,
Zinnen zoals "Naast de bekende verzendetiketten zoals de Dymo S0904980, biedt Dymo een uitgebreid assortiment aan etiketten in verschillende afmetingen, geschikt voor een breed scala aan toepassingen.", "Hieronder vindt u een tabel met enkele van de meest populaire Dymo labeltypes, hun specifieke afmetingen en het aantal labels per rol, die de veelzijdigheid van Dymo's etikettenassortiment weerspiegelt" en "Het gebruik van RFID-technologie in de LabelWriter 5XL benadrukt Dymo's inzet voor kwaliteitscontrole en het waarborgen van optimale prestaties" zijn prima voor een eigen website of reclamefolder, maar zijn niet geschikt voor een encyclopedie. Ze zijn niet neutraal geschreven en klinken promotioneel van aard.
Met vriendelijke groeten, TheGoodEndedHappily (overleg) 5 dec 2023 23:00 (CET)Reageren
Hallo TheGoodEndedHappily,
Dank voor je feedback. Ik ben nieuw met het schrijven op Wikipedia, dus het is even inkomen.
Ik zal je feedback verwerken zodat we deze info alsnog aan de pagina kunnen toevoegen.
Lees jij het daarna weer even na zodat ik weet dat het goed is? FluisterWind (overleg) 6 dec 2023 09:28 (CET)Reageren
Beste FluisterWind,
Reclameuitingen in deze zinnen zijn: bekend (welke gezaghebbende, onafhankelijke bron noemt ze bekend?), uitgebreid (welke gezaghebbende, onafhankelijke bron vindt het uitgebreid?) breed scala ' (welke gezaghebbende, onafhankelijke bron noemt een breed scala?), meest populaire (' (welke gezaghebbende, onafhankelijke bron zegt dat welke labels populairder zijn dan welke?), veelzijdigheid ' (welke gezaghebbende, onafhankelijke bron noemt dit veelzijdig?), inzet voor kwaliteitscontrole ' (welke gezaghebbende, onafhankelijke bron noemt deze?), optimale ' (welke gezaghebbende, onafhankelijke bron noemt wat optimaal?)
Daarnaast zijn veel van de termen wezelwoorden: woorden die iets suggereren maar niets kwantificeren, zodat ze informatievrij en dus kletskoek zijn: bekend, uitgebreid, verschillend, specifiek, veelzijdig, benadrukt, waarborgen en optimale.
Als ik alles schrap wat informatievrij of onbewezen is, houd ik enkel dit over:
Dymo verkoopt verzendetiketten en gebruikt ergens RFID's voor.
Voor alles wat u meer wilt opschrijven dient u bronnen uit kranten, tijdschriften of vakliteratuur te geven  →bertux 24 jan 2024 16:11 (CET)Reageren
Kijk, dat is feedback waarmee ik iets kan. FluisterWind (overleg) 24 jan 2024 16:50 (CET)Reageren
Het is voor veel Wikipedianen moeilijk om te geloven dat iemand de door mij tot skelet gereduceerde zinnen als informatie kan beschouwen, ik neem aan dat TheGoodEndedHappily vond dat diens voorbeeld voor zich sprak. In ieder geval zal nu duidelijk zijn waarom veel Wikipedia-teksten dodelijk saai zijn. Jammer, maar lastig te vermijden.
Ik vond het trouwens wel verrassend dat ik niet verder kon komen dan gebruikt ergens RFID's voor. Zijn ze voor Dymo's eigen kwaliteitscontrole of zijn ze voor de verkoop? Zijn ze onderdeel van etiketten? Gaat het om die oranje QC passed-stickertjes? (Ik hoef geen antwoorden en misschien staat het in Dymo, maar hiermee wil ik aangeven hoezeer marketingtaal geëvolueerd is is om informatie vaag te houden en hoe weinig marketeers beseffen dat ze in een universum van desinformatie leven.) Veel of populair is bij ons vage reclame, Wikipedia wil kwanta  →bertux 24 jan 2024 17:12 (CET)Reageren