Naar inhoud springen

Overleg gebruiker:Gavabab

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Onderwerp toevoegen
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Laatste reactie: 4 jaar geleden door Thieu1972 in het onderwerp THRIVE Institute

THRIVE Institute[brontekst bewerken]

Goedemiddag, ik lees net je artikel THRIVE Institute. Zoals de tekst nu is, is het artikel problematisch:

  • De tekst is niet encyclopedisch geschreven en ademt zelfs promo uit. De tekst lijkt direct uit een folder of van de eigen website afkomstig. In ieder geval is het niet geschreven met de gemiddelde lezer van een encyclopedie in het achterhoofd.
  • Woorden als 'een challenge format' zijn weinig betekenisvol. Komt vooral marketingachtig over.
  • Een zin als 'Klomp staat met THRIVE aan de wieg van de eerste Purpose Economy van Europa' is heel mooi, maar waar komt deze bewering vandaan? Wie zegt dat? En wat is een purpose economy? Is dat een bestaande term? Ik ken 'm niet, en als argeloze lezer kom ik er ook niets over te weten.
  • Wat doet deze club nu eigenlijk? Welke concrete zaken zijn er al opgeleverd?
  • Waar zijn ze gevestigd? Hebben ze werknemers?

Het is een erg jong initiatief, en dan komt zo'n artikel al gauw over als een methode om de naamsbekendheid te vergroten. Het artikel geeft ook geen enkele bron. We hechten sterk aan publicaties in onafhankelijke bronnen: wie heeft er geschreven over THRIVE? Is THRIVE überhaupt opgevallen? Die secundaire bronnen tonen aan of het onderwerp relevant genoeg is voor een encyclopedisch artikel. Ik heb zelf overigens zo gauw geen secundaire bronnen kunnen vinden.

Nu lijkt het artikel in ieder geval vooral geschreven vanuit de organisatie zelf, voor een eigen publiek. De gemiddelde lezer heeft er weinig aan, want die weet na het lezen ervan nog steeds niet wat TRHIVE nu eigenlijk is en wat ze doet.

Ik hoop dat je met mijn kritiekpunten iets kunt. Thieu1972 (overleg) 5 jan 2020 18:35 (CET)Reageren