Overleg gebruiker:Jazzevent

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Onderwerp toevoegen
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie

Paul van der Feen

Paul van der Feen werd geboren in 1978 in Middelburg en groeide op al musicerende met zijn broers Mark, Matthijs en Clemens. Op vijftienjarige leeftijd, na ook de altsax ter hand te hebben genomen, begon Paul zijn studie op het Sweelinck Concervatorium en verhuisde naar Amsterdam. In datzelfde jaar won Paul de eerste prijs op het Prinses Christina Concours.

Twee jaar later vervolgde Paul zijn studie bij Ferdinand Povel en Jasper Blom. In de jaren hierna jaar was Paul meerdere malen gastsolist bij de Jazzmania Bigband en werd hij gevraagd om Nederland te vertegenwoordigen op het EBU Festival in Tsjechie. Dit concert werd in negen Europese landen uitgezonden en bracht hem een zekere bekendheid in de Jazzwereld.

Met de band ´´VanderFeen´´ werden twee cd´s uitgebracht waarvan een in samenwerking metPaula Morelenbaum. Met deze band speelde Paul op de meeste Jazzpodia van Nederland. Bovendien won deze formatie een aantal Jazzprijzen in binnen en buitenland.

Paul studeerde in 2002 cum laude af en ontving een beurs voor verdere studie in New York bij Bob Mintzer en Dick Oats. Na terugkomst in Amsterdam speelde Paul met veel bekende namen en formaties, waaronder het Jazz Orchestra of the Concertgebouw, The New Cool Collective, het Bert van den Brink trio, Fernando Lameirinhas,Edy Martinez Ensemble, Dj Maestro en Seven Eleven. In 2004 was Paul prijswinnaar op de wereld beroemde White Foundation World Saxophone Competition in London en speelde ondermeer met Geri Allen, Rob Hurst en Eric Harland.

Tegenwoordig is Paul een van de solisten van het Metropole Orkest o.l.v Vince Mendoza en trad in die hoedanigheid op met Bob Brookmeyer,Maria Schneider, Kenny Werner, Jim Beard, Bob Malach, John Scofield en veel andere. Paul was sindsdien als solist van het M.O.te horen in TV programma`s als "TV Toppers","De wereld draait door" en in 2007 bij het "live" geregistreerde "Concert op de Amstel" in aanwezigheid van Hare Majesteit de Koningin.