Overleg gebruiker:Kabouter Krabbel

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Onderwerp toevoegen
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Laatste reactie: 17 jaar geleden door Kink in het onderwerp Documentariaat De Efteling
Hallo Kabouter Krabbel, en welkom op de Nederlandstalige Wikipedia!
Vlag van Verenigd Koninkrijk Welcome message in English

Hartelijk dank voor je belangstelling voor Wikipedia! We werken hier aan het ideaal van een vrij beschikbare, vrij bewerkbare, volledige en neutrale gemeenschapsencyclopedie. We waarderen het enorm als ook jij hieraan wilt bijdragen!

De Nederlandstalige Wikipedia is sinds 19 juni 2001 online en telt inmiddels 2.157.482 artikelen. In de loop van de jaren zijn er voor het schrijven of bewerken van artikelen en voor de onderlinge samenwerking een aantal uitgangspunten en richtlijnen geformuleerd. Neem die als nieuwkomer ter harte. Lees ook eerst even de informatie in dit venster voordat je aan de slag gaat. Geen van de richtlijnen heeft kracht van wet, want Wikipedia is en blijft vóór alles vrij bewerkbaar, maar een beetje houvast voordat je in het diepe springt kan nooit kwaad.

Deze pagina, die nu op je scherm staat, is trouwens je persoonlijke overlegpagina, de plaats waar je berichten van andere Wikipedianen ontvangt en ze kunt beantwoorden. Iedere gebruiker heeft zo'n pagina. Wil je een nieuw overleg met iemand anders beginnen, dan kan dat dus op zijn of haar overlegpagina. Sluit je bijdragen op overlegpagina's altijd af met vier tildes, dus zo: ~~~~. Een druk op de handtekeningknop (zie afbeelding) heeft hetzelfde effect: je bericht wordt automatisch ondertekend met je gebruikersnaam en de datum en tijd waarop je je boodschap voltooide. Versturen doe je met de knop "Wijzigingen publiceren".

Crazyphunk 28 aug 2006 12:23 (CEST)Reageren

Spookslot[brontekst bewerken]

Hoi, fijn dat je de pagina van het Spookslot wat overzichtelijker hebt gemaakt door er kopjes bij te zetten. Ik heb alleen even wat onnodige enters weggehaald. Vraagje: waarom heb je de titel veranderd? Er bestaat maar één pagina met Spookslot. TOM 30 aug 2006 08:25 (CEST)Reageren

Bericht voor Tom[brontekst bewerken]

Hallo Tom,

Sinds 27 augustus 2006 ben ik serieus gaan schrijven voor Wikipedia, omdat er (nog) geen artikel was over één van mijn meest favoriete attracties in De Efteling.

Eigenlijk was het bedoeld als tryout. Maar ik vond het zo enorm stimulerend, dat ik me voorgenomen heb het artikel niet alleen beetje bij beetje uit te breiden, maar ook andere artikelen toe te voegen (zie toelichting onder Gebruiker Kabouter Krabbel).

De (techniek voor de) kopjes heb ik pas later ontdekt door naar de layout van andere pagina's te kijken. Ik ken nog niet alle trucjes. Ik wil t.z.t. ook graag foto's uploaden, maar dat is voor later.

Wat de titelwijziging betreft: bij vergelijkbare attracties van de Efteling (via de door iemand ingevoegde fotolink) zag ik tussen haakjes Efteling vermeld staan. In een eerste opwelling heb ik de titel dan ook gewijzigd, maar realiseerde me niet wat voor consequenties dat heeft en vind het achteraf ook een beetje tegenvallen. Ik ga hem dan ook terugzetten.

Dit is overigens mijn eerste echte Wikipediabijdrage (na eerder een aantal correcties in andere artikelen te hebben aangebracht). Ik moet dus nog heel wat ervaring opdoen, maar neem dit artikel als pilot. Ik wil dit artikel overigens nog uitbreiden.

Vraagje terug: ben jij een mede-gebruiker net als ik of ben jij (een vraagbaak) van Wikipedia? Tweede vraag: worden auteursnamen bewust niet vermeld? Vraagje 3: Is dit de manier om met elkaar te communiceren en bereik ik je zo het snelst of is er nog een andere manier? Ik heb een c.c. geplakt onder 'TOM'.

Met vriendelijke groet, Krabbel

  • Hoi Kabouter Krabbel,
Bedankt voor je antwoord. Ik ben benieuwd naar de informatie die je nog gaat toevoegen (bijv. bij artikelen over De Efteling). Antwoorden op je vragen:
  1. Ik ben gewoon een medegebruiker net als jij. Je kunt me natuurlijk vanalles vragen, maar ik weet ook (nog) niet alles.
  2. Ik neem aan dat je bedoeld dat de auteursnamen onder het artikel worden vermeld. Dat klopt, ze worden niet in het artikel vermeld maar ze staan wel bij het kopje 'geschiedenis' boven het artikel. Alle wijzigingen etc. staan hier, en dus ook jouw naam als je iets wijzigd of toevoegd aan het artikel.
  3. Ja, in principe communiceer je met elkaar via de overlegpagina. Veel gebruikers vermelden ook waar zij antwoorden, meestal op hun eigen overlegpagina. Dat doe ik ook, maar ik zal ook even hier antwoord geven.
Hopelijk weet je nu wat meer. Je kunt natuurlijk altijd iets vragen (aan mij of aan een andere gebruiker). O, ja er zijn nog enkele rode links bij attracties in de Efteling. Ik heb ook enkele artikelen aangemaakt, maar mijn kennis hiervan is geringer dan die van jou. Veel succes! TOM 30 aug 2006 16:13 (CEST)Reageren

Efteling[brontekst bewerken]

Bedankt voor je reactie, Ik ben op zich niet zo erg geinteresseerd in de Efteling, maar ben er wel enkele keren geweest. Ik trof het artikel heel rommelig aan, en op de overlegpagina stonden ook veel reacties van mensen die het artikel rommelig en onoverzichtelijk vonden. Toen ben ik alles wat gaan ordenen, vooral bij het kopje indeling. De sjablonen heb ik ook gemaakt. En ik heb enkele artikeltjes gemaakt, maar die stellen (nog) niets voor. Het zijn kleine kinderattracties waar nog niets over was geschreven zoals Avonturendoolhof, Kinderspoor, De Oude Tuffer. Ook heb ik iets over de Pegasus verteld.

Succes met schrijven! TOM 31 aug 2006 09:28 (CEST)Reageren

Hallo, Kabouter Krabbel, goede spelfoutverbetering, maar helaas is het plaatje onder die onjuiste naam geüpload, dus als de naam gewijzigd wordt, zonder het onder die nieuwe naam te uploaden, is de verwijzing naar dat plaatje onjuist en wordt het plaatje dus niet getoond... Puck 2 sep 2006 14:51 (CEST)Reageren

Hoi Kabouter Krabbel, sorry, maar ik begrijp niet helemaal wat je bedoelt. Ik neem aan dat je de foto met daarboven de attracties bedoelt. Die foto staat toch al rechts? TOM 3 sep 2006 12:55 (CEST)Reageren

Indische waterlelies[brontekst bewerken]

Graag gedaan. Misschien nog een handige tip: je kan een bijdrage op een overlegpagina ondertekenen door ~~~~ te typen, dan komt jouw naam en het uur en dergelijke er automatisch bij. Groeten, Tbc 7 sep 2006 14:31 (CEST)Reageren

Linkfix[brontekst bewerken]

Hoi, even het antwoord op je vraag. Een linkfix betekent dat je een incorrecte link hersteld (of fixed). Bijvoorbeeld, om het bij de Efteling te houden: Stoomtrein heeft een andere betekenis dan Stoomtrein (Efteling). De eerste gaat over stoomtreinen in het algemeen, de tweede betreft de attractie in de Efteling. Het is handig om het woord linkfix bij 'samenvatting' te zetten, onder de bewerkingspagina. Andere gebruikers weten dan dat het slechts een linkfix betreft en geen grootschalige wijziging. Zie ook de lijst voor gebruikte afkortingen: Help:Afkortingen op Wikipedia

Succes verder! TOM 13 sep 2006 15:31 (CEST)Reageren

Efteling-medewerkers[brontekst bewerken]

Geachte Wikix,

Noch het woord 'decorateur', noch het woord 'pensionering' staan in Wikipeda. Kun je mij aangeven wat de zin is om hier verwijzingen van te maken? Nogmaals: Wikipedia is een encyclopedie, geen woordenboek!

Zinvolle bijdragen stel ik zeer op prijs, maar laat dit soort zinloze verwijzingen s.v.p. uit mijn artikelen!

Kabouter Krabbel 14 sep 2006 22:07 (CEST)Reageren

Interne doorlinking is juist een van de sterke punten van Wikipedia. Als er bijvoorbeeld staat vermeld dat iemand een decorateur is dan is het aardig als daar een doorlinking naar bestaat. Het kan wel eens voorkomen dat een dergelijk item nog niet bestaat of onder een andere titel: dan kan het later aangemaakt maken of er kan een redirect worden gemaakt. Verder wil ik je erop bewijzen dat er in Wikipedia niet zoiets bestaat als 'mijn artikelen'. Ieder heeft het recht datgene te bewerken wat zij of hij wenst te bewerken.

Wikix 15 sep 2006 13:29 (CEST)Reageren

Welkom[brontekst bewerken]

Hoi Kabouter Krabbel,

Leuk je te zien op Wikipedia - ikzelf houd me ook bezig met de Efteling en heb ook het plan opgevat om de Wikipediaverslaglegging ervan te verbeteren (alhoewel ik begonnen ben op de Engelstalige Wikipedia). We komen elkaar dus nog wel eens tegen. Succes! Nog een vraagje, kennen we je toevallig ook van Efteling-communities? Kink 17 sep 2006 17:23 (CEST)Reageren

Waterorgel Efteling[brontekst bewerken]

Hoi Kabouter Krabbel, Als Efteling-kenner weet je vast het antwoord op deze vraag: is de waterorgel een bekende attractie in de Efteling. Hij staat in het sjabloon:Marerijk, maar ik vraag me af of de attractie wel zo noemenswaardig is. Is het niet toevallig een sprookje in het sprookjesbos? TOM 20 sep 2006 16:20 (CEST)Reageren

NE, Original Research en Fun Facts[brontekst bewerken]

Hallo Kabouter Krabbel,

Hoewel je bijdragen in veel opzichten nuttig zijn en de artikelen verbeteren, wil ik je, met de officiele Wikipedia-standpunten in het achterhoofd, verzoeken een stuk zorgvuldiger te zijn met het plaatsen van je "fun facts" in de Efteling-artikelen, en ook met het detailniveau van je artikelen in het algemeen. Wanneer je deze pagina leest: http://en.wikipedia.org/wiki/No_original_research zal je veel duidelijk worden over het doel van de Wikipedia.

Original Research, oftewel oncontroleerbare informatie die in de Wikipedia voor het eerst te lezen is, is niet welkom. Let daarnaast op het encyclopedisch gehalte van je teksten. Ik vind dat je nogal ver gaat in het verhalen over minidetails rond Efteling-zaken, die naar mijn mening geen plek hebben in de Wikipedia. Hou het aub een beetje algemeen, bondig en vooral "encyclopedisch". Je in-planning-zijnde boek is denk ik een veel betere plaats voor veel van je facts dan dit internet encyclopedieproject.

Ludovicus1956 2 okt 2006 20:46 (CEST)Reageren

Beste Krabbel zou je op willen houden met het leeghalen van artikelen e.d.? Dat wordt als vandalisme gezien, en kan tot een blokkade leiden. Mvg, «Niels» zeg het eens.. 2 okt 2006 23:40 (CEST)Reageren
Tja, er is één persoon die er nu "moeilijk over doet", dat is niet de hele Wikipedia-gemeenschap. Wacht even af wat er uitrolt bij de nominatie, en geef argumenten daar voor behoud. Het is overigens wel zo dat op het moment dat je op de knop opslaan drukt, iedereen er volgens de GFDL licentie aan mag werken, dus op dat punt zijn je bijdragen niet echt meer "van jou". Mvg, «Niels» zeg het eens.. 2 okt 2006 23:52 (CEST)Reageren


Hoi Kabouter Krabbel. Doe nou eens rustig. Blijkbaar is sinds kort een gebruiker Ludovicus1956 van de engelstalige wiki overgekomen die een bijdrage van je heeft teruggedraaid terwijl ie naar een richtlijn van de engelstalige wiki verwijst. Persoonlijk zou ik daar ook even van schrikken. Maar laat je daardoor toch niet ontmoedigen. En ga vooral niet proberen je bijdragen weer te wissen of artikelen te hernoemen naar combinaties van ****. Zelf vind 'k je bijdragen wel de moeite waard. Groeten, Dolledre Overleg 2 okt 2006 23:57 (CEST)Reageren

Hallo?[brontekst bewerken]

Hoi Kabouter Krabbel,

Zeg, je gaat er nu toch niet mee stoppen? Het is toch niet zo erg als iemand de bronvermelding weghaald, dat is namelijk niet het belangrijkste. En over die funfacts: jammer dan, veel facts staan er nog en de rest kun je toch in je boek zetten. Schiet het daar al mee op? Kop op, laat je niet zo uit het veld slaan en ga lekker door met schrijven. TOM 11 okt 2006 08:16 (CEST)Reageren

Hoi, ik zie dat je weer actiever bent, fijn om te zien. Veel plezier en succes verder! TOM 2 nov 2006 22:43 (CET)Reageren

Danse Macabre = een symfonisch gedicht[brontekst bewerken]

Hallo,

Het 'Symfonisch Gedicht' bestaat wel degelijk. Het is een muziekvorm, uitgevonden door Franz Liszt, voor orkest en bestaat doorgaans uit 1 deel. Het symfonisch gedicht heeft meestal een programmatische inhoud, d.w.z. dat de muziek een verhaal, een situatie, mensen of een bepaalde sfeer wil uitbeelden. Bekende symfonische gedichten zijn b.v. De Zwaan van Tuonela van Sibelius, De Moldau van Smetana, De Tovenaarsleerling van Dukas maar het allerwereldberoemdste is toch wel de Danse Macabre van Saint Saëns. Het is dus absoluut geen symfonie! Kijk ook: http://www.answers.com/topic/danse-macabre-symphonic-poem-in-g-minor-op-40 of http://nl.wikipedia.org/wiki/Symfonisch_gedicht

Documentariaat De Efteling[brontekst bewerken]

Beste Kabouter Krabbel,

Als mede-Efteling-liefhebber waardeer ik je bijdragen over de Efteling zeer. Ik heb echter een vraag over het volgende. Je schrijft onder veel artikelen als bronvermelding "Documentariaat De Efteling". Het is mij onduidelijk wat je hiermee bedoelt. Als ik het goed heb, is dit een privécollectie?

Het idee van een bronvermelding is dat geïnteresseerden de betreffende bron kunnen inzien als ze meer willen weten over de herkomst van bepaalde informatie. Het heeft dus niet zoveel zin om een bron eronder te zetten die niet toegankelijk is.

Ik neem aan dat het "documentariaat" bestaat uit een verzameling van zeer diverse media over de Efteling (boeken, artikelen, etc). Wat denk ik de beste oplossing is, is om bij het betreffende artikel de herkomst wat specifieker te vermelden. Zie bijvoorbeeld hoe ik dat heb opgelost bij het artikel over Peter Reijnders: ik verwijs naar twee boeken die ik over hem in mijn bezit heb.

Mocht het documentariaat toch publiekelijk toegankelijk zijn, kun je dat dan duidelijker maken in de bronvermelding?

In ieder geval stel ik voor dat je niet meer mijn edits hierover zomaar terugdraait zonder verder overleg.

groeten, Kink 19 feb 2007 16:02 (CET)Reageren