Overleg gebruiker:Lotje/Archief/aug 2021

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Onderwerp toevoegen
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Laatste reactie: 2 jaar geleden door Lotje in het onderwerp Wijziging op pagina Butje

archief Deze archiefpagina bevat overleg van september 2021.

Wijziging op pagina Butje[brontekst bewerken]

Dag Lotje,

Ik zag dat je begin deze maand de pagina Butje hebt aangepast. Waar er werd gesproken over een Duitse betekenis van 'Butjer', heb je een Wikidata link toegevoegd. Dat klinkt goed!

Volgens mij zijn er per ongeluk nog twee wijzigingen meegekomen.

Er staat nu geen 'Butjer' meer, maar 'Butje'. Naar mijn mening klopt de zin niet meer. Als je in Hamburg of Bremen bent heeft 'Butje' geen betekenis, maar 'Butjer'. Dus ik zou zeggen dat het de voorkeur heeft dat er wel letterlijk 'Butjer' in deze zin van het artikel staat.

Tevens staat er nu een afbeelding op de pagina die naar mijn mening niets met de Nederlandse betekenis van Butje te maken heeft.

De Wikidata koppeling die je hebt toegevoegd gaat mij de pet te boven, dus ik hoop dat je er zelf uitkomt. Ik neem aan dat beide side-effects per ongeluk waren! Dus vandaar even een berichtje.

Ik kijk uit naar je reactie! Alvast bedankt!

Met vriendelijke groetjes,

Remi (Overleg) 23 aug 2021 12:14 (CEST)Reageren

@Remi1115: bij het overlopen van het Duitstalige artikel: Die Einwohner von Hannover nahmen früher den Schmähbegriff Butjer für ungebetene Gäste aus den damaligen Vororten der Stadt, die “von buten rin” (von draußen rein) kamen. Insbesondere die Bewohner von Linden nahmen den Begriff für sich als Ehrenbegriff und nennen sich teilweise bis heute stolz Butjer,[1] um herauszustellen, dass sie nicht Hannoveraner, sondern eben Lindener sind.

Vrij vertaald: De inwoners van Hannover gebruikten vroeger smalend het woord Butjer voor niet uitgenodigde/ongewenste gasten uit de vroegere "voorsteden" van de stad, die "von buten rin" (van buiten naar binnen) kwamen. In het bijzonder de bewoners van Linden namen het begrip als een compliment op en noemen zich (deels) tot op vandaag trots "Butjer" om duidelijk te maken dat ze geen Hannoveranen [niet het paard Glimlach] maar Lindener zijn.

Mocht je niet akkoord gaan met het beoogde resultaat i.v.m. de datalink, het staat je natuurlijk vrij dit te reverten. Grts. Lotje (overleg) 23 aug 2021 12:54 (CEST)Reageren

Dag Lotje,
Dank je voor je reactie! Ik snap inderdaad waarom het artikel een zin wijd aan Butjer. Dat wordt daar goed uitgelegd. Volgens mij heb je iets te snel over mijn bericht en/of het artikel gelezen. In het artikel staat nu "Butje" waar er "Butjer" moet staan. Tevens is er een afbeelding toegevoegd waarvan ik niet weet of die relevant is.
Groetjes, Remi (Overleg) 23 aug 2021 15:40 (CEST)Reageren
Tjah, zo ziet het er ook niet uit nietwaar? Lotje (overleg) 23 aug 2021 16:19 (CEST)Reageren