Overleg gebruiker:Lotjeanna

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Onderwerp toevoegen
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Laatste reactie: 14 jaar geleden door Theo Oppewal in het onderwerp Dirty Dutch
Hallo Lotjeanna, en welkom op de Nederlandstalige Wikipedia!
Vlag van Verenigd Koninkrijk Welcome message in English

Hartelijk dank voor je belangstelling voor Wikipedia! We werken hier aan het ideaal van een vrij beschikbare, vrij bewerkbare, volledige en neutrale gemeenschapsencyclopedie. We waarderen het enorm als ook jij hieraan wilt bijdragen!

De Nederlandstalige Wikipedia is sinds 19 juni 2001 online en telt inmiddels 2.158.115 artikelen. In de loop van de jaren zijn er voor het schrijven of bewerken van artikelen en voor de onderlinge samenwerking een aantal uitgangspunten en richtlijnen geformuleerd. Neem die als nieuwkomer ter harte. Lees ook eerst even de informatie in dit venster voordat je aan de slag gaat. Geen van de richtlijnen heeft kracht van wet, want Wikipedia is en blijft vóór alles vrij bewerkbaar, maar een beetje houvast voordat je in het diepe springt kan nooit kwaad.

Deze pagina, die nu op je scherm staat, is trouwens je persoonlijke overlegpagina, de plaats waar je berichten van andere Wikipedianen ontvangt en ze kunt beantwoorden. Iedere gebruiker heeft zo'n pagina. Wil je een nieuw overleg met iemand anders beginnen, dan kan dat dus op zijn of haar overlegpagina. Sluit je bijdragen op overlegpagina's altijd af met vier tildes, dus zo: ~~~~. Een druk op de handtekeningknop (zie afbeelding) heeft hetzelfde effect: je bericht wordt automatisch ondertekend met je gebruikersnaam en de datum en tijd waarop je je boodschap voltooide. Versturen doe je met de knop "Wijzigingen publiceren".

Dirty Dutch[brontekst bewerken]

Beste Lotjeanna, Ik heb Dirty Dutch aangepast in de hoop dat dit artikel behouden kan blijven. Wel trof ik een onduidelijkheid in het artikel. Er stond te lezen dat de komende editie (die ik eruit heb gelaten omdat promo niet mag in een encyclopedie evenmin als toekomstkijkerij) het derde evenement is, terwijl het festival driemaal per jaar wordt gehouden en al vanaf 2005 wordt georganiseerd. Wanneer waren de afgelopen edities? En hoeveel waren dit er? Het artikel kan nog worden aangevuld met de line ups per evenement onder het kopje Programma's. Zou je nog je aanvullingen willen geven of hieronder e.e.a. willen verduidelijken? h.groet, --Theo Oppewal 14 okt 2009 22:20 (CEST) - Beste theo, u heeft gelijk, ik zal er mee aan de slag gaan. Groet, LotteReageren

  • Hoi Lotte, complimenten voor de mooie tabel, schept meteen wat meer duidelijkheid ook. Aangezien binnen een artikel meestal maar een keer gelinkt mag worden heb ik meervoudige links verwijderd (en nieuwe geplaatst bij artiesten met een eigen artikel). Aangezien het artikel voor verwijdering is genomineerd juist vanwege vermeende reclame is het wijs om terughoudend te zijn met zaken die nogal moeten plaatsvinden (sowieso is het in het algemeen tricky om in een encyclopedie op zaken vooruit te lopen - iets wat hier dan ook vaak op bezwaren stuit). Een ander punt is dat een encyclopedie geen eigen weetjes mag bevatten, zogezegd geen "origineel onderzoek" (zie: Wikipedia:Geen origineel onderzoek). Ik vermoed dat dit je idee om iets over lifestyle of over 'Dirty Dutchers' te vermelden op die bezwaren zal stuiten - tenzij je kunt verwijzen naar een redactioneel artikel uit een tijdschrift of krant (zoals bijv. recensies, voorbesprekingen, interviews) of een traceerbaar tv- of radio-item (uitzendinggemist oid), liefst dan ook met vermelding van die bron. (Als ik jou was zou ik eerst twee weekjes wachten om te zien of het artikel in deze vorm de verwijdernominatie overleeft.) groetjes, --Theo Oppewal 15 okt 2009 13:33 (CEST) (ondertekenen kun je hier overigens door vier tildes ~~~~ te plaatsen)Reageren