Overleg gebruiker:Louis Nuenen

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Onderwerp toevoegen
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Laatste reactie: 6 jaar geleden door Velocitas in het onderwerp Artikeltitel
Hallo Louis Nuenen, en welkom op de Nederlandstalige Wikipedia!
Vlag van Verenigd Koninkrijk Welcome message in English

Hartelijk dank voor je belangstelling voor Wikipedia! We werken hier aan het ideaal van een vrij beschikbare, vrij bewerkbare, volledige en neutrale gemeenschapsencyclopedie. We waarderen het enorm als ook jij hieraan wilt bijdragen!

De Nederlandstalige Wikipedia is sinds 19 juni 2001 online en telt inmiddels 2.159.569 artikelen. In de loop van de jaren zijn er voor het schrijven of bewerken van artikelen en voor de onderlinge samenwerking een aantal uitgangspunten en richtlijnen geformuleerd. Neem die als nieuwkomer ter harte. Lees ook eerst even de informatie in dit venster voordat je aan de slag gaat. Geen van de richtlijnen heeft kracht van wet, want Wikipedia is en blijft vóór alles vrij bewerkbaar, maar een beetje houvast voordat je in het diepe springt kan nooit kwaad.

Deze pagina, die nu op je scherm staat, is trouwens je persoonlijke overlegpagina, de plaats waar je berichten van andere Wikipedianen ontvangt en ze kunt beantwoorden. Iedere gebruiker heeft zo'n pagina. Wil je een nieuw overleg met iemand anders beginnen, dan kan dat dus op zijn of haar overlegpagina. Sluit je bijdragen op overlegpagina's altijd af met vier tildes, dus zo: ~~~~. Een druk op de handtekeningknop (zie afbeelding) heeft hetzelfde effect: je bericht wordt automatisch ondertekend met je gebruikersnaam en de datum en tijd waarop je je boodschap voltooide. Versturen doe je met de knop "Wijzigingen publiceren".

groeten,
vis →  )°///<  ← overleg 13 mrt 2018 12:18 (CET)Reageren

Artikeltitel[brontekst bewerken]

Goedenavond. Als de roepnaam van een persoon bekend is, gebruiken we als titel gewoon de voornaam en achternaam, zonder doopnamen, adellijke predicaten of academische titels. Ik heb de titel van de pagina Cees van Rijckevorsel daarom weer teruggezet. Met vriendelijke groet, Velocitas(↑) 19 mrt 2018 21:32 (CET)Reageren

(verplaatst vanaf Overleg gebruiker:Velocitas) Hallo Velocitas, Je ingreep om in de titel allen de voornaam te plaatsen is niet logisch: van veel personen is de voornaam/roepnaam niet eens bekend. Zeker niet van hoogwaardigheidsbekleders zo'n honderd jaar en langer geleden.
Verder verzoek ik je de foto terug te plaatsen, de foto is van R.Lonthie Bruxelles 1931. Er berust geen copyright meer op.Louis Nuenen (overleg) 19 mrt 2018 23:38 (CET) Louis NuenenReageren
Het is goed gebruik om conversaties op één plaats bij elkaar te houden om het overzicht te bewaren, dus ik heb uw bijdrage op mijn overlegpagina hierheen verplaatst. Dat is ook handig voor meelezers.
Waarom is het plaatsen van de voornaam alleen niet logisch? Let wel: het gaat slechts om de titel. Op Wikipedia is het de staande praktijk om slechts voor- en achternaam in de titel te gebruiken. Kijkt u maar eens naar andere biografieën. Dat geldt uiteraard niet voor hen van wie de roepnaam niet bekend is, maar daar is in dit geval geen sprake van: Van Rijckevorsel werd in de Volkskrant van 20 oktober 1961 al als Cees van Rijckevorsel geïnterviewd en ook in modernere bronnen wordt hij als zodanig aangeduid.
Wat betreft de foto: waar baseert u op dat er geen auteursrecht meer op de foto rust? Dat verloopt pas zeventig kalenderjaren na de dood van de fotograaf. U zult dus moeten aantonen dat de fotograaf vóór 31 december 1947 overleed óf dat u schriftelijk toestemming hebt van diens nabestaanden om de foto vrij te geven onder de op Wikipedia geldende licentie, die onder meer commercieel hergebruik toestaat. Met vriendelijke groet, Velocitas(↑) 20 mrt 2018 10:31 (CET)Reageren
Ik heb de foto gekregen van de familie om te gebruiken bij publicaties, zie Eindhovens Dagblad 17 maart 2018 en de link in het artikel. – De voorgaande bijdrage werd geplaatst door Louis Nuenen (overleg · bijdragen)
Dan kan de foto helaas niet geplaatst worden. Toestemming voor gebruik van de foto kan niet door de familieleden van de burgemeester worden gegeven omdat het auteursrecht niet bij hen, maar bij de nabestaanden van de fotograaf ligt. Dat is een beetje alsof u een auto uitleent die niet van u is. Dat geldt overigens ook voor het gebruik van de foto in publicaties buiten Wikipedia, maar dat is natuurlijk uw eigen verantwoordelijkheid. In theorie loopt u de kans dat u de familie van de fotograaf op uw dak krijgt.
U kunt eventueel op zoek gaan naar de datum van overlijden van de fotograaf; als dat zeventig kalenderjaren geleden is, kan de foto worden teruggeplaatst. Dat zou natuurlijk het beste zijn – een welkome aanvulling voor het artikel. Met vriendelijke groet, Velocitas(↑) 20 mrt 2018 23:17 (CET)Reageren