Overleg gebruiker:MLCohen

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Onderwerp toevoegen
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Laatste reactie: 12 jaar geleden door Erik Wannee in het onderwerp Barend Cohen
Hallo MLCohen, en welkom op de Nederlandstalige Wikipedia!
Vlag van Verenigd Koninkrijk Welcome message in English

Hartelijk dank voor je belangstelling voor Wikipedia! We werken hier aan het ideaal van een vrij beschikbare, vrij bewerkbare, volledige en neutrale gemeenschapsencyclopedie. We waarderen het enorm als ook jij hieraan wilt bijdragen!

De Nederlandstalige Wikipedia is sinds 19 juni 2001 online en telt inmiddels 2.159.083 artikelen. In de loop van de jaren zijn er voor het schrijven of bewerken van artikelen en voor de onderlinge samenwerking een aantal uitgangspunten en richtlijnen geformuleerd. Neem die als nieuwkomer ter harte. Lees ook eerst even de informatie in dit venster voordat je aan de slag gaat. Geen van de richtlijnen heeft kracht van wet, want Wikipedia is en blijft vóór alles vrij bewerkbaar, maar een beetje houvast voordat je in het diepe springt kan nooit kwaad.

Deze pagina, die nu op je scherm staat, is trouwens je persoonlijke overlegpagina, de plaats waar je berichten van andere Wikipedianen ontvangt en ze kunt beantwoorden. Iedere gebruiker heeft zo'n pagina. Wil je een nieuw overleg met iemand anders beginnen, dan kan dat dus op zijn of haar overlegpagina. Sluit je bijdragen op overlegpagina's altijd af met vier tildes, dus zo: ~~~~. Een druk op de handtekeningknop (zie afbeelding) heeft hetzelfde effect: je bericht wordt automatisch ondertekend met je gebruikersnaam en de datum en tijd waarop je je boodschap voltooide. Versturen doe je met de knop "Wijzigingen publiceren".

Dit bericht is automatisch geplaatst. Je kunt hier je opmerkingen over dit bericht achterlaten. --SieBot (overleg) 11 dec 2011 05:14 (CET)Reageren

Barend Cohen[brontekst bewerken]

Dag MLCohen,

ik zag dat je een lemma hebt aangemaakt over Barend Cohen. (Ik neem aan dat je een familielid van hem bent?) Ik heb het lemma daarnet wat verder opgepoetst. Dat brengt me tot een paar vragen/verzoeken: Ik denk dat het mooi zou zijn dat er een foto van Barend wordt toegevoegd. Bijvoorbeeld de foto van Barend als hoogleraar die Nelleke altijd bij zich heeft op de BAJC-lezing. Maar misschien is het zelfs wel mogelijk om nog meer interessante foto's van hem in het stukje te plaatsen, bv. van zijn tijd als forensisch arts / leermeester in Indonesië o.i.d. Ik meen me een foto te herinneren waarop hij bezig was met een exhumatie of zo.

Verder stond in het hele stukje nog niet dat Barend hoogleraar is geweest. Toch wel belangrijke informatie. Weet je van wanneer tot wanneer hij hoogleraar is geweest? Misschien kun je dat erbij zetten.

NB. Het lemma over het Forensisch Medisch Genootschap dat je ook hebt aangemaakt, is door iemand genomineerd voor verwijdering. Ik denk dat dat terecht is: beroepsverenigingen worden in de regel niet als encyclopedisch beschouwd. (Behalve de heel grote, zoals de KNMG.)

Mocht je vragen hebben over het plaatsen van foto's of andere dingen, stel ze gerust hieronder; dan lees ik ze vanzelf en ik zal erop reageren. Vriendelijke groet, Erik Wannee (overleg), forensisch arts / lid FMG 12 dec 2011 21:25 (CET)Reageren


Hoi Erik,

Voor het gemak tutoyeer ik ook maar en ik hoop dat je dat goed vindt. Ik ben Marieke Cohen, dochter van Barend en Nelleke Cohen. Van de week stuitte ik op het stukje over hem op Wikipedia dat erg sumier was en is en waarin niet alles helemaal klopte. Hoewel ik de snelcursus gelezen heb, ben ik een absolute beginner en nog heel onhandig. Ik hoop dan ook dat ik op de juiste plek reageer. In elk geval ben ik heel erg blij met je reactie en hulp.

Er zijn meer dingen die zeker het vermelden waard zijn zoals de zilveren erelegpenning die hij van het KNMG kreeg en dat hij Officier in de Orde van Oranje Nassau was. Omdat ik niet alle details met jaartallen van zijn carrière ken, heb ik de wijzigingen en aanvulling in eerste instantie zeer beperkt gehouden.

Wel heb ik mijn moeder om foto's gevraagd (ik vind dat zij die moet uitkiezen) en of ze nog ergens een CV van hem heeft. Na een verhuizing is ze nog steeds niet helemaal op orde maar ze gaat die dingen voor me bij elkaar zoeken.

Verder ben ik bezig om artikelen te verzamelen die op internet staan zodat daar links van kunnen worden opgenomen (evt. met een korte omschrijving?), evenals radio- en televisieprogramma's waarin hij een rol speelde.

Met een korte beschrijving van de doelstellingen en geschiedenis van beroeps- of vakbewegingen lijkt mij niets mis (zo lang het geen reclame is). Maar ik laat dat verder aan de oudgedienden van Wikipedia over daar ik nog te weinig bekend met de ins en outs van de online encyclopedie.

Hartelijke groet,

Marieke Cohen

Dag Marieke,
leuk op deze wijze kennis te maken. Je hebt je reactie inderdaad op de goede plaats gezet. Ik heb deze pagina op mijn volglijst staan, en krijg daarom automatisch een seintje als er iets op deze pagina is veranderd. (Totdat ik besluit hem weer van mijn volglijst af te halen, natuurlijk.)
Je kunt - als je wilt - overigens ook buiten Wikipedia om kontakt met me opnemen per email. Daartoe ga je eerst naar mijn eigen gebruikerspagina (klik op deze link) en je ziet dan ergens in de linker marge 'Deze gebruiker e-mailen'.
Een ander 'weetje' is dat het de bedoeling is dat als je een berichtje op overlegpagina's zoals deze schrijft, je je bijdrage afsluit met vier tildes: ~~~~. Daarmee kan iedereen zien wie de afzender is, wanneer het geschreven is en is er meteen een link naar diens gebruikers- en overlegpagina.
Het is fijn als je een duidelijk overzicht van wetenswaardigheden over je vader op een rij hebt (zoals een CV), zodat daaruit kan worden geput. Uiteraard is wel een schifting nodig zodat het niet een zinloze opsomming van trivialiteiten wordt; het moet een stukje worden dat de gemiddelde bezoeker van deze pagina een handzaam stukje informatie geeft dat prettig leesbaar is. Vandaar ook dat ik begon over foto's; die maken het ook wat leesbaarder.
Dat van die erelegpenning had ik overigens al toegevoegd.
Over de al dan niet encyclopediewaardigheid van het lemma over het FMG is nog discussie; een collega-arts floot me terug met mijn veronderstelling dat het artikel hier niet thuis zou horen. we hebben reglementair twee weken om daarover te discussiëren op de verwijderlijst, en we zullen wel zien of het kan blijven of niet. Het lemma over je vader zelf staat wat dat betreft buiten deze discussie.
Vriendelijke groet, ook aan Nelleke, Erik Wannee (overleg) 13 dec 2011 07:30 (CET)Reageren