Overleg gebruiker:Motivatiebehoeften

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Onderwerp toevoegen
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Laatste reactie: 11 jaar geleden door 80.56.48.110 in het onderwerp Coaching
Hallo Motivatiebehoeften, en welkom op de Nederlandstalige Wikipedia!
Vlag van Verenigd Koninkrijk Welcome message in English

Hartelijk dank voor je belangstelling voor Wikipedia! We werken hier aan het ideaal van een vrij beschikbare, vrij bewerkbare, volledige en neutrale gemeenschapsencyclopedie. We waarderen het enorm als ook jij hieraan wilt bijdragen!

De Nederlandstalige Wikipedia is sinds 19 juni 2001 online en telt inmiddels 2.157.555 artikelen. In de loop van de jaren zijn er voor het schrijven of bewerken van artikelen en voor de onderlinge samenwerking een aantal uitgangspunten en richtlijnen geformuleerd. Neem die als nieuwkomer ter harte. Lees ook eerst even de informatie in dit venster voordat je aan de slag gaat. Geen van de richtlijnen heeft kracht van wet, want Wikipedia is en blijft vóór alles vrij bewerkbaar, maar een beetje houvast voordat je in het diepe springt kan nooit kwaad.

Deze pagina, die nu op je scherm staat, is trouwens je persoonlijke overlegpagina, de plaats waar je berichten van andere Wikipedianen ontvangt en ze kunt beantwoorden. Iedere gebruiker heeft zo'n pagina. Wil je een nieuw overleg met iemand anders beginnen, dan kan dat dus op zijn of haar overlegpagina. Sluit je bijdragen op overlegpagina's altijd af met vier tildes, dus zo: ~~~~. Een druk op de handtekeningknop (zie afbeelding) heeft hetzelfde effect: je bericht wordt automatisch ondertekend met je gebruikersnaam en de datum en tijd waarop je je boodschap voltooide. Versturen doe je met de knop "Wijzigingen publiceren".

Dit bericht is automatisch geplaatst. Je kunt hier je opmerkingen over dit bericht achterlaten. --WarddrBOT (overleg) 11 jun 2012 14:37 (CEST)Reageren

Geachte gebruiker, u kunt uw a.s. artikel beter aanmaken in uw kladblok want uw gebruikerspagina is daar niet voor bedoeld. Met vriendelijke groet, Menke (overleg) 11 jun 2012 15:07 (CEST)Reageren

Ik heb het artikel vast voor u overgezet naar Gebruiker:Motivatiebehoeften/kladblok. vr. gr. Menke (overleg) 11 jun 2012 15:11 (CEST)Reageren
Dag Herman Beuker, kan je de kladversie van het eerdere artikel van je gebruikerspagina verwijderen nu het toch op het kladblok staat? En aldaar iets over jezelf neerzetten? Vr. gr. Menke (overleg) 11 jun 2012 15:34 (CEST)Reageren
Inzake de verwijdering van je gebruikerspagina - daar stond wat teveel over je werk op - je kan beter, zeker in het begin, wat vertellen over je persoon, je hobbies, en wat je op Wikipedia wil doen, maar hou het neutraal en probeer geen reclame te maken voor je professie. vr. gr. Menke (overleg) 11 jun 2012 17:23 (CEST)Reageren

Coaching[brontekst bewerken]

Hoi Motivatiebehoeften, ik heb via collega Menke vernomen dat het nog niet echt vlot op Wikipedia. Geen nood, dat is het geval bij quasi iedere beginneling. Eerst een aantal kleine zaken en concrete afspraken met betrekking tot overleg:

  • Het overleg over een onderwerp vindt plaats op een overlegpagina, zoals deze pagina. Een gulden regel is: hou het overleg centraal. Dat wil zeggen dat als ik een bericht op deze overlegpagina plaats, jij ook hier moet antwoorden en niet bijvoorbeeld op mijn overlegpagina (tenzij je natuurlijk een vraag hebt over iets anders). Anders geraakt het gesprek versprokkeld over verschillende pagina's en is het overzicht zoek. Wees niet bang dat ik het antwoord niet zal zien, ik volg deze pagina namelijk op via een zogenaamde volglijst. Ik zie dus snel wanneer je hier een bericht plaatst.
  • Onderteken je berichten altijd. Dit kan door gewoon 4 tildes na elkaar (~~~~) te typen. Verder moet je niets doen. Gewoon tildes typen na je bericht en op de knop Opslaan drukken. Je handtekening wordt dan automatisch geplaatst.

Zo, daar zijn we dan. Ik zag dat er nogal wat problemen zijn rondom je artikel dat hier staat. Enkele tips bij het schrijven van een artikel:

  • Denk eerst goed na of het onderwerp dat je van plan bent te beschrijven encyclopedisch relevant is. Met andere woorden: denk er even over na of het artikel wel voldoende encyclopedische waarde bezit om opgenomen te worden. Je kan als een leiddraad deze pagina nemen, maar besef goed dat die totaal niet alle mogelijke onderwerpen omvat. Het gaat daar immers om rudimentaire richtlijnen over grote themata als personen, gebouwen, plaatsen, software, muziek, kunst, fauna en flora. Of het onderwerp dat je hier hebt beschreven relevant is, weet ik eigenlijk niet zo goed. Ik betwijfel het, maar omdat ik in het vakgebied niet thuis ben, kan ik er geen echt oordeel over vellen.
  • De tekst van een artikel schrijven is 1 zaak, een andere zaak is de lay-out. Artikelen worden ruwweg opgebouwd volgens de conventies. Dit betreft voornamelijk de manier hoe een artikel globaal moet zijn opgebouwd. In jouw artikel is daar nog werk aan.
  • Als beginnend gebruiker is het ook handig om met voldoende aandacht de snelcursus te doorlopen. Daarin raak je stap voor stap wat meer gewend met de codes die gebruikt worden. Wikipedia is namelijk niet zoals MS Word een WYSIWYG-editor (What you see is what you get): we gebruiken bepaalde codes om links aan te maken, tekst vet of cursief te zetten en dergelijke meer. Om bijvoorbeeld een opsomming te maken zet je voor iedere regel in de opsomming een asterisk (*) en geen bullets, zoals je in je artikel deed. De snelcursus helpt je daar een heel eind bij op weg. Voorlopig is het handig dat je je nog niet bezighoudt met de moeilijke opmaak, zoals tabellen en sjablonen.

Ziezo, dit is maar een beknopte inleidende uitleg. Als er ergens problemen zijn, dan kan je me steeds contacteren op mijn overlegpagina. Vriendelijke groet, C (o) 11 jun 2012 18:07 (CEST)Reageren


Beste Capaccio,

Ik ga me enkele dagen verdiepen in deze materie en komt terug met een nieuw stuk. Hierbij neem ik alle opmerkingen van jou mee. Veel en goede informatie. Bedankt daarvoor.

Vriendelijke groet,

--Motivatiebehoeften (overleg) 11 jun 2012 21:41 (CEST)Reageren

Hoi, interne links maak je niet door er #REDIRECT[[]] bij te plaatsen! Het enige wat je hoeft te doen is er tweemaal vierkante haken rond typen, zoals dit: [[link]] wordt dan link. Let er ook op dat je naar de juiste pagina linkt, zie deze uitleg. Groet, C (o) 12 jun 2012 15:53 (CEST)Reageren

Bedankt Capaccio, ik vecht door. --80.56.48.110 12 jun 2012 19:48 (CEST)Reageren