Overleg gebruiker:NvA

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Onderwerp toevoegen
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Laatste reactie: 18 jaar geleden door RonaldB
Hallo NvA, en welkom op de Nederlandstalige Wikipedia!
Vlag van Verenigd Koninkrijk Welcome message in English

Hartelijk dank voor je belangstelling voor Wikipedia! We werken hier aan het ideaal van een vrij beschikbare, vrij bewerkbare, volledige en neutrale gemeenschapsencyclopedie. We waarderen het enorm als ook jij hieraan wilt bijdragen!

De Nederlandstalige Wikipedia is sinds 19 juni 2001 online en telt inmiddels 2.157.577 artikelen. In de loop van de jaren zijn er voor het schrijven of bewerken van artikelen en voor de onderlinge samenwerking een aantal uitgangspunten en richtlijnen geformuleerd. Neem die als nieuwkomer ter harte. Lees ook eerst even de informatie in dit venster voordat je aan de slag gaat. Geen van de richtlijnen heeft kracht van wet, want Wikipedia is en blijft vóór alles vrij bewerkbaar, maar een beetje houvast voordat je in het diepe springt kan nooit kwaad.

Deze pagina, die nu op je scherm staat, is trouwens je persoonlijke overlegpagina, de plaats waar je berichten van andere Wikipedianen ontvangt en ze kunt beantwoorden. Iedere gebruiker heeft zo'n pagina. Wil je een nieuw overleg met iemand anders beginnen, dan kan dat dus op zijn of haar overlegpagina. Sluit je bijdragen op overlegpagina's altijd af met vier tildes, dus zo: ~~~~. Een druk op de handtekeningknop (zie afbeelding) heeft hetzelfde effect: je bericht wordt automatisch ondertekend met je gebruikersnaam en de datum en tijd waarop je je boodschap voltooide. Versturen doe je met de knop "Wijzigingen publiceren".

Beste Nico,
Welkom hier! Hierboven staan een aantal eerste handreikingen. Maar bedenk dat het slechts het topje van de ijsberg is.

Ik kan me goed voorstellen dat je als tekstschrijver enigszins verbaasd bent over het feit dat iedereen (niet alleen de "politie", die trouwens die niet bestaat) het werk van anderen kan veranderen. Immers als tekstschrijver berust automatisch het auteursrecht op wat je schrijft en het hangt verder van de overeenkomst met je opdrachtgever/uitgever af wat er verder met die tekst mag gebeuren. Dat is hier totaal anders. Hier zijn alle bijdragen per definitie onderworpen aan GFDL en kan iedereen een bijdrage van een ander weer onderhanden nemen. Lees ook maar eens wat artikelen die je via de link "Gebruikersportaal" (in de linkerkolom) kunt vinden.

Over de externe link: Kijk maar eens hier [1]. Daar kan je zien dat meerdere personen de ext. link, die je (toen nog als anoniem) had toegevoegd, weer weggehaald hebben. Zoiets (die bewerkingsgeschiedenis) kan je voor elk artikel bekijken. Er zijn meer van dit soort hulpmiddeltjes, maar daar kom je denk ik vanzelf wel achter. En dankzij die hulpmiddeltjes reageert een grote schare gebruikers op veranderingen in artikelen. Soms alleen als controle van de wijziging, soms om wijzigingen op oudere stukken aan te brengen (eea afhankelijk van de kennis uiteraard).

Mocht je nog vragen hebben, laat het maar weten op mijn overlegpagina. Daar zal ik dan ook antwoorden (dat is hier gebruikelijk). Voor deze eerste keer heb ik het hier gedaan. - RonaldB 19 jan 2006 12:10 (CET)Reageren