Naar inhoud springen

Overleg gebruiker:Rdhring

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Onderwerp toevoegen
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Laatste reactie: 16 jaar geleden door RToV in het onderwerp Haring en Wittebrood
Hallo Rdhring, en welkom op de Nederlandstalige Wikipedia!
Vlag van Verenigd Koninkrijk Welcome message in English

Hartelijk dank voor je belangstelling voor Wikipedia! We werken hier aan het ideaal van een vrij beschikbare, vrij bewerkbare, volledige en neutrale gemeenschapsencyclopedie. We waarderen het enorm als ook jij hieraan wilt bijdragen!

De Nederlandstalige Wikipedia is sinds 19 juni 2001 online en telt inmiddels 2.159.815 artikelen. In de loop van de jaren zijn er voor het schrijven of bewerken van artikelen en voor de onderlinge samenwerking een aantal uitgangspunten en richtlijnen geformuleerd. Neem die als nieuwkomer ter harte. Lees ook eerst even de informatie in dit venster voordat je aan de slag gaat. Geen van de richtlijnen heeft kracht van wet, want Wikipedia is en blijft vóór alles vrij bewerkbaar, maar een beetje houvast voordat je in het diepe springt kan nooit kwaad.

Deze pagina, die nu op je scherm staat, is trouwens je persoonlijke overlegpagina, de plaats waar je berichten van andere Wikipedianen ontvangt en ze kunt beantwoorden. Iedere gebruiker heeft zo'n pagina. Wil je een nieuw overleg met iemand anders beginnen, dan kan dat dus op zijn of haar overlegpagina. Sluit je bijdragen op overlegpagina's altijd af met vier tildes, dus zo: ~~~~. Een druk op de handtekeningknop (zie afbeelding) heeft hetzelfde effect: je bericht wordt automatisch ondertekend met je gebruikersnaam en de datum en tijd waarop je je boodschap voltooide. Versturen doe je met de knop "Wijzigingen publiceren".

SieBot 5 jul 2007 01:08 (CEST)Reageren

Wanneer extern linken?[brontekst bewerken]

Hallo Rdhring, Welkom op Wikipedia. Wikipedia is een encyclopedie, geen verzameling van externe links. Je links naar Haring en wittebrood zijn daarom verwijderd. Achter de link hierboven kun je lezen hoe dat zit. Geen probleem verder, je kunt niet alles meteen weten. We zien uit naar je bijdragen. RToV 5 jul 2007 20:21 (CEST)Reageren

Haring en Wittebrood[brontekst bewerken]

Hoi. Ik laat je artikel Haring en Wittebrood onmiddelijk verdwijnen omdat het een reclame-achtige tekst is in de "wij" vorm. Het zou me niet verbazen als het gekopieerd is: dat mag ook niet. Zie WP:NIET en WP:AUT. Succes! — Zanaq (?) 7 jul 2007 10:56 (CEST)

Hallo Zaneg, ik begrijp dat je artikel door mij toegevoegd als reclame ziet, da's jammer want er staan geen links in en waarom zou een cabaret / muziek duo niet genoemd mogen worden in Wikipedia. Is het duo niet bekend genoeg, of moeten we eerst veel geld verdienen voordat het als cultuur gezien wordt? Ik ben zelf nieuw op Wikipedia en begrijp jouw rol ook niet, ben je soort Wiki-politie of doe je dit vanuit eigen intiatief ? – De voorgaande bijdrage werd geplaatst door Rdhring (overleg · bijdragen)
Het is niet verwijderd omdat er links zouden staan of het een verkeerd onderwerp zou zijn, maar omdat het een reclame-achtige tekst was, met erg weinig context en nog wat kleine dingetjes. Ik heb je opmerking even verplaatst opdat alles bijelkaar staat. Ik ben niet van de wikipolitie. Groet. — Zanaq (?) 7 jul 2007 15:45 (CEST)
Zanaq is iemand die zich op zekere dag heeft aangemeld voor Wikipedia. Een gewone gebruiker, net als jij en ik. Hij houdt zich onder andere bezig met vandalismebestrijding en het opruimen van spam en zelfpromotie. Daar hebben hij en zijn collega's (bijna iedere oprechte wiki-gebruiker) veel werk aan. Veel mensen en bedrijven denken namelijk dat Wikipedia er is om gratis hun persoon, bedrijf of product onder de aandacht te brengen. Nou, daar is Wikipedia net zo min voor als de Winkler Prins. Wikipedia is er ook niet voor om een quasi-encyclopedisch artikel over jezelf te (laten) schrijven. Als je bekend genoeg bent, dan wordt er over je geschreven, of je wilt of niet.
Veel plezier op Wikipedia, we zien uit naar je bijdragen. RToV 7 jul 2007 23:33 (CEST)Reageren