Naar inhoud springen

Overleg gebruiker:Schbenjamin

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Onderwerp toevoegen
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Laatste reactie: 7 jaar geleden door RonnieV in het onderwerp Mijn, Schbenjamins, reactie

Hallo Schbenjamin, van harte welkom op de Nederlandstalige Wikipedia!

Hartelijk dank voor je belangstelling voor Wikipedia! We werken hier aan een encyclopedie die vrij beschikbaar, vrij bewerkbaar, en zo volledig en neutraal als mogelijk is. We waarderen het enorm dat ook jij hieraan wilt bijdragen!

In het menuutje hiernaast zie je enkele handige pagina's. Geen van de richtlijnen die in die pagina's beschreven staan moet overigens gezien worden als wet, want Wikipedia is en blijft vóór alles vrij bewerkbaar. Ze zijn alleen bedoeld als houvast.

Deze pagina, die nu op je scherm staat, is trouwens je persoonlijke overlegpagina, de plaats waar je berichten van andere Wikipedianen ontvangt en beantwoordt. Iedere gebruiker heeft zo'n pagina. Wil je een bericht voor iemand anders achterlaten, dan doe je dat dus op zijn of haar overlegpagina. Sluit je bijdragen op overlegpagina's altijd af met vier tildes, dus zo: ~~~~. Je bericht wordt dan automatisch ondertekend met je gebruikersnaam en de datum en tijd waarop je je boodschap voltooide.

Ga vooral aan de slag!

Met vriendelijke groet,
 Kind regards,   Rodejong   💬 Talk ✉️ Email  📝 Edits  👀 Auth  🕘 →  30 jun 2016 00:39 (CEST)Reageren

Palestina[brontekst bewerken]

Beste Schbenjamin,

Ik zie dat u een aantal bewerkingen heeft gedaan op het artikel Palestina. U zult begrijpen dat dit artikel, gezien de gevoeligheid van het onderwerp, een meer dan gemiddelde aandacht heeft van onze wijzigingencontroleurs. Uw bewerkingen zijn teruggedraaid, omdat deze niet onderbouwd zijn en een verkeerde voorstelling van zaken geven. het internationale toegangsnummer van Palestina is niet +31, want dat is het Nederlandse toegangsnummer. Ook uw bewering over de staatsvorm van Palestina roept vraagtekens op.

Rechts vindt u een aantal links die u naar meer informatie over Wikipedia leiden. Ik wil u vragen om die informatie te lezen voordat u verder bijdraagt aan Wikipedia. Overigens was uw bewerking bij het Joods Historisch Museum volkomen terecht, dus u kunt het wel.

Met vriendelijke groet, RonnieV (overleg) 30 jun 2016 01:10 (CEST)Reageren

Blokkeringsverzoek[brontekst bewerken]

Ik heb hier een verzoek ingediend om u te blokkeren. Paul K. (overleg) 30 jun 2016 01:23 (CEST)Reageren

Mijn, Schbenjamins, reactie[brontekst bewerken]

Het veranderen van de pagina over de 'staat' Palestina is mijn mening, de informatie die nu op die pagina staat is, naar mijn mening, pure pro-palestina propaganda. Omdat ik een andere mening heb dan propaganda word ik geblokkeerd? Bovendien leven de Palestijnse gebieden (op de Westelijke Jordaanoever) wel degelijk onder een dictatuur. Er is nu al zoveel jaar één leider, Mahmoud Abbas, die in het verleden zelfs aanslagen heeft gepleegd tijdens de Olympische Spelen. Denkt u nou werkelijk dat deze leider op een democratische manier is gekozen? Denkt u nou echt dat de burgers daar écht een terrorist hebben gekozen als leider? Ohja, en over de Gazastrook, het andere gebied, daar is de Jihadistische terreurbeweging Hamas aan de macht. Denkt u werkelijk dat deze, ook ditmaal, terroristen op een legitieme wijze zijn gekozen? Ik hoor graag van u! Ik zal niet meer bewerkingen uitvoeren die teveel mijn mening laten zien. U moet wel inzien dat de pagina over 'de staat' Palestina niet 100% kloppend is en in mijn ogen, zoals ik al eerder aangaf, propaganda.

MvG, Schbenjamin (overleg) 30 jun 2016 16:56 (CEST)Reageren

PS. het veranderen van de landcode was een fout, mijn excuses daarvoor.

Beste Schbenjamin, het blokkadeverzoek is afgewezen, omdat u na de uitleg hierboven geen verdere bewerkingen heeft gedaan die de inhoud van een artikel beschadigen. Op dat punt kan ik u dus gerust stellen. Dat neemt niet weg dat een volgend blokkadeverzoek niet zou kunnen volgen (en wel gehonoreerd zal kunnen worden) als u op dezelfde wijze als vannacht te werk gaat.
Het staat u vrij om een mening te hebben, gelukkig mag dat in Nederland en de meeste andere staten. Wikipedia is er echter niet om een mening naar voren te brengen. Niet die van mij, niet die van een andere bewerker en ook niet die van u. Wikipedia is er om controleerbare zaken te presenteren die ontleend zijn aan bestaande bronnen. Zo gaf u aan dat alle inwoners van Palestina moslim zouden zijn. Op het artikel staat een verwijzing naar een bron, waarin kennelijk toen de cijfers 75%, 17% en 8% te vinden waren. Vandaag geeft diezelfde bron (kennelijk een link naar een pagina die onderhouden wordt) andere informatie: Muslim 80-85% (predominantly Sunni), Jewish 12-14%, Christian 1-2.5% (mainly Greek Orthodox), other, unaffiliated, unspecified <1% The World Factbook. Het is niet verkeerd om dat te corrigeren.
Abbas is verkozen na het overlijden van Arafat in 2004. U mag, als u met onafhankelijke bronnen kunt onderbouwen dat die informatie niet klopt, dat op een neutrale wijze in het artikel verwerken. Ook kunt u op de overlegpagina van een artikel aangeven dat u vindt dat bepaalde informatie niet klopt, aangeven waarom u dat vindt en dan met andere Wikipedianen in overleg treden over een eventueel wenselijke wijziging in de pagina. Zonder meer aangeven dat een verkozen leider een dictatuur zou leiden is evenwel nadrukkelijk niet de bedoeling.
Ik ben blij te lezen dat u gaat proberen uw mening niet zonder meer in artikelen te verwerken en hoop dat we nog vele nuttige bijdragen van uw hand mogen zien. Met vriendelijke groet, RonnieV (overleg) 30 jun 2016 17:53 (CEST)Reageren


Beste RonnieV

Ik zal in het vervolg mijn mening minder laten belichten dan wel mijn mening onderbouwen dmv bronnen. Laten we het houden op een incident. Mvg Schbenjamin.