Overleg gebruiker:SlechtValk

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Onderwerp toevoegen
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Laatste reactie: 5 jaar geleden door Encycloon

Redelijk nieuw in het wijzigen van wikipagina's en ik kwam een fout tegen die mij iets boven mijn pet gaat om snel zelf te corrigeren...

En ik zou graag 1) deze fout gecorrigeerd zien worden, maar bovendien 2) ook leren hoe ik dit zelf (het beste) zou kunnen doen.

situatie:

Op de pagina over de Amerikaanse bosruiter staat een afbeelding in de taxobox die welliswaar "Solitary sandpiper.jpg" heet (engelse naam van de amerikaanse bosruiter), maar niet deze soort weergeeft (zoals dit in de discussiepagina over de betreffende foto al eerder aangegeven is).

De foto vervangen zou me vermoedelijk nog wel lukken, maar deze foto is op vele (anderstalige) pagina's over dezelfde soort ook gebruikt.

Is er een makkelijke manier om voor elk van die pagina's waar deze foto onterecht gebruikt wordt de foto te vervangen, of moet dat op elke pagina afzonderlijk?

Mijn voorstel zou zijn om één van de al beschikbare foto's te gebruiken: https://commons.wikimedia.org/wiki/Tringa_solitaria maar ik ben ook niet helemaal op de hoogte van of ik dat zomaar kan doen (ook ivm toestemming etc).

Is er een manier om bijv. de naam van de afbeelding aan te passen, waardoor deze, in de toekomst, niet meer zo makkelijk onterecht gebruikt zou worden, maar bovendien ook de lading beter dekt?.

Dag SlechtValk, ik heb in ieder geval verzocht om de naam te wijzigen, zie hier. Uitleg hierover kun je hier wel vinden. Als het goed is, zal een Commons-moderator hier binnenkort naar kijken en het aanpassen.
Hoe/of de foto ook 'anderstalig' vervangen kan worden weet ik niet. De foto's op commons.wikimedia.org zijn in principe allemaal vrij te gebruiken, maar het kan wel verstandig zijn om bij het kopje 'Licensing' te kijken of de foto inderdaad te gebruiken is. (Als een foto onterecht is geüpload, wordt hij trouwens vanzelf verwijderd.)
Hopelijk heb je wat aan dit antwoord, al is het niet helemaal volledig. Mvg, Encycloon (overleg) 24 jun 2018 02:17 (CEST)Reageren
Is het heel raar/verkeerd als ik op anderstalige pagina's (talen die ik veelal niet beheers) deze afbeelding ga vervangen (met een Engelstalige samenvatting bijv.)? SlechtValk 29 jun 2018 01:05 (CEST)
Sorry voor de late reactie. Nee, dat is niet heel verkeerd. Het kan natuurlijk lastig zijn als het een controversiële wijziging is (discussiëren kan moeilijker zijn) maar in dit geval kun je dat wel doen lijkt me.
Ik heb je coachverzoek weggehaald, mocht je echter nog behoefte hebben aan een coach herplaats hem dan gerust. Specifieke vragen mag je trouwens ook gewoon hieronder stellen, ik zal deze pagina op mijn volglijst zetten. (Al kan ik niet beloven dat ik overal een antwoord op heb Glimlach). Mvg, Encycloon (overleg) 4 nov 2018 00:56 (CET)Reageren