Overleg gebruiker:TijgerRr

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Hallo TijgerRr, en welkom op de Nederlandstalige Wikipedia!
Vlag van Verenigd Koninkrijk Welcome message in English

Hartelijk dank voor je belangstelling voor Wikipedia! We werken hier aan het ideaal van een vrij beschikbare, vrij bewerkbare, volledige en neutrale gemeenschapsencyclopedie. We waarderen het enorm als ook jij hieraan wilt bijdragen!

De Nederlandstalige Wikipedia is sinds 19 juni 2001 online en telt inmiddels 2.157.147 artikelen. In de loop van de jaren zijn er voor het schrijven of bewerken van artikelen en voor de onderlinge samenwerking een aantal uitgangspunten en richtlijnen geformuleerd. Neem die als nieuwkomer ter harte. Lees ook eerst even de informatie in dit venster voordat je aan de slag gaat. Geen van de richtlijnen heeft kracht van wet, want Wikipedia is en blijft vóór alles vrij bewerkbaar, maar een beetje houvast voordat je in het diepe springt kan nooit kwaad.

Deze pagina, die nu op je scherm staat, is trouwens je persoonlijke overlegpagina, de plaats waar je berichten van andere Wikipedianen ontvangt en ze kunt beantwoorden. Iedere gebruiker heeft zo'n pagina. Wil je een nieuw overleg met iemand anders beginnen, dan kan dat dus op zijn of haar overlegpagina. Sluit je bijdragen op overlegpagina's altijd af met vier tildes, dus zo: ~~~~. Een druk op de handtekeningknop (zie afbeelding) heeft hetzelfde effect: je bericht wordt automatisch ondertekend met je gebruikersnaam en de datum en tijd waarop je je boodschap voltooide. Versturen doe je met de knop "Wijzigingen publiceren".

Dit bericht is automatisch geplaatst. Je kunt hier je opmerkingen over dit bericht achterlaten. --Foxie001 16 okt 2009 09:44 (CEST)[reageer]

Zeeuwse talen[brontekst bewerken]

Beste TijgerRr, Wanneer u duidelijk bronnen hebt voor het afnemen van het aantal sprekers van Goerees of Flakkees, nodig ik u uit deze toe te voegen in het artikel. Ik sta zelf te ver van het onderwerp af om hierover iets inhoudelijks te kunnen zeggen. Ik was alleen enigszins achterdochtig toen ik zag dat een stelling ineens 180 graden gedraaid werd. Dit kan soms duiden op een vandalistische artikelbewerking. Ik ben ervan overtuigd dat dit niet uw intentie was. Met vriendelijke groet, ArjanHoverleg 22 okt 2009 13:21 (CEST)[reageer]

Hoi Arjan,

Heeft u mijn e-mail niet gekregen? Daarin heb ik aangegeven dat het leek alsof de artikelen Goerees, Flakkees en Schouwen-Duivelands, waren geschreven door iemand die niet geheel objectief tegen de gebieden aankijkt of ze totaal niet kent. Cijfers omtrent het gebruik van dialecten zijn er amper en voor zover ik weet niet over die van voorgenoemde gebieden. Ik kan alleen spreken over de ervaring die ik, als zowel ABN als dialectspreker, heb met het Flakkees in het dorp Middelharnis-Sommelsdijk waar ik woon. En ik heb al heel lang het gevoel dat het aantal mensen dat dialect spreekt (iig tegen mij) afneemt.

Op de pagina's werd gezegd dat Goeree-Overflakkee een leeg, geïsoleerd, weinig toeristisch gebied is. Het eiland is derhalve met maar liefst 5 dammen plus een brug met omringend gebied verbonden. De relaties met het Rotterdamse zijn legio. We zijn er voor werk, het winkelen, uitgaan, allerlei hulpdiensten, uitgebreide gezondheidszorg, hoger onderwijs etc. op aangewezen. De flinke inkomende en uitgaande pendel is daar een duidelijk bewijs van. Middelharnis-Sommelsdijk en andere dorpen is door 4 buslijnen met Rotterdam verbonden. Daarnaast kent Goeree veel toerisme wat werd tegengesproken op de page. Ook op Flakkee zijn er recreatieparken bestaand of in aanbouw en campings. En er komen er nog meer bij. Schouwen ligt geïsoleerder en verder van de Randstad en er werd gesuggereerd dat dat eiland dan juist een stortvloed aan woommigranten vanuit de Randstad zou kennen en G-O niet. Cijfers van het CBS bevestigen dat niet. Op G-O wonen 48.000 en op S-D slechts 34.000 mensen, welk gebied is dan leger. Mharnis-Sdijk telt als centrumplaats 14.000 inwoners en Zzee slechts 10.500. Je kunt S-D onmogelijk voor een zgn. 'werelds' gebied en G-O als lege woestijn als je de feiten kent. En dat wou ik alleen rechtzetten. Of op 1 v.d. beide vm. eilanden in tijd gemeten minder mensen dialect spreken is zowieso moeilijk te zeggen omdat iedereen zowel ABN als dialect spreekt. Ik praat ook met andere dialectsprekers in ABN. En het dialect wat ik beheers is alweer totaal anders als dat dat mijn opa tot zn 87ste sprak. Van mijn dialect zijn de platste kantjes al afgesleten. Enkele maanden geleden las ik in een krantje hier een oproep voor deelnemers aan een onderzoek. Men zocht autochtone Middelharnissers voor taalonderzoek. De resultaten zouden dan worden vergeleken met een onderzoek van enkele jaren geleden. Ik heb er helaas niets meer van vernomen. Nu stop ik maar anders wordt het nog een boekwerk :)

Vriendelijke groeten,

--TijgerRr 23 okt 2009 03:09 (CEST)[reageer]