Overleg gebruiker:Tvds

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Onderwerp toevoegen
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Laatste reactie: 17 jaar geleden door VanBuren in het onderwerp Van der Sluijs
Hallo Tvds, en welkom op de Nederlandstalige Wikipedia!
Vlag van Verenigd Koninkrijk Welcome message in English

Hartelijk dank voor je belangstelling voor Wikipedia! We werken hier aan het ideaal van een vrij beschikbare, vrij bewerkbare, volledige en neutrale gemeenschapsencyclopedie. We waarderen het enorm als ook jij hieraan wilt bijdragen!

De Nederlandstalige Wikipedia is sinds 19 juni 2001 online en telt inmiddels 2.157.577 artikelen. In de loop van de jaren zijn er voor het schrijven of bewerken van artikelen en voor de onderlinge samenwerking een aantal uitgangspunten en richtlijnen geformuleerd. Neem die als nieuwkomer ter harte. Lees ook eerst even de informatie in dit venster voordat je aan de slag gaat. Geen van de richtlijnen heeft kracht van wet, want Wikipedia is en blijft vóór alles vrij bewerkbaar, maar een beetje houvast voordat je in het diepe springt kan nooit kwaad.

Deze pagina, die nu op je scherm staat, is trouwens je persoonlijke overlegpagina, de plaats waar je berichten van andere Wikipedianen ontvangt en ze kunt beantwoorden. Iedere gebruiker heeft zo'n pagina. Wil je een nieuw overleg met iemand anders beginnen, dan kan dat dus op zijn of haar overlegpagina. Sluit je bijdragen op overlegpagina's altijd af met vier tildes, dus zo: ~~~~. Een druk op de handtekeningknop (zie afbeelding) heeft hetzelfde effect: je bericht wordt automatisch ondertekend met je gebruikersnaam en de datum en tijd waarop je je boodschap voltooide. Versturen doe je met de knop "Wijzigingen publiceren".

Welkom op Wikipedia. De door u aangemaakte pagina over de familie Van der Sluijs is verwijderd, aangezien het geen encyclopedische inhoud bevat, maar uitsluitend verwijst naar uw eigen website(s). Zie ook: Wikipedia:Wat Wikipedia niet is. Wel-encyclopedische bijdragen zijn uiteraard welkom. Groet, Advance 26 feb 2007 14:27 (CET)Reageren

Melissant[brontekst bewerken]

Hoi Tvds, leuk dat je Melissant enorm aan wilt vullen, maar een tekstdump is helaas niet de bedoeling hier (i.v.m. schending auteursrecht). Je hebt teksten letterlijk overgenomen (o.a. van deze website) en bovendien was de opmaak niet in overeenstemming met de Wikipedia conventies. Het artikel tenslotte zag er na je toevoeging meer uit als "Geschiedenis van Melissant" dan een artikel over het dorp zelf. Bovendien leest zo'n vrijwel onopgemaakte lap tekst niet prettig.

Ik denk dat het beter is, om een paar dingen uit de historie in je eigen woorden te vermelden, dan een copy-paste actie (waarbij je andere relevante info ook nog eens hebt verwijderd). --Brinkie 27 feb 2007 09:44 (CET)Reageren

(van Overleg_gebruiker:Brinkie hiernaartoe gekopieerd)
Sorry, de tekst die ik had toegevoegd was wel iets meer dan de site die u mij aanduide.
Deze totale tekst heb ik door de jaren heen vergaard.
Overigens had ik de tekst niet van deze site die u mij aanduide. Deze had ik uit het gemeente register en zelf herschreven.
De site die u aanduide heeft wellicht een jaar of wat geleden zelf de tekst van mijn site gepakt.
Maar goed, u verteld mij dat het geen geschiedenis tekst mag zijn over melissant.. ik begrijp dan niet goed waar deze wikipedia dan voor is... en de meeste tekst die nu bij melissant staat gaat ook over de geschiedenis toch ?
De tekst wilde ik nog verder opmaken... ik heb toch ergens gelezen op wikipedia dat je tekst er op mag zetten en daarna mag aanpassen.
Jullie zijn wel erg snel met het verwijderen van teksten.
Ik vind het goed dat jullie dit soort werk doen... maar niet al te snel tot conclusies komen.
```` - De voorgaande niet ondertekende opmerking werd toegevoegd door Tvds (overleg|bijdragen) op 27 feb 2007 10:20 (CET). Reageren
Hallo Tvds,
Allereerst: je kunt in je eigen gebruikersruimte een soort van kladblok aanleggen (bijvoorbeeld Gebruiker:Tvds/kladblok om het een en ander voor te bereiden. Daar komt verder niemand aan en dat geeft je de tijd c.q. rust om er iets moois van te maken. Het resultaat zet je dan in 1x over (hetzij door hernoemen als het artikel nog niet bestaat, hetzij door knippen/plakken).
Daarnaast, je hebt zonder bronvermelding een hele grote lap tekst vrijwel onopgemaakt op het artikel gezet. Dat is in 99 van de 100 gevallen een copy/paste actie en dus schending auteursrechten. Als je nou eerst je best doet om er iets leesbaars van te maken (hoofdstukindeling, bronvermelding) dan voorkom je dit soort acties (ik ben lang niet de enige op Wikipedia, hoewel ik toevallig Melissant in de gaten houd, omdat er familie van mij woont c.q. gewoond heeft en ik wat aan dit artikel heb bijgedragen).
Wat betreft de geschiedenis, kijk eens naar andere artikelen over steden en dorpen. Er moet een balans zijn tussen het heden en verleden, op zich is het wel goed om dingen te vermelden uit het verleden maar het moeten geen A4'tjes vol worden, dat leest niemand meer. En je had dingen uit het oorspronkelijke artikel weggehaald, maar ook dingen uit het oorspronkelijke artikel laten staan en de chronologische volgorde in het artikel, zodat het echt een warrige lap tekst is geworden. Ik wil je best ermee helpen, maar vertel dan alsjeblieft de bronnen (en dat mag je eigen website zijn, als je daarop expliciet vermeldt dat overname toegestaan is volgens de GFDL).
Groetjes, Brinkie 27 feb 2007 11:01 (CET) (PS: de volgende keer op Shift drukken als je tildes wilt maken Knipoog)Reageren

Van der Sluijs[brontekst bewerken]

Niet sjablonen verwijderen uit artikelen. Dit artikel is een soort stamboomverhaal. Dat wordt beschouwd als niet-encyclopedisch. Kijk eens een aantal artikelen door om een idee te krijgen over wat wel en wat niet in een encyclopedie hoort. Begin misschien eens met Wikipedia:Conventies door te kijken. VanBuren 4 mrt 2007 22:05 (CET)Reageren