Overleg gebruiker:Uniquesculptures

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Onderwerp toevoegen
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Laatste reactie: 14 jaar geleden door GerardusS in het onderwerp Uw bijdragen Marijke Ravenswaaij-Deege
Hallo Uniquesculptures, en welkom op de Nederlandstalige Wikipedia!
Vlag van Verenigd Koninkrijk Welcome message in English

Hartelijk dank voor je belangstelling voor Wikipedia! We werken hier aan het ideaal van een vrij beschikbare, vrij bewerkbare, volledige en neutrale gemeenschapsencyclopedie. We waarderen het enorm als ook jij hieraan wilt bijdragen!

De Nederlandstalige Wikipedia is sinds 19 juni 2001 online en telt inmiddels 2.158.505 artikelen. In de loop van de jaren zijn er voor het schrijven of bewerken van artikelen en voor de onderlinge samenwerking een aantal uitgangspunten en richtlijnen geformuleerd. Neem die als nieuwkomer ter harte. Lees ook eerst even de informatie in dit venster voordat je aan de slag gaat. Geen van de richtlijnen heeft kracht van wet, want Wikipedia is en blijft vóór alles vrij bewerkbaar, maar een beetje houvast voordat je in het diepe springt kan nooit kwaad.

Deze pagina, die nu op je scherm staat, is trouwens je persoonlijke overlegpagina, de plaats waar je berichten van andere Wikipedianen ontvangt en ze kunt beantwoorden. Iedere gebruiker heeft zo'n pagina. Wil je een nieuw overleg met iemand anders beginnen, dan kan dat dus op zijn of haar overlegpagina. Sluit je bijdragen op overlegpagina's altijd af met vier tildes, dus zo: ~~~~. Een druk op de handtekeningknop (zie afbeelding) heeft hetzelfde effect: je bericht wordt automatisch ondertekend met je gebruikersnaam en de datum en tijd waarop je je boodschap voltooide. Versturen doe je met de knop "Wijzigingen publiceren".

Dit bericht is automatisch geplaatst. Je kunt hier je opmerkingen over dit bericht achterlaten. --SieBot 27 apr 2010 22:58 (CEST)Reageren

Uw bijdragen Marijke Ravenswaaij-Deege[brontekst bewerken]

Beste, uw bijdragen zijn teruggedraaid. Het wordt dringend afgeraden artikelen over uzelf te schrijven omdat de neutraliteit dan ernstig in gevaar komt. Dit is een encyclopedie en geen verlengstuk van uw website. De link naar uw website biedt de lezers voldoende mogeljkheden nader met uw werk kennis te maken. De website "krogtweb" geeft een lange lijst van door u gemaakte werken. Ook die lijst kan worden bekeken, zonder de opmaak van de "SELECTIE" te beschadigen, zoals u deed. Als u werken aan de selectie wilt (laten) toevoegen, pleegt u dan aub overleg met de auteurs van het artikel. U groetend,--GerardusS 28 apr 2010 08:34 (CEST)Reageren

Ik heb uw e-mail ontvangen. Zulke vragen kunt u gewoon hier of op mijn overlegpagina (OP) stellen. Het artikel is niet van mijn hand, ik ben slechts een meelezende gebruiker, die dit artikel op mijn volglijst heb staan. De verwijderde tekst had betrekking op een ontboezeming/uiteenzetting van de kunstenaar, die niet in een encyclopedie thuishoort. Wikipedia pleegt zelf geen onderzoek maar neemt info uit openbare, verifieerbare bronnen. Die info moet bovendien relevant zijn voor het artikel en derhalve stoelen op feiten, zoals personalia, (academische) opleiding, studiebeurzen, eerste expositie, verleende prijzen, literatuur, belangrijke opdrachten voor de openbare ruimte, docentschappen, professoraten, deelname aan jury's, wijziging werkwijze en/of stijl, figuratief of abstract, materiaalkeuze/wisseling en vooral data. Ja, het artikel is summier, maar dat zijn de openbare bronnen kennelijk ook. De tekst van de website van de kunstenaar is niet vrij van copyright en mag niet op wikipedia worden gebruikt.
Foto's, veel foto's van sculpturen in de openbare ruimte (Freedom of Panorama), die u kunt opladen op Wikimedia Commons (voor vrij gebruik, ook op andere wikipediaprojecten) zijn meer dan welkom, omdat die een duidelijk beeld schetsen van het oeuvre van de kunstenaar. Dan laat zich beter beoordelen wat belangrijk is en wat niet. De mening van de kunstenaar en/of andere betrokkenen is niet neutraal en superlatieven zijn volstrekt uit den boze.
Indien u de lijst van werken (de selectie) wenst uit te breiden, en u kunt dat, zoals blijkt, niet zelf, dan kunt u een aantal gegevens hieronder tikken (titel, jaartal, locatie, materiaal). Ik ben in dit geval wel bereid die in de bestaande lijst op te nemen. De bestaande lijst zomaar door uw lijst vervangen is ten opzichte van de auteur(s) "not done". Aperte fouten dienen uiteraard te worden gecorrigeerd.
Groetend,--GerardusS 29 apr 2010 09:07 (CEST)Reageren