Overleg gebruiker:Zanaq/Archief/2011 04

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie


Je kunt me altijd op mijn overlegpagina aanspreken en om opheldering of hulp vragen...

Dit is een archief. Plaats hier geen commentaar.

Archief


Geuploade afbeelding[brontekst bewerken]

Hoi Zanaq. Ik heb deze afbeelding (die je op 12 november jl. lokaal geüpload had) zojuist overgezet naar Commons, zie ook hier. De lokale afbeelding heb ik verwijderd. Als je het hier niet mee eens bent, dan hoor ik het graag. Ben je dat wel, dat is het misschien handig om de licenties en cats op Commons even langs te lopen. Met vriendelijke groet, Trijnsteloverleg 2 apr 2011 17:09 (CEST)[reageer]

Bedankt voor de melding, maar inderdaad: als ik dacht dat het plaatje op commons thuishoorde had ik het naar commons geupload. Groet. — Zanaq (?) 3 apr 2011 08:50 (CEST)

Oplossing voor het probleempje met Thijsbot en de dp-wijzigingen.[brontekst bewerken]

Zanaq, jij als regelmatige dp-oplosser, zou jij kunnen leven met de oplossing die ik aankaart op de OP van Thijs? Graag je reactie daar. Vriendelijke groet, Goudsbloem (overleg) 2 apr 2011 21:05 (CEST)[reageer]

Ik heb aldaar instemming betuigd. Groet. — Zanaq (?) 3 apr 2011 08:56 (CEST)

Hoi Zanaq, ik had niet gezien dat die GP er al zo lang stond, dan is ie vermoedleijk destijds gelijktijdig met dat artikel verwijderd. Had ik er maar afgebleven, ik heb de door mij geplaatste tekst van de op afgehaald, maar de GP is al verwijderd, sorry. Koosg (overleg) 11 apr 2011 20:53 (CEST)[reageer]

Is niet zo erg dat het is genuwegd hoor, was toch volkomen onbruikbaar. Je kunt in zo'n geval denk ik het beste onder de notificatie van de nominatie melden dat er geen twee weken zijn maar dat het direct verwijderd is. Groetjes. — Zanaq (?) 11 apr 2011 20:59 (CEST)

Dankje voor verbetering in taal! :) smile4ever (overleg) 13 apr 2011 14:58 (CEST)[reageer]

Graag gedaan hoor. Groet. — Zanaq (?) 13 apr 2011 15:00 (CEST)

papyrus 123[brontekst bewerken]

verplaatst naar o.p. van Koosg (overleg) 13 apr 2011 23:50 (CEST)[reageer]

Heykes

Jouw uitlating dat het onzin betreft vond ik weinig respectvol, maar dat terzijde had ik graag geweten hoe je wil dat ik meer aantoon dat het over een pseudowetenschap gaat. Ik ben dit artikel namelijk gestart vanuit een lemma waar geen artikel achter zat bij een naar mijn aanvoelen goed geschreven artikel Westerse astrologie.

grtz

gebruiker:Royalt – De voorgaande bijdrage werd geplaatst door Royalt (overleg · bijdragen)

Er is inderdaad geen reden om aan te nemen dat ik respect zou hebben voor welke vorm van pseudowetenschap ook. Wikipedia beschrijft de verschijnselen, maar dient goed duidelijk te maken dat het allemaal niet wetenschappelijk bewezen is. Door vooral te vermelden wie die mening hebben en veel met "zou" en te werken (De stand van de zon zou invloed hebben op....). Het woord pseudowetenschap zou ook kunnen vallen. Daarnaast mag het allemaal veel duidelijker, zelfs als het als opperste waarheid verkondigt wordt, bijvoorbeeld:
  • Bij deze vorm maakt men ieder jaar een nieuwe horoscoop, ongeveer op de verjaardag van de persoon voor wie de horoscoop bestemd is en wel van het moment waarop de zon exact op dezelfde plaats staat in de horoscoop zoals die stond tijdens de geboorte van deze persoon (zonneterugkeer).
Beetje raar dat de activiteit van het maken van een horoscoop op een zeer precies moment moet plaatsvinden. En hoe precies dan wel? Men kan namelijk vantevoren en achteraf ook nog uitrekenen wat de stand van de hemellichamen was op het juiste moment. Ik vermoed hier een slordige formulering.
Kortom, er mag wat mij betreft nog flink gesleuteld worden aan het artikel, maar ik denk dat dat geen zin heeft aangezien het onderwerp zo te zien niet voldoende bekend/relevant is. Zie ook WP:NIET, WP:REL.
Groetjes. — Zanaq (?) 17 apr 2011 12:27 (CEST)

Hoi Zanaq, ben een beetje roestig, kan jij me aan het sjabloon helpen waarmee je aangeeft dat tekst vertaald is van een anderstalige Wiki? Meen dat ik jou dat onlangs ergens zag toevoegen... mvg, Niels? 18 apr 2011 20:36 (CEST)[reageer]

{{Bronvermelding anderstalige Wikipedia}}, groetjes. — Zanaq (?) 18 apr 2011 20:37 (CEST)
Merci bien! Niels? 18 apr 2011 20:48 (CEST)[reageer]

Zeus modus in chrome[brontekst bewerken]

Moi Zanaq, helaas gaat er iets mis want het werkt niet bij mij. Enig idee wat ik fout doe? Jacob overleg 21 apr 2011 13:49 (CEST)[reageer]

In Chrome is er helaas geen volledige functionaliteit. Heb je Gebruiker:Zanaq/Zeusmodus/Chrome bekeken? Groet. — Zanaq (?) 21 apr 2011 13:51 (CEST)



Gelukkige Paasdagen!


Hallo Zanaq/Archief/2011 04,

Ik wens je hele fijne paasdagen toe!
Hopelijk maken jullie er met familie en vrienden een hele leuke dag van.

BakkertjeWouter. 22 apr 2011 00:54 (CEST)[reageer]



Dank je, hetzelfde. — Zanaq (?) 22 apr 2011 08:18 (CEST)

Geen onzin[brontekst bewerken]

Hoo Zanaq; onzin stond er niet, maar er stond nu zo weinig dat ik het artikel de moeite niet merr vond. Wil je nog eens kijken? Ik heb nu alle vormen uit mijn hoofd ingetikt. Als er nu nog copyvio is, komt dat doordat ik stukken uit mijn hoofd ken. Kun jij je er zo in vinden? Koosg (overleg) 25 apr 2011 15:15 (CEST)[reageer]

Het materiaal lijkt me op zich goed, en niet gekopieerd, maar in de vorm kan ik me niet geheel vinden. Met name korte secties vind ik erg lelijk, en de nederlandse situatie is niet duidelijk onderscheiden. Ik zal er wat aan sleutelen, hoop dat je je in het resultaat zult kunnen vinden. Voeren we de discussie nu trouwens op 3 plaatsen? Groet. — Zanaq (?) 25 apr 2011 15:18 (CEST)
Wel een inhoudelijk puntje: de omschrijving bij teleconsultatie is niet wat het artikel Teleconsultatie zegt, en lijkt mij een soort promo voor teleconsultatie.nl, ik zal dat dus weghalen. Groet. — Zanaq (?) 25 apr 2011 15:21 (CEST)

Niet zo snel svp[brontekst bewerken]

Mag ik svp meedenken voor je spullen weghaalt/ Ik typ niet zo goed en ga steeds meer foouten maken omdadt ik je niet bij kan houden. Wat is er met teleconsultatie? – De voorgaande bijdrage werd geplaatst door koosg (overleg · bijdragen)

Daar staat de definitie die teleconsultatie.nl geeft: een zeer specifieke definitie mbt de diensten die zij aanbieden. De werkelijke definitie is consult op afstand, zoals teleconsultatie zegt. Ik heb inmiddels ook de informatie die slechts betrekking heeft op nederland en het algemene verhaal meer uitelkaar getrokken. Groet. — Zanaq (?) 25 apr 2011 15:31 (CEST)
het artikel teleconsultatie is opgezet door een zekere tccn; toevallig het bedrijf waar ik zaken mee deed; en welks praktijk ik beschrijf, zie mijn bron. Mijn informatie is wel nieuwer, volgens het nogal reclameachtige selfpromo artikel doen ze alleen nog aan dermatologie , terwijl ik een paar alternatieven noem, zoals ECG. Mijn voorstel is dat ik even beter kijk wat er staat, en dat ik er evenetueel een redirect naar ons artikel van maak. Koosg (overleg) 25 apr 2011 15:37 (CEST)[reageer]
Goed dat je even kijkt, want dat artikel is verre van ok, kijk bijvoorbeeld alleen al naar het woord professionele in de definitie 😉 Groet. — Zanaq (?) 25 apr 2011 15:40 (CEST)
Het artikel is ooit opgezet door tccn om hun dermatologieproject te adverteren. Dat loopt als een tiererlier, maar kennelijk wilden ze er toch reclame voor maken. Op een gegeven moment heeft iemand het er terecht afgehaald, maar wel erg drastisch; de hele herinnering aan TCCN is uitgeroeid en er blijuft een vaag verhaal over webcams voor in de plaats, met reclame voor een firma. Voor mij zetten we in het stukje over E health een regeltje bij internetconsulten, dat vermoedelijke de webcam heir een rrol gaat spelen, en maken we van teleconsultatie een redirect naar ehealth. Koosg (overleg) 25 apr 2011 15:53 (CEST)[reageer]
Dat kan, maar het lijkt me makkelijker om ons eerst te richten op het artikel eHealth, anders gaat er veel doorelkaar lopen. Ook denk ik dat het onderwerp op zich wel een eigen pagina verdient. Bijvoorbeeld uitgebreid ingaan op de richtlijnen voor teleconsultatie zou daar meer op zijn plaats zijn. Maar voel je vrij en ga je gang 😉 Groet. — Zanaq (?) 25 apr 2011 15:56 (CEST)
Tot mijn grote ergernis zie ik dat e-health weer helemaal verruineerrd is. MAg ik echt doen wat ik graag wil? Koosg (overleg) 25 apr 2011 16:04 (CEST)[reageer]
Wat vind je dan verruïneerd? Ik was van mening dat ik aan het helpen was. Groetjes. — Zanaq (?) 25 apr 2011 16:07 (CEST)
Ik heb een bepaalde opboouw
  1. Algemeen; bezwaren, waarborgen
  2. Vormen
-internetconsulten; standpunt beroepsgroep, standpunt igz enz, voorwaarden
-telemonitoring
-EPD
-Teleconsultatie (dwz de huisrts roept de specialist in consult); heeft dus niets met consulten via internet van doen

Hoogst frusterend, de tijd diee ik nodig heb om dit te typen is alles al weer drie keer veranderd. Internetconsulten verdwijnen onder tafel. Teleconsultatie idem, wordt een link naar een a0rtikel dat daar in zijn huidige vorm niets mee te maken heefte, en telezorg blijft maar hangen, zonder dat iemand duidelik maakt wat het is. Koosg (overleg) 25 apr 2011 16:26 (CEST)[reageer]

Omdat niemand het initiatief nam ben ik gaan sleutelen, en dan blijf ik een tijdje poetsen. Jammer dat je het frustrerend vind, maar in de bewerkingssamenvatting is elke wijziging toegelicht, en ik ben van mening dat de kwaliteit daarmee verhoogd werd.
  • Een veelheid van kopjes is niet nodig bij zo'n kort artikel en maken het onoverzichtelijk. Op deze manier past alles op het scherm. De "bezwaren, waarborgen" bestonden slechts uit 2 regels, dus een apart kopje is niet nodig.
  • Een internetconsult en teleconsult is ongeveer hetzelfde, hoewel het artikel dat niet expliciet maakt: ik moet daar nog bronnen voor zoeken, alsmede voor de samenhang met telegeneeskunde en telemedicine. De informatie is niet verdwenen: de mening van de Nederlandse beroepsgroep is niet zo relevant voor het verschijnsel in zijn algemeen, maar het kan daar eventueel wel staan, als maar duidelijk is dat het een Nederlands standpunt is. Op deze manier vond ik het echter evenwichtiger.
  • De definitie van teleconsultatie was mi te beperkend (en promo) dus geschrapt.
  • EPD heeft niks te maken met eHealth in het algemeen, maar is een puur nederlands verhaal, dat ik dus apart heb laten staan. Politieke implicaties zijn interessant, en heb ik dus laten staan, maar niet in het algemene verhaal.
  • De link naar teleconsultatie is correct, de inhoud van dat artikel is niet het probleem van dit artikel maar van dat anderer artikel.
Ik hoop dat dit eea verduidelijkt. Groet. — Zanaq (?) 25 apr 2011 16:36 (CEST)
Hoi Zanaq, ik heb dat andere artikel genomineerd; teleconsultatie is iets anders dan teleconsulten. Teleconsulten (internetconsulten) doet een patient bij een arts en de richtlijn is daar kritisch over; teleconsultatie doet een huisarts bij een specialist. Het andere artikel is op een gegeveen moment bewerkt door iemand die dat niet scherp meer had. Overigens bedankt voor al je werk. Ik nomineer dit artikel weer. Koosg (overleg) 25 apr 2011 16:47 (CEST)[reageer]
Een teleconsult krijg je bij teleconsultatie, het is hetzelfde.
Zie voor de verkeerdheid van de definitie van teleconsultatie op teleconsultatie.nl bijvoorbeeld deze website. deze pdf geeft als 2 definities:
  • Het op afstand leveren van zorg aan een zorgvrager door professionele zorgverlener
  • het door een medisch specialist raadplegen van een collega die zich in een ander ziekenhuis bevindt.
De definitie in het artikel dekt de lading van beide definities, en is deels in tegenspraak met de definitie van teleconsult.nl — Zanaq (?) 25 apr 2011 16:48 (CEST)
Laten we aub niet eHealth op de lijst zetten, maar er uit komen mbv bronnen: ik heb de betwiste informatie ondertussen geschrapt: als het artikel niets zegt over teleconsultatie kan er ook geen begripsverwarring zijn. — Zanaq (?) 25 apr 2011 16:55 (CEST)
nee maar dan is het ook vrij nutteloos. Ik hoop dat het jullie lukken zal er uit te komen. Ik vind een artikel dat iets over Ehealth pretendeert te zeggen, minstens goede info moet bevatten over teleconsultatie en over internetconsulten. Maar als ik het zo heen en weer zie flitsen en zelf allemaal fouten ga maken is dat niet goed voor mij. Ik stop. Bedankt voor je geduld. Koosg (overleg) 25 apr 2011 17:16 (CEST)[reageer]
Teleconsultatie is ongeveer hetzelfde als internetconsultatie, behalve dat teleconsultatie ook via de telefoon of fax kan plaatsvinden. Jammer dat je niet verder wil werken, maar bedankt voor het materiaal dat je hebt bijgedragen. Ik heb het nu samengevoegd met de voorlopers telemedicine en telegeneeskunde. Het gaat snel inderdaad, maar dat is het internet 😉 Groetjes. — Zanaq (?) 25 apr 2011 17:19 (CEST)

OK Zanaq. Groet Paul Hermans (overleg) 25 apr 2011 21:51 (CEST)[reageer]

Heb geprobeerd teleconsultatie te verbouwen. Kan ik toch nog een duit in het zakje doen. Hoop ik. Koosg (overleg) 26 apr 2011 08:22 (CEST)[reageer]
Veel plezier. Is niet de vorm zoals ik zou kiezen, maar is een verbetering. Ga je gang, en vergeet niet de verwijdernominatie in te trekken als je klaar bent. Als je mijn hulp wil hoor ik het graag. — Zanaq (?) 26 apr 2011 11:39 (CEST)

Ik wil je bij deze een ster geven omdat je me zo goed aan het helpen bent op wikipedia en dat je me tot nu toe al zo goed en leuk en aardig en met veel geduld (je moest je waarschijnlijk soms even op de tanden bijten om aardig te blijven). En dar benik je heel erg dankbaar voor. BakkertjeWouter. 26 apr 2011 17:06 (CEST)[reageer]

Dank je. Wel wil ik je vragen erg terughoudend te zijn hiermee. Verstuur niet te vaak dezelfde berichten naar veel gebruikers. Je hebt net een paar dagen geleden nog paasboodschappen verstuurd. Groet. — Zanaq (?) 26 apr 2011 17:42 (CEST)
Er is toch niks mis met leuke berichten? Ik bedoel het niet slecht hoor. BakkertjeWouter. 26 apr 2011 18:10 (CEST)[reageer]
Er is niks mis met leuke berichten, maar te veel en te vaak is natuurlijk nooit goed. eigenlijk vind ik dat wat geldt voor vragen (regel 7) ook moet gelden voor algemene opmerkingen. Groetjes. — Zanaq (?) 26 apr 2011 18:34 (CEST)

Pseudonimiseren[brontekst bewerken]

Hallo Zanaq, je nomineerde recentelijk Pseudonimiseren voor verwijdering. Bij de verwijdersessie is artikel blijven staan, maar ook de nominatie. Wat hier mee te doen? Doorschuiven naar datum van vandaag op de lijst? Groet, Alankomaat (overleg) 29 apr 2011 14:11 (CEST)[reageer]

Ik vind het nog steeds een onduidelijk verhaal. Misschien is doorschuiven idd het beste. Groetjes. — Zanaq (?) 29 apr 2011 15:09 (CEST)
Ok, ik plaats 'm bij de datum van vandaag opnieuw op de lijst. Groet, Alankomaat (overleg) 29 apr 2011 15:30 (CEST)[reageer]
Ok, ik heb je datumfix nog even gefixt. Groetjes. — Zanaq (?) 29 apr 2011 16:41 (CEST)