Overleg sjabloon:Statistiek gemeente Engeland inwoners

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Onderwerp toevoegen
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Laatste reactie: 8 jaar geleden door Paulbe in het onderwerp Sjabloon is ernstig verouderd

Sjabloon is ernstig verouderd[brontekst bewerken]

Dit sjabloon is ernstig verouderdː

  • De gebruikte ONS-code wordt niet meer officiëel gebruikt en is vervangen (door de GSS-code). (De ONS-code wordt dan ook niet meer gebruikt in infoboxen etc. op de Engelstalige wikipedia.)
  • De gebruikte formule geeft, nota bene zonder dat zulks expliciet vermeld wordt, het oude inwoneraantal van 2001(ǃ), het jaar van de laatste census (volkstelling) waarin de ONS-code werd gebruikt. In 2011 is ook een census gehouden waarvan de gegevens op de website van het Britse Office for National Statistics (ONS), ook in de vorm van tabellen, zijn terug te vinden. Overigens worden, buiten de census, ook regelmatig betrouwbare officiële "schattingen", net als in NL en BE (waar geen volkstellingen meer worden gehouden) op basis van de bevolkingsregisters, gepubliceerd.
  • In veel gevallen, bijvoorbeeld bij unitary authorities en civil parishes die in 2001 nog niet bestonden, geeft de sjabloon-formule zelfs ten onrechte aan dat het aantal inwoners niet bekend is, dat was bijvoorbeeld het geval bij Newport, de hoofdplaats van Wight.

Het lijkt me dringend gewenst om het gebruik van dit sjabloon zo veel mogelijk en zo snel als mogelijk terug te dringen. Paulbe (overleg) 28 jul 2015 15:47 (CEST)Reageren