Overleg sjabloon:Tabelrij weg

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Onderwerp toevoegen
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Laatste reactie: 12 jaar geleden door Croonstad

Na een aantal bewerkingen op de pagina A43 (Frankrijk) ontstond er een korte discussie over het gebruik van internationale symbolen in plaats van verkeersborden uit verschillende landen. De meeste symbolen zijn al internationaal, maar enkele, zoals parkeerplaats, tankstation en begin/einde autosnelweg zijn per land gerangschikt door de toevoeging /landcode. De verkeersborden die dan ontstaan zijn vaak te klein om duidelijk op een computerscherm weer te geven. Ook worden ze niet consistent gebruikt in een bepaald land en soms zelfs in het verkeerde land. Daarom kunnen er beter internationale symbolen gebruikt worden.

Mijn voorstel is om de volgende symbolen te veranderen:

  • Begin/einde auto(snel)weg: zwarte sjablonen op witte achtergrond, eventueel met rode streep.
  • Plaatsnaambordjes: misschien alles als Sjabloon:Tabelrij weg/plaats, eventueel bij steden een uniform begin- en eindbord.
  • Grenzen: alle grenzen het internationale symbool. Geen Europese vlaggen, omdat die niet direct voor een grensovergang staan en vaak ook, bijna oncontroleerbaar, bij buitengrenzen van de EU of niet-EU-grenzen worden vermeldt.
  • Spoorwegovergang: een minder opvallend symbool. Misschien een trein (Bestand:Nederlands verkeersbord J11.svg) of rails.
  • Tankstation: overal het internationale symbool
  • Parkeerplaats: een zwarte P
  • Autobahnkerk: alleen de kerk van het bord in zwart

Eventueel kan bij checkpoint ook alleen het handje weeggegeven worden en bij tol een ander, duidelijker symbool, maar niet hetzelfde als grens.

Zo blijven alleen de kleuren wit, zwart en soms rood, blauw en groen over. Blauw en groen komen nooit samen met een andere kleur in een symbool.

Het is een voorstel, dus ik ben benieuwd wat anderen hiervan vinden. Croonstad (overleg) 13 mei 2012 23:59 (CEST)Reageren