Papa heeft weer wat gelezen

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Papa heeft weer wat gelezen
Single van:
Snelle en Thomas Acda
Van het album:
Lars, Sebastiaan
Uitgebracht 5 november 2020
Genre Nederpop
Duur 2:55
Label ROQ 'N Rolla
Schrijver(s) Thomas Acda, Arno Krabman, Lars Bos
Producent(en) Arno Krabman
Hoogste positie(s) in de hitlijsten
Singletijdbalk van Snelle
2020
In de schuur
  2020
Papa heeft weer wat gelezen
  2021
Blijven slapen
Singletijdbalk van Thomas Acda
2011
Sterker nu dan ooit
  2020
Papa heeft weer wat gelezen
  2021
Als ik je weer zie
Volgorde op Lars
5
Thuis
  6
Papa heeft weer wat gelezen
  7
Zij laat me praten
Volgorde op Sebastiaan
  1
Papa heeft weer wat gelezen
  2
Generatie Y
Portaal  Portaalicoon   Muziek

Papa heeft weer wat gelezen is een lied van de Nederlandse rapper Snelle en zanger Thomas Acda. Het werd in 2020 als single uitgebracht en stond in 2021 als zesde track op het album Lars van Snelle en in 2020 op de ep Sebastiaan, eveneens van Snelle.

Achtergrond[bewerken | brontekst bewerken]

Papa heeft weer wat gelezen is geschreven door Thomas Acda, Arno Krabman en Lars Bos en geproduceerd door Krabman. Het is een lied uit het genre nederpop. Het lied is ontstaan vanuit een gesprek dat Thomas Acda met zijn zoon had.[3] Hierin waarschuwde hij zijn zoon voor de gevaren van het verspreiden van naaktfoto's, waarover hij in de krant had gelezen. Hierop reageerde zijn zoon:"Ja, papa heeft weer wat gelezen". Deze regel verwerkte Thomas Acda tot een nummer, waarin hij de regels als vader zingt, terwijl Snelle de teksten van de zoon vertelt.

Het nummer is door de artiesten samen geschreven in New York bij opnames voor de show De Vrienden van Amstel LIVE!.[4] Bij een opname vlak buiten het hotel met de Brooklyn Bridge op de achtergrond begon Acda te spelen op zijn gitaar. De akkoorden die hij toen speelde, vormde de basis van het lied, welke Acda vervolgens spontaan met Snelle schreef. Het is de eerste keer dat de twee artiesten samen op een hit te horen zijn, al kenden de twee artiesten elkaar al goed.[5] Snelle heeft Acda meermaals als zijn idool omschreven, mede doordat de muziek van Acda en De Munnik vroeger veel bij hem werd gedraaid. Onder andere doordat de twee artiesten veel bij De Vrienden van Amstel LIVE! betrokken waren, zijn ze elkaar beter leren kennen. Daarnaast hebben ze samen wel al het lied Reünie van Snelle gezongen bij een van de optredens van De Vrienden van Amstel LIVE!.

Hitnoteringen[bewerken | brontekst bewerken]

De artiesten hadden bescheiden succes met het lied in de Nederlandse hitlijsten. De piekpositie in de Top 40 was de 39e plaats in de twee weken dat het in deze lijst te vinden was. In de Single Top 100 kwam het tot de 53e plaats en het stond er twee weken in.