Peter Griffin

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Peter Griffin
Personage uit Family Guy
Afbeelding gewenst
Gespeeld door Seth MacFarlane
Informatie
Volledige naam Peter Löwenbräu Griffin
Geboren 1967
Getrouwd met Lois Pewterschmidt
Kinderen Meg, Chris en Stewie
Religie Rooms-katholiek
Islam (Turban Cowboy)
Geboorteland Mexico
Portaal  Portaalicoon   Media

Peter Griffin is het hoofdpersonage in de Amerikaanse animatieserie Family Guy. Zijn stem, die een zwaar New England-accent bevat, wordt ingesproken door de maker en hoofdschrijver van de show Seth MacFarlane.

Peter is het hoofd van de familie Griffin en het centrale personage in de show. Hij is getrouwd met Lois Pewterschmidt, en is de vader van Meg, Chris, Stewie. Zijn vrienden omvatten zijn sprekende hond Brian, deli-eigenaar Cleveland, de seksgeobsedeerde Quagmire en gehandicapte Swanson.

Peter staat er bekend om niet bepaald slim te zijn, hij wordt door de staat Rhode Island als achterlijk verklaard, hierdoor werd hij een keer in een aflevering Texas uitgejaagd. Ook is hij erg dik en had hij hierdoor in een aflevering zijn eigen zwaartekrachtsveld. Tot halverwege seizoen 3 werkte hij in een speelgoedfabriek. Daarna werkte hij even als visser. Nu werkt hij in de bierbrouwerij van zijn favoriete biermerk (Pawtucket Patriot Ale). Alhoewel hij door zijn kinderachtige en incompetente gedrag zijn familie vaak in gevaar brengt, geeft hij wel veel om hen. Zijn hobby's zijn bier drinken met zijn vrienden, tv-kijken en scheten laten. Ook heeft hij ooit in een zanggroepje, "The Four Peters", gezongen. Tevens is Peter Griffin dol op het nummer 'Surfin Bird' van 'The Trashmen'.