Plan-It-X Records

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Plan-It-X Records
Opgericht 1994
Oprichter Chris Johnston, Sam Dorsett
Opgeheven 2016
Status opgeheven
Distributielabel No Idea Records
Genre Punk, poppunk, folkpunk, folk
Situering
Land van oorsprong Vlag van Verenigde Staten Verenigde Staten
Locatie Bloomington, Indiana
Officiële website
Portaal  Portaalicoon   Muziek

Plan-It-X Records (ook wel PIX genoemd) is een onafhankelijke platenmaatschappij uit de Verenigde Staten. Plan-It-X komt oorpsronkelijk uit Georgetown, Indiana maar heeft zich tegenwoordig gevestigd Bloomington, Indiana. Het label staat vooral bekend om het uitgeven van folkpunk en poppunk.

De platenmaatschappij werd midden jaren negentig opgericht en zou in de latere jaren 90 en vroege millenniumjaren veel folkpunk uitgeven en daarbij ook een grote rol speelden bij het ontwikkelen van het genre. In de vroege jaren 2000 begon een Plan-It-X Records geluid, dat sterk was beïnvloed door underground poppunk uit de jaren 90 en klassieke DIY ethiek, populair te worden. Voor velen in de punkgemeenschap werd het platenlabel als synoniem voor folkpunk gezien, hoewel de platenmaatschappij ook veel elektronische muziek met weinig of geen folk invloed heeft uitgegeven.[1][2] Het platenlabel werd opgeheven in 2016.

Plan-It-X heeft muziek van onder andere This Bike is a Pipe Bomb, Defiance, Ghost Mice, Japanther, The Bananas, Operation: Cliff Clavin, Against Me! en andere bands uitgegeven.

Bands[bewerken | brontekst bewerken]

Een lijst van bands die bij Plan-It-X spelen of gespeeld hebben.