Port of Amsterdam/SKITS

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Port of Amsterdam/SKITS
Status Actief
Opgericht 2004
Oud-schaatsers Jan Maarten Heideman

Victor Ramler

Website
Portaal  Portaalicoon   Schaatsen
Op 13 december 2022 schaatste Bart Vreugdenhil voor Port Amsterdam een nieuw werelduurrecord op natuurijs.

Team Port of Amsterdam/SKITS is een Nederlandse marathonschaatsploeg onder leiding van Casper Helling en Victor Plomp. De ploeg ontstond sinds 2004 als heren B-ploeg onder de naam SKITS Talent Team. Daarnaast is er een beloftenteam voor heren en dames actief.

Sinds het seizoen 2010-2011 komt de ploeg op het hoogste niveau uit, in de zogenaamde Topdivisie. De naam van deze topdivisie-marathonploeg veranderde in het seizoen 2011-2012 naar de naam: Haven van Amsterdam/SKITS. Een en ander was het gevolg van de komst van Haven van Amsterdam als sponsor. Sinds seizoen 2016-2017 is de naam Team Port Of Amsterdam/SKITS.

SKITS Talent Team[bewerken | brontekst bewerken]

De ploeg is onderdeel van SKITS, de Amsterdamse Studenten Schaats-, Wieler-, & Skeelervereniging. De ploeg is de enige schaatsploeg in de Topdivisie die volledig bestaat uit studenten. Voor seizoen 2014/2015 maakte Jan Maarten Heideman de overstap naar deze ploeg[1] en vanaf seizoen 2015/2016 maakt de Duitse Felix Rijhnen onderdeel uit van het team. Daarnaast is er een beloftenequipe van dames en heren onder de naam Vector actief.

Schaatsers[bewerken | brontekst bewerken]

In het seizoen 2023-2024 maken de volgende schaatsers deel uit van dit team[2]:

Mannen
Naam Specialisatie
Koen de Best
Roel Boek
Jan-Willem Broos
Christoffel Hendriks
Luuk Loohuis

Externe links[bewerken | brontekst bewerken]