Portaal:Brazilië/Uitgelichte artikels/19

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie

Het Brazilië Open (Portugees: Aberto do Brasil) is een golftoernooi dat in 2000 en 2001 deel uitmaakte van de Europese PGA Tour.

Brazilië werd in 1500 ontdekt door Pedro Álvares Cabral, die in Porto Seguro de kusten van dit land opeiste voor de Portugese kroon. Grote festiviteiten werden in 2000 georganiseerd om dit te herdenken, en twee Braziliaanse Opens werden tijdelijk deel van de Europese Tour.

In 2000 werd van 23 - 26 maart het Brazil Rio de Janeiro 500 Years Open op de Itanhangá Golf Club gespeeld. Winnaar was Roger Chapman, die Pádraig Harrington in een play-off versloeg. Nadat Harrington op zeven toernooien op de tweede plaats was geëindigd, won hij een week later het Brazil São Paulo 500 Years Open in São Paulo, dat van 30 maart tot 2 april gespeeld werd. Het was zijn tweede overwinning op de Europese Tour.

In 2001 werd van 22 - 25 maart het São Paulo Brazil Open gespeeld. Het Rio de Janeiro Open werd niet herhaald. Darren Fichardt behaalde zijn eerste overwinning op de Europese Tour. Hij maakte een score van 195, de vierde ronde werd niet gespeeld wegens onweer en zware regenbuien.