Portaal:Mode/Uitgelicht/04

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie

Heidi Klum (Bergisch Gladbach, 1 juni 1973) is een Duits fotomodel.

Ze werd bekend uit de 'swimsuit' edition van het blad Sports Illustrated. Ze is in 2005 getrouwd met de zanger Seal en heeft samen met hem een zoon Henry (geboren in september 2005), een zoon Johan (geboren in november 2006) en een dochter Leni (geboren in mei 2004) uit een eerdere relatie met Formule-1 baas Flavio Briatore.

Klum werd door honderden miljoenen televisiekijkers aanschouwd toen zij op 9 december 2005 in Leipzig de loting presenteerde voor het Wereldkampioenschap voetbal 2006. Bij die gelegenheid demonstreerde ze een bal hoog in de tribune te kunnen trappen. Ze was gekleed in een lange blauwe jurk, die onzedelijk was naar het oordeel van de Iraanse televisie; alle beelden van Heidi Klum werden in Iran uit de uitzending geknipt.

Klum heeft haar eigen televisieserie in Duitsland: Germany's Next Topmodel (naar analogie van de Amerikaanse serie America's Next Topmodel met Tyra Banks), inmiddels al bezig met het tweede seizoen. Heidi Klum is ook de presentatrice van het Amerikaans designprogramma Project Runway.