Remedy (Antoon)

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Remedy
Single van:
Antoon in samenwerking met Josylvio
Van het album:
Engel
Uitgebracht 10 juni 2022
Genre Nederhop, westcoasthiphop
Duur 2:45
Label DreamTeam
Schrijver(s) Joost Theo Sylvio Yussef Abdelgalil Dowib, Valentijn Verkerk
Producent(en) Antoon
Hoogste positie(s) in de hitlijsten
Singletijdbalk van Antoon
2022
Centraal Station
  2022
Remedy
  2022
Echo
Singletijdbalk van Josylvio
2022
Fever
  2022
Remedy
  2022
Doelen
Volgorde op Engel
7
Zo ben jij
  8
Remedy
  9
Meteoriet
Portaal  Portaalicoon   Muziek

Remedy is een lied van de Nederlandse artiest Antoon in samenwerking met de Nederlandse rapper Josylvio. Het werd in 2022 als single uitgebracht en stond in hetzelfde jaar op de ep Olivia van Antoon. In 2023 stond het als achtste track op het album Engel van Antoon.

Achtergrond[bewerken | brontekst bewerken]

Remedy is geschreven door Joost Theo Sylvio Yussef Abdelgalil Dowib en Valentijn Verkerk en geproduceerd door Antoon. Het is een nummer dat past in het genre nederhop met effecten uit de westcoasthiphop. In het lied rappen en zingen de artiesten over hun successen als hiphopartiesten en hoe ze beter zijn dan anderen in de rapscene. Het is de eerste keer dat de twee artiesten met elkaar samenwerken, een samenwerking die zij herhaalden op Soms.

Het lied werd uitgebracht als onderdeel van de ep Olivia, waar naast Remedy ook de nummers Olivia (Antoon) en Centraal Station (Antoon met Bilal Wahib) op staan.

Hitnoteringen[bewerken | brontekst bewerken]

De artiesten hadden bescheiden succes met het lied in Nederland. Het piekte op de 28e plaats van de Single Top 100 in de twee weken dat het in deze hitlijst te vinden was. De Top 40 en haar Tipparade werden niet bereikt.