Roaring Rapids (Shanghai Disneyland)

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Roaring Rapids
Roaring Rapids
Algemene informatie
Locatie Vlag van China Shanghai Disneyland
Soort attractie Rapid river
Ontwerper Walt Disney Imagineering
Status Geopend
Opening 16 juni 2016
Eigenschappen
Veiligheidsbeugel Gordel
Wachtrij
Snelpas Aanwezig
Single riders-rij Aanwezig
Website
Portaal  Portaalicoon   Attractieparken

Roaring Rapids (Mandarijn: 雷鸣山漂流) is een rapid river in het Chinese attractiepark Shanghai Disneyland, die geopend werd op 16 juni 2016. Het verhaal van de attractie betreft dat de bezoekers meegaan op een expeditietocht van de League of Adventurers naar voorwerpen rondom de fictieve legende van de Q'aráq.

Rit[bewerken | brontekst bewerken]

Het concept van de attractie bestaat uit het idee dat gasten meegaan op een expeditie van de League of Adventurers om achter de bron te komen van de grommende geluiden die uit de Roaring Mountain komen, een berg in het themagedeelte Adventure Isle.[1] Volgens de legende van de Arbori, de fictieve bewoners van dit themagedeelte, zou in deze berg de Q'aráq huizen, een krokodilachtig monster.[1]

Gasten betreden de wachtrij via een aantal ruïne-achtige rotsblokken, met daarop een spandoek met de naam van de attractie. De wachtrij loopt doorheen een basiskamp van onderzoekers van de League of Adventurers, met attributen variërend van een oud aggregaat tot een verzameling van tropische, gedroogde planten. Geïntrigeerd door de legende over de Q'aráq, hebben de avonturiers al enkele artefacten verzameld, maar om meer artefacten te verzamelen worden gasten uitgenodigd om mee te gaan op een expeditie naar het stroomopwaarts gelegen Field Camp Beta.[1] Daartoe stappen gasten via een draaischijf in een raft en verlaten ze het instapstation, waarna ze vrijwel meteen een optakeling opgaan.

Bovenaan de optakeling wordt gesuggereerd dat een boomstronk de weg verspert, waardoor de raft een zijstroom inslaat.[1] De raft glijdt dan een tunnel in, waarop de raft in het donker een eerst afdaling afgaat. Na deze afdaling is een animatronic te zien van de Q'aráq. Vervolgens vaart de raft de tunnel weer uit en komt hij na een draaikolk bij de tweede afdaling. Daarna vaart de raft langs enkele geothermische bronnen en geisers, om tot slot weer terug te komen in het station.

Afbeeldingen[bewerken | brontekst bewerken]