Rob Peters (muzikant, 1987)

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Rob Peters
Plaats uw zelfgemaakte foto hier
Algemene informatie
Bijnaam Robbie, Robbertje
Geboren 11-09-1987
Geboorteplaats Zwolle
Land Vlag van Nederland Nederland
Werk
Jaren actief 2009-nu
Genre(s) Filmmuziek, hiphop en drum and bass
Beroep muzikant, Componist, producer
Instrument(en) gitaar, bas, drums, zang
Act(s) Seven League Beats
Officiële website
(en) IMDb-profiel
(en) MusicBrainz-profiel
Portaal  Portaalicoon   Muziek

Rob Peters (Zwolle, 11 september 1987) is een Nederlandse muzikant, filmcomponist en muziekproducer. Samen met Dries Bijlsma vormde hij het producersduo Seven League Beats.

Biografie[bewerken | brontekst bewerken]

Rob studeerde van 2009 tot 2014 aan de Academie voor Popcultuur. Daar begon hij als muzikant in de drum'n'bass, maar ontwikkelde hij zich al vlug tot allround muziekproducer. Zo werkte hij in de loop der jaren met acts als BLØF, Maaike Ouboter en Rico, maar begon hij zich ook te interesseren in filmmuziek. Voor zijn werk op het tweede album van Typhoon, Lobi da Basi, ontving hij twee Edisons[1] voor de categorieën Beste Album en Beste Hiphop.

Werk[bewerken | brontekst bewerken]

Als muzikant[bewerken | brontekst bewerken]

Rob Peters maakte van juni 2014 tot november 2020 deel uit van de band van de Zwolse zanger/rapper Typhoon. Hier verzorgde hij de elektronische componenten van de live-band door middel van samplen, scratchen en het spelen van synthesizers.

Als producer en songwriter[bewerken | brontekst bewerken]

Rob ontving diverse platina platen voor zijn werk als songwriter en/of (co-)producent met Typhoon, BLØF en Flemming. Daarnaast werkte hij ook met Freez, Merol, Kenny B, Bente, Lakshmi Rob Dekay en Hiigo.[2]

Als filmcomponist[bewerken | brontekst bewerken]

Naast zijn werk in de popmuziek begon Peters ook muziek te componeren en produceren voor films. Hij werkte diverse malen met samen met filmmaker Douwe Dijkstra aan prijswinnende (korte) films als Buurman Abdi[3] en Démontable.[4] Voor zijn werk aan de podcast 'Kwaadaardig' won Rob Peters in 2022 de Podcast Award voor 'Beste Sound Design'.[5]