Rule of Rose

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Rule of Rose
(Afbeelding op en.wikipedia.org)
Ontwikkelaar Punchline
Uitgever JP Sony
VS Atlus
EU 505 Games
Uitgebracht Vlag van Japan 19 januari 2006
Vlag van Verenigde Staten 12 september 2006
Vlag van Europa 3 november 2006
Genre survival horror
Spelmodus singleplayer
Leeftijdsklasse PEGI: 16
Platform PlayStation 2
Media optische schijf
Portaal  Portaalicoon   Computerspellen

Rule of Rose is een computerspel ontwikkeld door Punchline en uitgegeven door Sony, Atlus en 505 Games voor de PlayStation 2. Het survival-horrorspel is uitgekomen in Japan op 19 januari 2006, in de Verenigde Staten op 12 september 2006 en in Europa op 3 november 2006.

Plot[bewerken | brontekst bewerken]

Leeswaarschuwing: Onderstaande tekst bevat details over de inhoud of de afloop van het verhaal.

Jennifer, een 19-jarige vrouw die haar geheugen is kwijtgeraakt, raakt verstrikt in een wereld die wordt geregeerd door jonge weesmeisjes volgens een klassensysteem. Het verhaal speelt zich af in Engeland in 1930 en werd geïnspireerd door de verhalen van de gebroeders Grimm en de Silent Hill-serie.

Spel[bewerken | brontekst bewerken]

Spelontwikkelaar Punchline begon met de ontwikkeling van het spel nadat Sony hen vroeg om een psychologisch horrorspel te ontwerpen. De speler moet Jennifer door de spelwereld loodsen en opdrachten voltooien om door te kunnen gaan. Onderweg komt ze vijanden en eindbazen tegen die met handwapens verslagen moeten worden. Jennifer komt al vroeg in het spel een hond tegen die haar volgt. Ze kan hem ook sturen met commando's. In het level zijn diverse voorwerpen die men kan gebruiken om bijvoorbeeld de levensmeter te herstellen.

Het spel is regelmatig vergeleken met Silent Hill en Haunting Ground, vanwege de vergelijkbare psychologische horrorelementen.

Controverse[bewerken | brontekst bewerken]

Het spel raakte al voor uitgave in opspraak omdat officials beweerden dat men meisjes zou moeten verkrachten en aanvallen. In het spel zelf zijn hiervoor geen aanwijzingen te vinden. De controverse was voldoende om het spel te blokkeren voor uitgave in het Verenigd Koninkrijk. Het werd wel in andere Europese landen uitgegeven met een PEGI-beoordeling van 16 jaar en ouder.

Ontvangst[bewerken | brontekst bewerken]

Recensiescore
Recensieverzamelaar Score
Metacritic 59%
Publicist Score
Electronic Gaming Monthly 4,5
Famitsu 28/40
Game Informer 6,25
GameSpot 6
GameSpy 3/5
IGN 4,9

Rule of Rose ontving veel gemengde recensies. Men prees het verhaal, de muziek en horrorelementen in het spel. Kritiek was er vooral op de matige gameplay.

Op aggregatiewebsite Metacritic heeft het spel een verzamelde score van 59%.[1]

Externe link[bewerken | brontekst bewerken]