Sebastian Marshall

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Sebastian Marshall
Marshall in 2017
Persoonlijke informatie
Geboortedatum 29 mei 1988
Nationaliteit Vlag van Verenigd Koninkrijk Verenigd Koninkrijk
Statistieken in het wereldkampioenschap rally
Actieve jaren 2008–heden
Deelnames 59
Navigator van Vlag van Zweden Oliver Solberg
Vlag van Verenigd Koninkrijk Kris Meeke
Vlag van Nieuw-Zeeland Hayden Paddon
Vlag van Nederland Kevin Abbring
Kampioenschappen 0
Overwinningen 0
Podia 5
Eerste rally Duitsland 2008
Laatste rally Catalonië 2019
Portaal  Portaalicoon   Autosport

Sebastian "Seb" Marshall (29 mei 1988) is een Brits rallynavigator, actief naast Kris Meeke in het wereldkampioenschap rally voor het fabrieksteam van Toyota.

Carrière[bewerken | brontekst bewerken]

Marshall is sinds 2005 actief als navigator. In 2010 zat hij naast Harry Hunt in een seizoen in het Junior World Rally Championship en de Intercontinental Rally Challenge en navigeerde in de jaren erna ook voor Elfyn Evans en Craig Breen. In 2014 nam hij plaats naast Kevin Abbring en werkten samen een programma af in het Europees rallykampioenschap in een officiële Peugeot 208 T16. In een seizoen geplaagd door een technisch onbetrouwbare auto ontbraken er overwinningen, maar kwamen er wel een paar podiumresultaten. Het duo werd vervolgens gecontracteerd bij het fabrieksteam van Hyundai om deel te nemen in het wereldkampioenschap rally. Hun beste resultaat was een zevende plaats in Spanje 2016.

In 2017 werd Marshall bij Hyundai aangekondigd als de nieuwe navigator van Hayden Paddon vanaf de WK-ronde in Portugal, als opvolger van de gestopte John Kennard. Sinds 2019 navigeert Marshall voor Kris Meeke.

Externe link[bewerken | brontekst bewerken]